Bakan Yılmaz Haberleri

Bakan Yılmaz Haberleri

Bakan Yılmaz: Türkiye´deki Suriyelilerin okullaşma oranı yüzde 63´e yaklaştı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Suriyeli öğrencilerin Türkiye´deki okullaşma oranının yüzde 63´e yaklaştığını bildirdi.

Bakan Yılmaz, "İleri Teknoloji Okulları Tanıtım Programı"na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul’da "İleri Teknoloji Okulları Tanıtım Programı"na katıldı

Bakan Yılmaz, Van’da eğitim değerlendirme toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni öğretmen alımı dönemini başlattık. 25 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bunlardan bin öğretmeni de belki daha fazlasını, Van´a gönderme konusunda mutabakata vardık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Okuryazarlık Seferberliği açılış programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara’da düzenlenen Okuryazarlık Seferberliği açılış programına katıldı.

Bakan Yılmaz, Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu İmza Töreni’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğinde düzenlenen Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu İmza Töreni´ne katıldı.

Bakan Yılmaz, Okul Sütü Programı’na katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okul Sütü Programıyla ilgili, "Bu dönem toplam 6 milyon öğrencimize yaklaşık 255 milyon paket süt dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 7 yıllık uygulama sonunda öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz kutu süt miktarı 1 milyar 750 milyonun üzerine çıkacaktır." dedi.

Bakan Yılmaz, Puşide Projesi´nin sergi ve tanıtım programına katıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul’da Osmanlı Hanedanı´na ait türbelerdeki Maraş işi puşidelerin yenilenmesi Projesi´nin sergi ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Bakan Yılmaz: Eğitim yatırımları, Türkiye´nin aydınlık geleceği için.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitime yapılan yatırım, Türkiye´nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yılmaz, Sivasta toplu açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla Sivas´ta 800 milyon liralık 53 eserin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Yılmaz, Hakkari´de eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle birarada

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye´yi çağdaş uygarlık, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaralım istiyoruz.

"8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi" Ankara´da başladı.

Bakan Yılmaz, Başbakan Yıldırım ile birlikte 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu´na katıldı

Bakan Yılmaz, Ortaöğretime geçişte yeni uygulamayı açıkladı

Bakan Yılmaz, AA Editör Masası´nda ortaöğretime geçişte yeni uygulamayı; "Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemini açıkladı

Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Eğitim Treni ile gelen öğrencilerle buluştu

Bakan İsmet Yılmaz, "Tam bağımsız olabilmek için nitelikli, kaliteli, fırsat eşitliğini sağlayan bir eğitimi ülkemizin dört bir tarafında sağlamak lazım." dedi.

Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Bakan Yılmaz, Okul Servis Araçları Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı

Bakan Yılmaz: Üniversiteye girişte sınav stresini azaltacak bir sistem

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, üniversite giriş sistemininde ,"Sınav stresini azaltacak, karmaşıklıktan uzak, daha yalın ve sade bir sistemi amaçlıyoruz."

Bakan Yılmaz: 15 Temmuz, milletimizi daha güçlü kılmıştır

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiç şüpheniz olmasın, ´İnsanı öldürmeyen darbeler, onu güçlü kılar.´ derler. İşte 15 Temmuz, Türk milletini daha güçlü kılmıştır ve bütün dünyaya bir daha milli iradesine el uzatılmayacağını göstermiştir. Geleceğimiz hiç şüpheniz olmasın daha aydınlık olacaktır. Biz bunu da bu aziz millete borçluyuz." dedi.

Bakan Yılmaz: Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecek, mülakat kriterleri daha objektif olacak

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam edeceğini belirterek, "Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması." dedi.

Bakan Yılmaz, Bakanlık merkez teşkilatı personeliyle iftar yemeğinde bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan personel ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Yılmaz: 302 organize sanayinin her birisinde teknik kolej açacağız

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanıyla da mutabakata vardık. Türkiye´de 302 tane organize sanayi var, Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisinde teknik kolej açacağız." dedi.

Bakan Yılmaz: Türk-Japon Üniversitesi, üstün nitelikli bilim ve teknoloji üniversitesi olacak

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türk-Japon Üniversitesi, üstün nitelikli bir bilim ve teknoloji üniversitesi olacaktır. Kurulacak üniversite bir araştırma üniversitesi olacaktır. Üniversitenin, makul bir süre sonunda dünyanın en itibarlı üniversiteleri arasında yer alması beklenmektedir." dedi.

Bakan Yılmaz’ın 2016-2017 eğitim öğretim yılı, yıl sonu mesajı

2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamladığımız bugün, tüm öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor; öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlık ve huzur içerisinde bir tatil süreci geçirmelerini diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Yılmaz, “Geleceğimi Koruyorum” projesinin ödül törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğimi Koruyorum" projesi kapsamında, “Toprak ve Su” konulu resim yarışması ödül töreni düzenlendi.

Bakan Yılmaz: Ülkemizi güçlendirmek, şehit ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şehitler bu bayrak için can verdi, bu bayrağı daha yüksekte tutmak lazım. Şehitler bu ülkenin birliği, beraberliği için can verdi, bu ülkenin birliğini, beraberliğini güçlendirmek lazım. Bu ülkenin yoksulluğunu, cehaletini, fakirliğini yenmek lazım. İşte bizim de yaptığımız budur." dedi.

Bakan Yılmaz: Zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye´deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltacağız, öğretmen sayısını artıracağız, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltacağız.

Başbakan Yıldırım ve Bakan Yılmaz, 81 ilden gelen öğretmenlerle iftarda bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde Bakan Yılmaz ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenler onuruna verdiği iftarda, ramazan ayının huzur, mutluluk içinde, bereket dolu geçmesini diledi.

Bakan Yılmaz: “Evlatlarımıza çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri vereceğiz”

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ilk okuma yazma eğitiminde el yazısı yerine dik temel harfler kullanılması kararını verdiklerini belirterek, "Değişiklik için karar verdik. Bize yol gösteren husus, ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Evlatlarımızı hayata hazırlayacağız. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri vereceğiz. Bunu yapabilmek için çocuklarımıza okumayı ve yazmayı sevdirmemiz lazım." dedi.

Bakan Yılmaz, Çankaya Köşkü´nde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Değişmez bir hedefimiz var. Daha kaliteli eğitim vermek, daha iyi sınıf, müfredat ve kaliteli eğitim almış öğretmenlerle öğrencilerimize dersler vermek istiyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, Ombudsmanlık Tarihi Sergisi açılışına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, vatandaşın kendisini yönetenlere güvenmesi gerektiğini belirterek, "Bu güvenin sağlanması için de hukuka uygun çalışılması lazım. İşte Kamu Denetçiliği Kurumunun asli vazifesi, vatandaş adına bu hukuk denetimini yapmaktır. Gerçekten yapıyor mu? Hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Bakan Yılmaz, 23 Nisan dolayısıyla çocuklarla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktı.

Bakan Yılmaz, Sivas’ta öğrencilere bisiklet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ın Suşehri ilçesinde düzenlenen törende öğrencilere bisiklet dağıttı.