Meb, Haberleri

Meb, Haberleri

LGS Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş sınavı(LGS) başvuruları başladı.

'Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar' Paneli Düzenlendi

Özel Elazığ Bahar MTAL (Elazığ Bahar Sağlık Lisesi) ve Elazığ Belediyesi ile ortak yürütülen 'Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar ' konulu panel düzenlendi…

‘Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar’ Paneli

Özel Elazığ Bahar MTAL (Özel Elazığ Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Yeşilay Kulübü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk kapsamında “Toplum Hizmeti” ekseninde öğrenci arkadaşları ve özellikle ailelerin aydınlanması amaçlı “Bağımlılıkla Mücadele” amaçlı panel düzenleme girişimleri Özel Elazığ Bahar MTAL okul müdürlüğünde karşılık buldu.

Öğrencilerin Sorunları Çözüme Kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e özel öğretim kurumları ile ilgili ilettikleri birçok sorunun yeni yönetmenlik ile çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurs Der Başkanı Veli Aksu, üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü söyledi.

Başvurular Bugün Başladı!

81 ilden öğrencilerin heyecanla beklediği YKS başvuruları bugün başladı.

Okullarda ilk kez düzenlenecek: Kış şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Elazığ'a ulaşan talimata göre; bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşviki için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Yesevi Havacılık Lisesi’ne İki Prestijli Ödül Daha

Yesevi Havacılık Lisesi, Blusky Award Havacılık Ödül töreninde "Yılın En İyi Havacılık Lisesi" ve "Yılın En İyi Ar-Ge Projesi" ödüllerinin sahibi oldu.

Elazığ’ın En İyi Liseleri Belli Oldu

Elazığ’da yaşayan öğrenciler ve onların velileri, gelecekleri için en iyi kararı vermek adına Elazığ’ın en iyi liseleri listesini merakla bekliyorlardı. İşte merakla beklenen o liste…

MEB’deki Değişim Süreci, Elazığ’a da Yansıdı

Daha önce Eğitim Müfettişleri Koordinatörü olarak görev yapan Vedat YILDIRIM, 28.09.2023 günü MEB'den gelen kararnameyle Elazığ Eğitim Müfettişleri Başkanlığına atandı.

Okullar Açılıyor

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için, yarın ilk ders zili çalacak. Tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Elazığ’da 549 okulda 137 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin ders başı yapacak…

11 İlde Eğitimde Zorunlu Telafi Programı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 21 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılına 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

‘Din Öğretimi Ve Hizmetleri Çalıştayı-II’ Elazığ’da Düzenlenecek

Elazığ’da 7 Eylül Perşembe günü ortaklığında “Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı - II” gerçekleştirilecek.

Üniversite Kayıt Dönemi Başladı

Üniversitelerin kayıt 28 Ağustos bugün başladı. Kayıt dönemi 1 Eylül'e kadar sürecek.

Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Ücretlerine Rekor Zam!

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenler zamlı kayıt ücretleriyle karşılaştı.

Bilkent Üniversitesi 2023 Mezunlarını Uğurladı

2022-2023 akademik yılında lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlayan Bilkent öğrencileri, 17, 18, 19, Temmuz tarihlerinde, gruplar halinde ve farklı günlere yayılarak düzenlenen törenlerle diplomalarını aldı. Törenler Bilkent Odeon’da 5 seans olarak gerçekleşti. Bu yıl 1865 lisans, 253 yüksek lisans ve 48 doktora öğrencisi mezun oldu.

Bakan Tekin'in Elazığ Programı Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Elazığ'a gelecek.

İlk Zil 11 Eylül’de Çalacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. MEB takvimle birlikte okulların açılış tarihini paylaştı. Buna göre; ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak.

LGS Tercihleri Başladı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki tercih dönemi bugün başladı.

Bakanlık Açıkladı: 'Başvurular Başladı'

Milli Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

Bakan Özer'den müjde: 'Zorunlu olacak'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 100 öğrencisi bulunan her okulda bir rehber öğretmen bulunmasının zorunlu olacağını duyurdu.

Bakan Özer: 'Elazığ’da İkinci Dönem Şartını Aramıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’da düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep ve Osmaniye’de eğitim öğretime verilen aranın 13 Mart’a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise bu tarihin 27 Mart tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Bakan Özer duyurdu: MEB'den LGS ve YKS kararı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından LGS ve YKS ile ilgili alınan kararları açıkladı.

Okullardaki Tüm Sosyal Etkinlikler İptal Edildi

MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazıyı illere gönderdi - Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara izin verilmeyecek.

"KIBRIS BİZİM İÇİN MİLLİ DAVA"

Resmi ziyaret kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, temaslarını izleyen gazetecilerle bir araya geldi.

TÜRKİYE´NİN YENİ BİR HİKÂYE YAZMASININ TAM SIRASI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın liderliğinin kendisi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Dünyadaki bütün eğitim devrimlerine, büyük eğitim dönüşümlerine baktım. Hiç istisnası yok, hepsinde güçlü bir lider var. Tam da Türkiye´nin yeni bir hikâye yazmanın sırası." dedi.

“EĞİTİMİN NİCELİĞİNDEN ZİYADE NİTELİĞİNE BAKIYORUZ"

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, "Türkiye son 15 yılda eğitimin fizibilitesi ve fiziksel imkanları bakımından çağ atladı denilebilir.” dedi.

"Ortak dilimiz olmazsa ortak hayallerimiz olmaz."

Milli Eğitim Bakanı Ziya “Selçuk, ortak dilimiz olmazsa ortak hayallerimiz olmaz. Ortak hayallerimizin olabilmesi için önce dili düzelteceğiz, dil düzeldikçe düşünce, düşünce düzeldikçe hayaller düzelecek. O zaman biz koşmaya başlayacağız." dedi.

MEB, emekli öğretmenlerin de fikirlerinden yararlanacak

Millî Eğitim Bakanlığınca, bir milyon öğretmenin fikirlerini Bakanlığa direkt iletebilmeleri için oluşturulan "birmilyonfikir.meb.gov.tr" platformu, emekli öğretmenlerin de kullanımına açıldı.

Bakan Selçuk’un Kurban Bayramı Mesajı

Evlerimizi, sofralarımızı, rızkımızı paylaşarak insanlığımızı yeşerttiğimiz; dargınlıkları barışa, farklılıkları zenginliğe dönüştürdüğümüz bir mübarek Bayrama daha kavuşmuş bulunmaktayız.

MEB, GSB ile TBF arasında “Basketbol Saha Projesi" iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende "Basketbol Saha Projesi" iş birliği protokolü imzalandı.