İsrai̇l Haberleri

İsrai̇l Haberleri

Elazığ Belediyesi'nden Tiyatro Etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından, İsrail’in Filistinlilere yönelik işlediği insanlık suçları, Filistin halkının verdiği mücadele ve sergilediği iradeyi konu alan “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

Malatya Kent Konseyinden Yerli Ürünlere Destek Çağrısı

Malatya Kent Konseyi Şehir Gönüllüleri Meclisi’nden İsrail Ürünleri Yerine Yerli Ürünlere Destek Çağrısı

Açıkkapı TBMM Genel Kurulunda Konuştu: Katil, Soykırımcı İsrail'i Lanetliyorum!

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulunda Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifiyle alakalı olarak söz aldı. Buradaki konuşmasının başında İsrail'in Filistin'de masum insanlara yönelik sürdürdüğü katliam politikalarına değinen Açıkkapı, "Öncelikle aklını yitirmiş, gözü dönmüş, insanlık onurunu kaybetmiş, vicdandan, ahlaktan yoksun kalmış, vahşetini zirveye taşıyan, bir hastaneyi ve yüzlerce masum canı gözünü kırpmadan bombalayarak hayattan çekip alan katil, soykırımcı İsrail'i lanetliyor, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden İsrail Vahşetine Dur Çağrısı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri İsrail’in son günlerde Filistin’e yapmış olduğu zulmü durdurması için Malatya Kent Konseyi binası önünde bir basın açıklaması ile dur dedi.

Elazığ Milletvekili Açıkkapı: Kalbimiz, Duamız , Gönlümüz ve Gözümüz Filistin’de

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü katliam politikalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Battalgazi Belediye Meclisi’nden İsrail'e Kınama

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısında gündeme alınan maddeleri tek tek görüşülerek karara bağladı.

Doğanşehir Belediye Meclisi'nden İsrail'i kınama

Doğanşehir Belediyesi Meclisi’nin,mayıs ayı olağan toplantısını meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkan Tunç’un, Ramazan Bayramı ve İsrail’i Kınama Mesajı

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, “Ramazan Bayramı” ve Terör Devleti İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akgün’ün, Ramazan Bayramı ve İsrail’i Kınama Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı AKGÜN, “Ramazan Bayramı” ve Terör Devleti İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Koca’dan İsrail’e Sert Tepki

Başkan Koca; 'Terör devletine gereken cevap verilmelidir'

Battalgazi’den Filistin’e Selamlı Destek

Battalgazi Belediyesi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail polisinin çirkin saldırılarına maruz kalan Filistinli kardeşlerimize reklam panolarına yansıtılan "Selamün Aleyküm Mescid-i Aksa" yazılı görsellerle destek mesajı gönderildi.

Elazığ Ekonomi Platformu İsrail’i Kınadı

Başkan Saraç;Mescidi Aksa'da İbadet Eden Filistinlilere Yapılan Saldırıyı Nefretle Kınıyorum.

'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları': Afrikalı albinoların dramı sanatseverlerle buluştu

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sanat sezonunun dördüncü sergisinde, Afrikalı albinoların portrelerinin yer aldığı 'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları' seçkisine ev sahipliği yapıyor. Ödüllü foto muhabir Bünyamin Aygün'ün Tanzanya'da çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, İKÜ Ataköy yerleşkesinde gerçekleşen açılış kokteyli ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

'ÖTEKİLEŞTİRMEK TEDAVİ EDİLMEYEN BİR HASTALIK'

Serginin açılış konuşmasını yapan İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, eserlerin çok anlamlı olduğunu söyleyerek, 'Ötekileştirmek, insanlığın varoluşundan bu yana tedavi edemediği bir hastalık. İnsanlar, hala dünyanın farklı bölgelerinde ten rengi nedeniyle ayrımcılıkla karşılaşıyor. Bütün bunları 'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları' başlığı altında bize tekrar hatırlattığı için Bünyamin Aygün'e teşekkür etmek istiyorum. Değerli eserleri üniversitemizde misafir etmekten onur duyuyoruz' dedi.

'ALBİNO OLARAK DÜNYAYA GELEN ÇOCUKLAR LANETLENİYOR'

Sergideki fotoğrafları 2014 yılında çektiğini dile getiren foto muhabir Bünyamin Aygün ise, 'Tanzanya'da albino olarak dünyaya gelen çocuklar maalesef lanetleniyor. İnsan değil şeytan olduklarına inanılıyor. Bu lanetlenmenin sonucunda da hem aileler hem çocuklar dışlanıyor. Çok büyük bir dram yaşanıyor. Çalıştığım gazetede konuyla ilgili ilk haber yapanlardan biriydim. Fotoğrafları çekerken bu dramı dünyaya nasıl duyurum kaygısı yaşadım' diye konuştu.

'FOTOĞRAFLARINI ÇEKERKEN RAHATTIM, ÇOK SICAK KANLILAR'

Fotoğrafın, hayatın kendisi olduğunu belirten Aygün, 'Yaşamın olmadığı yerde fotoğraftan bahsedemeyiz. Benim için fotoğraf insanlığın bir sorununa dokunmaktır. Albinolar, Afrika'da siyah ten rengi yaygın olduğu için çok fazla öne çıkıyor. O yüzden serginin adını 'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları' koyduk. Albino çocuklar ve aileleri, fotoğraflarını çekerken çok sıcaktı. Hepsi çok saf, kötülük bilmiyorlar. Hastalığın temelinde zaten karşı tarafa kötülük yapma duygusu yok. O yüzden hayatımın en rahat fotoğraf çalışmasını yaptım' ifadelerini kullandı.

ALBİNOLARIN DRAMI ANLATILIYOR

Daha önce 'Sınırdaki İnsanlar' sergisi ile mülteci sorununa dikkat çeken Bünyamin Aygün, 'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları' adlı seçkisinde Afrika topraklarında lanetlenen, büyü için öldürülen ya da el, ayak, kulak vb. uzuvları kesilerek Vudu (Voodoo) büyücülerine satılan albinoların dramını gözler önüne seriyor. İnsanlık dışı uygulamalara maruz kalan albinoların sesi olmak için Tanzanya'ya giden Aygün, yaş ortalaması 35 olan, 'siyah çiftlerin beyaz çocuklarının' yaşamlarından pek çok anı, karelerine yansıttı.

Güneşin ölümcül etkisinden de korunmak zorunda olan albinoların yaşam mücadelesine yakından tanıklık eden sanatçının 45 fotoğrafının yer aldığı 'Kara Kıtanın Beyaz Çocukları' sergisi, 11 Mart Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

BÜNYAMİN AYGÜN KİMDİR?

Meslek hayatına, Günaydın ve Hürriyet gazetelerinde muhabirlik yaparak başlayan Bünyamin Aygün, 2003 yılından bu yana Milliyet gazetesinde foto muhabiri olarak görev yapıyor. Milliyet Gazetesi fotoğraf servisi müdürlüğünü de yürüten Aygün, bugüne kadar ABD'nin Irak operasyonu, Filistin intifadası, Suriye iç savaşı, İsrail'in Gazze bombardımanı, Mısır darbesi gibi savaşların yanı sıra birçok toplumsal olay ve afette görev aldı.

2013 yılında haber için gittiği Suriye'de IŞİD tarafından kaçırılarak 40 gün esir alınan deneyimli gazeteci, yaşadıklarını 'IŞİD'in elinde 40 gün' adlı anı kitabında topladı. 'Işığa Tutunmak', 'Gümüşhane', 'Türkiye'nin Çatıları', 'Kül', ve 'Sessiz Devin Kalesi' gibi toplam 11 kitabı bulunan Aygün'ün, Sedat Simavi Yılın Gazetecisi Ödülü, Abdi İpekçi Gazetecilik Cesaret Ödülü ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından, haber ve haber fotoğrafı dallarında verilen ödüllerde de pek çok birinciliği bulunuyor.

'Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın sonuçları açıklandı

Araştırmada farklı ülkelerin Türkiye'ye tehdit olarak algılanıp algılanmadıkları sorgulandığında, ABD yüzde 64,5 ile ilk sırayı alırken, yüzde 55,6 ile İsrail ikinci, yüzde 49,2 ile İngiltere üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'nin en yakın dostu-müttefiki olarak görülen ülke ise yüzde 56,5 ile yine Azerbaycan oldu. Azerbaycan'ı KKTC ve Özbekistan takip etti.

3D yazıcılarla üretilen mercan resifleri okyanusa can veriyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 15. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Technion (İsrail Teknoloji Enstitüsü) Profesörü, t-Hub Başkanı ve aynı zamanda inovasyon ve girişimcilik merkezi Design-Tech Lab'in Başkanı Ezri Tarazi'yi ağırladı. Prof. Tarazi, doğa merkezli tasarım süreçleri ve projeleri üzerine önemli bilgiler verdi. İklim krizi nedeniyle yok olan mercan resifleriyle ilgili geliştirdiği projeyi paylaşan Prof. Tarazi, bilim ve tasarımı nasıl bir araya getirdiğini anlattı.

Bismillahirrahmanirrahim

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi İsrail’i Kınadı…

EKG Derneği Başkanı Akgün’den Ramazan-ı Şerif Açıklaması.

EKG Derneği Başkanı Akgün; “Ramazan-ı Şerifi Ciğerimiz yanık halde Karşılıyoruz.” Dedi.

Kudüs Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, İsrail’in Gazze’de sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kudüs’ün İsrail Başkenti Yapılması Gayretleri Kabul Edilemez.

ABD’nin bu kadim şehri, İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanması, bu kadim şehrin ve masum insanların mahvına hizmet edecek tarihi bir hatadır.

MÜSİAD Başkanı Uzun;Atılan Adımları Destekliyoruz

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, İsrail’le varılan anlaşma ve Rusya’ya gönderilen mektupla, dış politikada atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

MÜSİAD Başkanı Uzun;Atılan Adımları Destekliyoruz

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, İsrail’le varılan anlaşma ve Rusya’ya gönderilen mektupla, dış politikada atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Elazığ AGD Basın Açıklaması Paris Yürüyüşü

İslam coğrafyasını dizayn etmek üzere tertiplendiği gün gibi aşikardır.

2014 Yılının Son MGK’sından Alınan Kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen 2014 yılının son MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada ayrıca çözüm süreci, Suriye ve Irak’taki son durum, Avrupa’da yükselen İslamofobi ve İsrail’in Müslümanların kutsal mekânlarına yaptığı menfur saldırılarla ilgili gelişmeler de ele alındı.