Kültür Haberleri

Kültür Haberleri

Ejder Açıkkapı Müjdeledi: İlk Turistik Sefer Başlıyor!

Elazığ'a değer katacak turistik seferlerden ilki bugün gerçekleşiyor. Ankara Diyarbakır Turistik seferi bugün saat 15.55'de Ankara'dan başlıyor. Her Cuma günü Ankara'dan, Her Pazar günü ise Diyarbakır'dan yola çıkacak turistik seferler, Türkiye'nin doğal ve kültürel güzelliklerinin görülmesine imkan tanıyacak. Diyarbakır-Ankara güzergahında Elazığ Yolçatı'nın da duraklar içerisinde yer aldığı Turistik sefere ilişkin AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı açıklamalarda bulundu.

Başkan Güder’in Yer Tahsisi Yapmasıyla Birlikte Eski Malatya Kütüphaneye Kavuşt

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Belediyeye ait alanı İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis etmesiyle birlikte Eski Malatya Meydanında Halk Kütüphanesi açıldı.

Vali Ersin Yazıcı 60. Kütüphane Haftası Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, 60. Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi, 6 Şubat Depremleri sonrası kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik kültürel ve sosyal projelerine devam ediyor.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Malatya Ziyaret

Çeşitli programlara ve 2.etap deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere ilimize teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, Vali Ersin Yazıcı ve il protokol üyeleri Malatya Havalimanında karşıladı.

Vali Ersin Yazıcı 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programına Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Vali Ersin Yazıcı 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programına Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı; Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Malatya Tabip Odası tarafından düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları” adlı programa katıldı.

Elazığ Belediyesi’nden Bin Kişilik İftar Sofrası

Elazığ Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonunda bin kişilik iftar sofrası kurulacak.

AKIN ’Başkanlığımız'da Söz Hakkı Olmayan Değil, Fikirlerine Başvurulan STK'larımız Olacak’

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Sivil Toplum kuruluşları ziyaretlerini devam eden Akın Şavaklılar Derneği, Elazığ Pazarcılar Derneği ve Elazığ Kiğı'lılar Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya Basın Tarihi Konuşuldu

Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan üçüncü dersin üçüncü konuğu Tarihçi-Yazar Nezir Kızılkaya oldu. Kızılkaya, “Malatya Basın Tarihi” hakkında bilgi verdi.

Bakan Ersoy, kendi imkanları ile 150 depremzede esnafa klima gönderdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, aynı zamanda Deprem Koordinatör Bakanı olduğu Malatya’da depremin 1. Yıldönümünde esnaf gezisi esnasında talep edilen klimaları kendi kişisel imkanları ile karşılayıp gönderdi.

Aşkı En Tutkulu Yaşayan Dizi Çifti Seçildi!

Türkiye’nin en büyük soru cevap sitesi olan, topluluk platformu KızlarSoruyor, günlük dizilerle ilgili hazırladığımız ankette topluluğuna ‘Aşkı En Tutkulu Yaşayan Dizi Çifti Hangisi?’ diye sordu.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi  “Emanet” Konulu Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

'Göz Alabildiğine Yansımalar' Fotoğraf Yarışması Başlıyor

Bu yıl 35. yılını kutlayan Çağın Göz Hastanesi, 13 yıl önce başlattığı ulusal fotoğraf yarışmasının yeni temasını "Göz Alabildiğine Yansımalar" olarak açıkladı.

Medeniyetler Şehri Diyarbakır, Geleceği Konuşuyor

“Cumhuriyetin 100. Yılında” ifadesiyle başlayan anlamlı etkinliklerden birisi olan; hazırlık çalışmalarına 2023 yılında başlanılan ve 16–18 Şubat 2024 tarihlerinde Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Uluslararası Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi”, gönderilen 400 bildiri içinden düzenleme kurulunun incelemesi neticesinde seçilen 250 bildiri kamuoyuyla buluştu.

Masa Tenisi Turnuvasında Erkeklerde Ahmet H. Bayraktar Kızlarda İse Kevser Oruç Birinci Oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Masa Tenisi turnuvası Final müsabakalarıyla sona erdi.

ELEP Dönem Başkanı Süleyman KAMAÇ Oldu.

Elazığ Ekonomi Platformu(ELEP)Dönem Başkanlığını Yürüten Elazığ Turizm Ve Kültür Tanıtma Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Şimşek, görevini Elazığ Gıdacılar ve İşadamları Derneği(ELGİD) Başkanı Süleyman Kamaç'a devretti.

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya’nın Osmanlı Dönemindeki Arşiv Belgeleri Ele Alındı

GÖNÜLLÜ HALK KOROSU, TSM KONSERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu tarafından gerçekleştirilen konserde, birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.

Gönüllü Halk Korosu Konseri Gerçekleştirilecek

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu, Elazığ’daki konserlerine devam ediyor.

EKG Derneği Kültür ve Sanat Faaliyetlerine Geri Döndü

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yukarı Şehir Tiyatrosu Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde; “Almila Tiyatrosu ile ortak faaliyetler kapsamında 15:00 senasında “Mavi Kahramanlar”, 19:00 senasında da “Halktan Biri” tiyatro oyunuyla sahne aldı.

Nezaket Okullarından İlk Karnem Etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Semt Konakları Nezaket Okulları’na kayıtlı 4-6 yaş grubu öğrenciler 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yarıyıl karnelerini Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik programında aldılar.

Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara Yönelik Pastacılık Kursu

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde eğitim ve atölye çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ‘YARDIMLAŞMA VE GÖNÜLLÜLÜK’ Konulu Program Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

Okullarda ilk kez düzenlenecek: Kış şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Elazığ'a ulaşan talimata göre; bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşviki için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Enstrüman ve Konservatuvara Hazırlık Kursları Sürüyor

Elazığ Belediyesi, müziğe ve sanata ilgi duyan vatandaşların kültür ve sanat hayatını canlandırmak için enstrüman ve konservatuvara hazırlık kurslarını bütün hızıyla sürdürüyor.

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu Başladı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu’nun ilk dersi başladı.

KPSS’ye Hazırlanan Adaylar İçin Ara Tekrar Kampı Düzenleyecek

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) hazırlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında ara tekrar kampı düzenlenecek.

Malatya Kültür Mirası Okulu Başlıyor

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından “Malatya Kültür Mirası Okulu” 06 Ocak 2024 – Cumartesi günü saat 13.00’de Malatya Kent Konseyi’nde ilk dersine başlıyor.