'DİYARBAKIR İSLAM KARDEŞLİĞİNİN TEMİNATIDIR.'

Diyarbakır Hazreti Ömer Döneminde İslam Toprağı Olmuştur Diyarbakır İslam coğrafyasının Mekke gibi, Medine gibi, Kudüs gibi, İstanbul gibi gözbebeği şehirlerinden biridir. Bilindiği üzere Diyarbakır, Mekke'nin Fethi'nin üzerinden on yıl geçmeden İslam toprağı olmuş bir şehrimizdir.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

“DİYARBAKIR İSLAM KARDEŞLİĞİNİN TEMİNATIDIR.”

Diyarbakır Hazreti Ömer Döneminde İslam Toprağı Olmuştur

Diyarbakır; İslam coğrafyasının Mekke gibi, Medine gibi, Kudüs gibi, İstanbul gibi gözbebeği şehirlerinden biridir. Bilindiği üzere Diyarbakır, Mekke’nin Fethi’nin üzerinden on yıl geçmeden İslam toprağı olmuş bir şehrimizdir. Diyarbakır, Hazreti Ömer (ra) döneminde,  İyaz bin Ganem komutasındaki İslam Ordusu tarafından fethedilmiştir. Bizans yönetiminde bulunan şehir beş aylık kuşatmanın ardından 27 Mayıs 639’da İslam toprağı haline gelmiştir.

Diyarbakır Ulu Camii’de 1375 Yıldır Ezanlar Hiç Susmadı

Hendek Savaşı esnasında Efendimiz (sas)’in verdiği fetih müjdesi, Halife Hazreti Ömer bin Hattab’ın kutlu emri, Sahabe Halid bin Velid’in kılıcı ve Süleyman bin Halid’in şehadeti surları aşıp Diyarbakır’a ulaşmıştır. Diyarbakır’ın Fethi Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girişinden 432, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Muhammed’in İstanbul’u fethinden 814 yıl önce gerçekleşmiştir. Bu fethin ardından 1375 yıl geçmiştir ve Diyarbakır’da, Diyarbakır’ın Ulu Cami’sinde 1375 yıldır ezanlar hiç susmamıştır. Fetih esnasında kırk kadar sahabe Diyarbakır’da şehit olmuştur. Fetihten sonra birçok sahabi Diyarbakır’da kalmıştır. Onların da burada vefat etmesiyle Diyarbakır beş yüzden fazla sahabiyi bağrına basmış bir şehir hüviyeti kazanmıştır.

Hazreti Zülküf, Hazreti Elyesa, Nebi Zennun, Nebi Melak, Hazreti Danyal’ın bu bölgede kabirleri olan peygamberlerdir ve Hazreti Yunus ile Hazreti Zülküf peygamberlerin makamları da bu bölgede bulunmaktadır.

Anadolu’nun İslamlaşmasının Yolu Diyarbakır’dan Geçmiştir

Sultan Alparslan’ın ordusu Bizans’la karşı karşıya geldiğinde Müslüman Kürtlerin lideri ve âlimi Molla Yahya Muzuri Alparslan’a on bin kadar asker vermiştir. Böylelikle Diyarbakır halkı Anadolu’nun İslamlaşmasında etkin bir rol oynamışlardır. Diyarbakır’ın Fethi, Anadolu’nun İslamlaşması, İstanbul’un alınması ve İslam’ın Avrupa’ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Anadolu’nun İslamlaşmasını Diyarbakır’ın Fethinden başlatmayan resmi tarih tezi kabul edilebilir değildir. Anadolu’da ve Avrupa’da İslam tarihini bu bölgeden başlatmayan her söz eksiktir. Diyarbakır’ın Fethi’ni, Mekke’nin Fethi’nden, Kudüs’ün Fethi’nden ayrı gören her söz de eksiktir.

Asimilasyon ve İnkâra En Sert Cevap Erbakan’dan Gelmiştir

Mensubu olduğumuz Milli Görüş fikriyatı öteden beri İslam coğrafyasının bütünlüğünü savunmuştur. Milli Görüş hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanların kardeş olduğunu seslendirmiştir. Milli Görüş, insanların ana dilinin aynen ana sütü gibi helal olduğunu dile getirmiştir. İslam coğrafyası üzerinde oynanan oyunlara karşı âlemlerin Rabbine hamd ediyoruz ki geçen zaman içerisinde sadece hasret artmıştır.

1991 yılında Kulp ve Lice’de yaşanan dramı ilk defa canlı yayında devlet televizyonunda seslendiren Merhum Erbakan Hocamız, aynı programda dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’e “‘Kulp ve Lice’de üç bin kişi kar üzerine yatırılarak saatlerce bekletildi”’ demişti. Aynı şekilde 1994’te Bingöl’de yaptığı konuşmada da resmi ideolojinin asimilasyon politikalarını ve inkârcı yaklaşımlarını çok net bir şekilde eleştirmiştir. Merhum Erbakan Hocamız, Bingöl’de yaptığı konuşmada  “Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlar. Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım.' Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt kökenli bir Müslüman evladı, 'Ya öyle mi, ben de Kürt’üm, daha doğruyum, daha çalışkanım” deme hakkını kazandı. “O Meclis yarın inananların eline geçecek. Bütün bu haklar kan dökülmeden verilecek.” demiş, bu konuşma nedeni ile de Milli Görüş hareketi çok ağır bedeller ödemiştir.

Sekülerleştirme Bölgenin Müslüman Kimliğine Yönelik Bir Tehdittir

Merhum Erbakan Hocamız bölgede kalıcı huzur ve barışın ancak İslam kardeşliği ile tesis edilebileceğini de belirtmiştir. Elbette İslam kardeşliğinin sadece söz ile olmayacağını, mutlaka adil bir düzenin kurulması gerektiğini de ifade etmiştir.

Bölgede halkın ana diline getirilen yasak elbette kabul edilebilir değildi. Öte yandan bölge insanının inancını yaşamasının, öğrenmesinin, öğretmesinin ve inandığı değerler etrafında örgütlenmesinin de kısıtlanması kabul edilemez. Özellikle bu bölgede resmi politikalar Müslüman Kürt halkını kimliğinden uzaklaştırmaya ve sekülerleştirmeye yöneliktir. Bölge insanının İslam ile olan bağı zayıflatmak istenmektedir. Peygamberler ve sahabiler şehri olan Diyarbakır’da gençlerin alkol ve uyuşturucu batağına çekilmesi de yine tesadüf değildir.

Küresel sömürü sistemi İslami duyarlılığı yüksek bölge insanını sekülerleştirerek faize dayalı ekonomik sisteme entegre etmenin derdindedir. Bu strateji siyonizmin insanları köleleştirme politikalarının bir parçasıdır. Bölgede köylerin boşaltılması, sanayi yatırımlarının olmaması, gençlerin çoğunun işsiz bırakılması, nüfusun kent merkezlerinde toplanması, tarım ve hayvancılığın bitirilmesi aynı köleleştirme politikalarının bir parçasıdır.  Bölge halkının temel hak ve hürriyetlerini sadece etnik farklılığa indirgemek ve ekonomik sıkıntıları yok saymak da bir sömürü ağından kurtulup başka bir sömürü ağına düşmektir.

Kalıcı Barış ve Huzur Ancak İslam Birliği İle Mümkündür

*Mekke’nin, Medine’nin, Kudüs’ün, Bağdat’ın, Şam’ın, Kahire’nin, Tarhan’ın, İstanbul’un ve Diyarbakır’ın esenlik ve barışa kavuşması bu şehirlerin birbirleriyle olan kadim kardeşliğinin yeniden tesisinden geçmektedir.

*Kudüs’ü Mekke’ye,  Şam’ı Kudüs’e,  Bağdat’ı Şam’a, Diyarbakır’ı Bağdat’a, İstanbul’u Diyarbakır’a ve Saraybosna’yı İstanbul’a bağlayan İslam kardeşliğidir.  Renkler, ırklar ve diller bu kardeşliğe bereket katmıştır.

*Ulus devlet sınırları arasında aranılan çözümler bölgeye kalıcı barış ve huzur getiremez.

*ABD, AB ve İsrail ile stratejik ortaklık geliştirilerek bölgeye huzur getirilemez.

*İslam coğrafyasında ve bu bölgede elbette İslam harici unsurlar da vardır. Bu unsurların bini aşkın yıldır bu topraklarda var oluşu Müslümanların kendilerinden olmayanlarında hukuklarını gözetmelerinden ileri gelmektedir.

* Can emniyeti, mal emniyeti, inanç ve düşünce özgürlüğü, nesil emniyeti ve akıl sağlığı emniyeti hangi inançtan olursa olsun her insan içindir.

*Resmi ideolojinin asimilasyona ve inkâra yönelik politikaları İslam’a mal edilemez. İslam, zorla bir inancın dayatılmasını emretmez, bilakis hangi inançtan olurlarsa olsunlar insanların hak ve hukuklarını gözetmeyi emreder.

*Üç yüz yıldır çehresi Batı’ya dönük politikalar sonucunda toplumsal bağlar çözülmüş, aile kurumu sarsılmış, akrabalık ilişkileri ve sılayı rahim zayıflamış, boşanmalar, intiharlar, cinayetler artmıştır. Toplum bir cinnet ortamının içerisine sürüklenmiştir. Bu bölge de bu çürümüşlükten nasibini almıştır.

*Hak yemeyen ve yedirmeyen, zulüm kimden gelirse gelsin karşı çıkan, mazlum kim olursa olsun yardım eden, bir elinin verdiğini öteki eli bilmeyen, ekmeğini paylaşmaktan haz alan, yüreğini paylaşmaktan haz alan, bir karıncayı incitmekten kaçınan, bir kuşun yuvasını bozmaktan imtina eden, her daim hakkı üstün tutan bir nesil için çalışmak hepimizin boynunun borcudur, kardeşliğimizin gereğidir.

*Saraybosna İstanbul’dan, İstanbul Diyarbakır’dan, Diyarbakır Bağdat’tan, Bağdat Şam’dan, Şam Kudüs’ten ve Kudüs Mekke’den kopartılamaz. Bu ayrılık geçicidir ve Endonezya’dan Fas’a İslam Birliği çok yakın bir zamanda gerçekleşecektir.

Kardeşliğe İnanan Tüm Gençleri 02 Mayıs’ta Diyarbakır’a Bekliyoruz

 

İlkini 2013 yılında Kutladığımız Diyarbakır’ın Fethi Programını, 2014 yılında meydana gelen Soma faciası nedeniyle iptal ettiğimiz Diyarbakır’ın Fethi Programının bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. 02 Mayıs Cumartesi günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenleyeceğimiz Fetih Programına Kur-an’ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.si Ahmed Ebul KASIMİ ve Abdurrahman SADİEN, Ezgi ve marşlarıyla Ömer KARAOĞLU ve Yusuf CAN katılacaktır. AGD Elazığ Şubesi olarak 02 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da İstasyon Meydanından Diyarbakır’a hareket edeceğiz. Umre çekilişinin yapılacağı ve Fethin canlandırılacağı programımıza tüm halkımız davetlidir. Fetih Programına gelmek isteyen tüm kardeşlerimiz 0553 227 14 64 numaralı telefon ile irtibata geçebilirler. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN