2015 Yılının İlk MGK'sı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Gerçekleştirildi

2015 yılının ilk Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen 2015 yılının ilk MGK toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, gündemdeki iç ve dış meselelerin detaylı olarak görüşüldüğü; ayrıca, 22 Şubat 2015 tarihinde icra edilen Şah Fırat Operasyonu’nu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne takdir ve tebriklerin ifade edildiği belirtildi.

 

 

 

 

2015 yılının ilk Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirildi.

 

 

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, son iki aylık dönemde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmelerin görüşüldüğü ve alınması gereken tedbirler üzerinde durulduğu aktarıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE GELİNEN AŞAMA

Açıklamada, Çözüm Süreci’nde gelinen aşamanın değerlendirildiği ve terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususunun vurgulandığı belirtildi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI İLE MÜCADELE

Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında kurula bilgi sunulduğu aktarıldı.

ŞAH FIRAT OPERASYONU’NU BAŞARIYLA İCRA EDEN TSK’YA TAKDİR VE TEBRİKLER İFADE EDİLDİ

Suriye’de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015 tarihinde icra edilen Şah Fırat Operasyonu’nun da görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, “Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir” denildi.

Açıklamada, Suriye’de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DAİŞ dâhil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin ülkemizin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla iş birliği içinde atılan adımlar, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımların görüşüldüğü ifade edildi. Açıklamada, “Millî ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti hakkında bilgi arz edilmiştir” denildi.

HOCALI KATLİAMININ ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANILDI

Toplantıda, Güney Kafkaslardaki gelişmelerin ele alındığı, bu vesileyle Hocalı katliamının şehitleri rahmetle anıldığı da kaydedildi.

ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİNİ İLGİLENDİREN TEDBİRLER

Libya ve Yemen’de yaşananlar ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki durum ve İsrail-Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmelerin gözden geçirildiği belirtilen açıklamada, “Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da katılmış; enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN