2014 Yılının Son MGK'sından Alınan Kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen 2014 yılının son MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada ayrıca çözüm süreci, Suriye ve Irak'taki son durum, Avrupa'da yükselen İslamofobi ve İsrail'in Müslümanların kutsal mekânlarına yaptığı menfur saldırılarla ilgili gelişmeler de ele alındı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

2014 yılının son Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirildi.Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, gerek 30 Ekim 2014 tarihinde yapılan toplantıdan bu yana geçen iki aylık dönemde, gerekse sona ermek üzere olan 2014 yılı içerisinde halkımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylar ile bunların önlenmesine yönelik faaliyetlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü kaydedilerek, bu kapsamda güvenlik ve düzensiz göç, uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri ve alınacak ilave tedbirlerin değerlendirildiği ifade edildi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI VE İLLEGAL OLUŞUMLARLA MÜCADELE

Terörün sona erdirilmesi ve çözüm sürecinde gelinen aşamanın ele alındığı kaydedilen açıklamada, paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında Kurul’a bilgi arz edildiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

SURİYE’DE DEVAM EDEN İHTİLAF VE ÇATIŞMA ORTAMI

Toplantıda, Suriye’de devam eden ihtilaf ve çatışma ortamının, ülkemiz ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik oluşturduğu risk ve tehditler, ılımlı muhaliflerin durumu, yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlar ve bu çerçevedeki uluslararası gelişmelerin de kapsamlı olarak ele alındığı belirtildi. Suriye ve Irak’ta DEAŞ terör örgütüyle mücadele, ülkemizin bu mücadeledeki yeri ve katkısı, Irak’taki siyasi süreç ve ikili ilişkilerde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği dile getirilen açıklamada, bu çerçevede Irak ile gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerden, 25 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da iki ülke Başbakanlarının başkanlığında yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği 2. Toplantısı’nın düzenlenmesinden ve ilişkilerin güçlendirilmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

AVRUPA’DA YÜKSELEN İSLAMOFOBİ

Açıklamada, son zamanlarda, özellikle Avrupa’da göçmenlere ve Müslümanlara karşı ırkçı ve İslam düşmanı hareketler; cami kundaklama, saldırı, taciz gibi eylemler ve nefret suçlarındaki artışın, kaygı verici bir gelişme olarak ele alındığı belirtildi.

İSRAİL’İN İSLAM DİNİNİN KUTSAL MEKÂNLARINA YÖNELİK MENFUR SALDIRILARI

İsrail’in, İslam dininin kutsal mekânlarına yönelik menfur saldırıları ve insan hakları ihlallerinin şiddetle kınandığı aktarılan açıklamada, Filistin Devleti’nin tanınması yolunda uluslararası alanda kaydedilen gelişmelerin memnuniyetle karşılandığı da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN