Elazığ Emitt - 2015 Fuarı' nda Tanıtıldı

Bu yıl 19. düzenlenen EMITT Fuarına, 71 ülkeden 4 bin 500 kurum, kuruluşlarların katıldığı TÜYAP fuarında Elazığ tanıtıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bu yıl  19. düzenlenen EMITT Fuarına, 71 ülkeden 4 bin 500 kurum, kuruluşlarların katıldığı TÜYAP fuarında Elazığ  tanıtıldı.

19 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. turizm fuarı olmayı başaran EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat) Fuarı;  turizm profesyonelleri, sektör çalışanları ve tatilcilerin katılımları ile 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul -Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.                  

Fuara, Elazığ Valiliğinin koordinasyonu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Fırat Kalkınma Ajansı, ilimizde faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığından İşletme Belgeli Oteller ve Seyahat Acentaları  katılmıştır.

Fuar’da 5. Salonda ve 64 m² alanı olan 532 no’lustand,  Elazığ’ın doğal güzelliklerinin ve tarihi mekânlarının bulunduğu posterlerle süslenmiştir.. Standımızda, Fuar süresince Müdürlüğümüzce hazırlanan tanıtım meteryalleri Broşür, Harita, Tanıtım CD’si, Tanıtım Afişi, El Çantası, Tükenmez Kalem, Kurşun Kalem dağıtılmış  ve damak tadı olarak Orcik, Ağın Leblebisi, Çedene Kahvesi, Pestil, Orcik Şekeri, Dut, Badem Şekeri ikram edilmiştir. Oyalı Yazma, Sofra Bezi ve 8 Köşeli Şapka gibi ilimizi sembolize eden hatıra eşya olarak standımızı ziyaret eden misafirlere çeşitli hediyeler verildi .

Tarihi ve kültürel mirasıyla Harput, Hazar Gölü ve Batık Şehir, Keban Çırçır Şelalesi, Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi, Golan Kaplıcaları ile tarihin ve güzelliklerin bir arada olduğu  “Huzur Adası Elazığ” bu Fuar’da tanıtıldı.

 Turizm profesyonellerinin katıldığı fuarda ilimizin turizm tesis sahiplerinden Akgün Oteli, Ramada Oteli, İlbey Oteli ve Hartur Seyahat Acentası, Zerka Grup, Balak Turizm ve Kuvars Turizm ve yetkilileride, tur operatörleri ve seyahat acentaları yetkilileri ile görüşme imkanı sağlanmıştır.

 Bu Fuarda önemli bir hedefte tanıtımın yanında turizmle uğraşan sektör temsilcilerinin önümüzdeki turizm sezonunda yapacakları bağlantılar için çalışmalar yapmak ve turizmi geliştirmektir. İlk iki gün 22-23 Ocak tarihlerinde profesyonellerin yoğun olarak iş görüşmeleri şeklinde geçen fuar 24-25 Ocak tarihlerin de ise halkın daha fazla katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin ÖZTÜRK;  

“Fuarın, ilimizin tanıtım çalışmaları ve turizm sektörü için olumlu neticeler doğuracağına inanıyoruz. Gerek resmi yetkililer gerekse sektör temsilcileri ile çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Turizm profesyonelleri potansiyelimizi yerinde görmek üzere ilimize davet edilmiştir. Bütün bu yoğun girişimlerin ve çalışmaların ilimizin turizmine önemli sonuçları olacağına inanıyoruz ”dedi.                                          

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN