3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu Olsun!

3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu Olsun!

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Hatırlanacağı üzere, 1940’larda Türk milliyetçileri II. Dünya Savaşı'nın sona yaklaştığı sırada yaşanan konjonktürel değişimlere paralel olarak tavır değiştiren zamanın iktidarı karşısında, inandıkları doğruları savunmaya devam etmişlerdi. Haksız suçlamalar ve tabutluklar onları inançlarından ve ülkülerinden vazgeçiremedi. Her türlü baskı ve yıldırma girişimine ve yapılan tutuklamalara rağmen 3 Mayıs 1944 tarihinde Ankara'da Türkçüler tarafından gerçekleştirilen nümayiş gayrı milli her türlü harekete karşı bir başkaldırı olmuştur. Bu gün de bu büyük hareketi saygıyla anıyoruz.


3 Mayıs 1944 tarihiyle sembolleşen Türkçülük hareketinin kahramanlarını başta Hüseyin Nihal ATSIZ olmak üzere minnetle anıyoruz.

1944’te daha önceleri Türkçüyüm diyen bazıları konjonktüre göre, esen rüzgara göre yön değiştirdiği bir dönemde Türk Milliyetçileri ses verdiler. Bugün 71 yıl sonra, yine bir takım çevreler zamanın şartlarının etkisiyle bazı yollara sapabilirler. Ama biz tarihimizin bize gösterdiği istikametten asla sapmayacağız.Rüzgara göre değil tarihimize göre, imanımıza göre yaşayacağız.

Atsızların, Toganların, Sançarların, Türkeşlerin yükselttiği Türk milliyetçiliği bayrağını daha da yükseğe taşımayı kendimize görev addediyoruz. 


Bu düşüncelerle bütün Türk milletinin 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü kutluyor, 3 Mayıs ruhunun ebediyen yaşamasını temenni ediyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN