Bilim Merkezi Ön Protokol İmza Töreni Gerçekleşti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi arasında Bilim Merkezi Destek Programı Ön Protokolü Elazığ Bilim Merkezin' de yapılan törenle imzalandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İmza törenine Vali Murat Zorluoğlu, Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile davetliler katıldı.

Bölgemizde birçok bakımdan önemli bir cazibe ve çekim merkezi olan Elazığ’ımızın, bilim ve teknoloji merkezleri konusunda da öne çıkmış olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu; “ 6 büyükşehirden sonra Elazığ’da da böyle bir merkezin açılıyor olması başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere 7 den 70 e tüm Elazığ’lılar için büyük bir kazanımdır.

Bilim merkezleri özellikle gelişmiş ülkelerdeki örneklerine bakıldığında, genç nesillerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini artırmakta ve çocukları daha erken yaşlarda bilim atmosferine hazırlamaktadır.

Eğitim hayatında okuma ve dinleme yoluyla öğrenen çocuklar, bilim merkezlerinde izleyerek, deney yaparak ve hatta deneyin bir parçası olarak öğrenecekler.

Bilim merkezleri, bilimin hiç de hayattan kopuk olmadığını, bilakis hayatın kendisi olduğunu gösteren önemli merkezlerdir.

Bilim merkezini özel yapan en önemli husus buranın imece usulüyle Valilik, İl Özel İdare, Belediye, Rektörlük, Milli Eğitim, Sivil Toplum Kuruluşları, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla bu bina oluşturuldu. Ben hepsine burada teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin hayata geçmesinde, buranın kısa zamanda açılması ve donatılmasından dolayı Hükümetimize, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'a ve TÜBİTAK Başkanı Mehmet Çelik’e teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ve TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu’ nun konuşmaların ardından; tören Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Debirdağ ve TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu arasında tamamlanan binanı Bilim Merkezi olması için ön protokol imzalandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN