Nedeniyle Haberleri

Nedeniyle Haberleri

Başkan Şerifoğulları’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Dünya tarihinde eşsiz bir zafer ve kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

Başkan Gürkan, Bütün Kadınlarımızın  Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, 8 Mart tarihinin kadın hakları açısından önemli bir gün olduğunu belirtti.

Elazığ'da Ekmeğe Zam Kapıda

Artan maliyetler nedeniyle pek çok ilde ekmeğe zam geldi. Peki, Elazığ'da ekmeğe zam ne zaman gelecek. İşte detaylar...

Başkan Gürtürk: Hazardağlı Kavşağı Çözüm Bekliyor

Elazığ’da trafiğin en yoğun olduğu güzergahlardan biri olan Hazardağlı Kavşağı, trafik yoğunluğu nedeniyle sık sık tıkanarak ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Kentin bir çok mahallesini birbirine bağlayan kavşakta yaşanan sorun acil çözüm bekliyor.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Alınması Gereken 7 Önlem!

Memorial Antalya Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Yalçın Kahya “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Gürkan; ‘Depremin Yaşandığı İlk Andan İtibaren Vatandaşlarımızın Yanında Olduk’

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Koordinasyon Merkezinde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Malatya Genelinde Kar Yağışından Dolayı Kapalı Yol Kalmadı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Perşembe günü gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların tamamını ulaşıma açtı.

Elazığ Belediyesi Yaban ve Sokak Hayvanları İçin Çalışma Başlattı

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için çalışma başlattı.

Başkan Apohan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Koca'dan Tarihi Çağrı!

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçında yaşanan Atatürk krizinden dolayı iptal edilmesi nedeniyle açıklama yaparak Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir diyerek yaşanan olayları kınadı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumlar Arası İşbirliği Şart

Sağlık kurumlarına başvuran şiddete maruz kalan kadınlar, kamu kurumları arasında koordinasyon yetersizliği nedeniyle de ihtiyaç duydukları nitelikli hizmeti alamıyorlar.

Engelli Vatandaşlarımızın Hayatlarını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz

Başkan Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Nagihan Soylu, İTO'daki Görevlerinden Çekildi

2024 yılı Mart ayında planlanan UND 42. Olağan Genel Kurulu seçim çalışmaları nedeniyle, İstanbul Ticaret Odası’ndaki (İTO) meclis üyeliği ve komite başkanlığı görevlerinden ayrılma kararını duyurdu.

Şifa Kaynağı Ihlamurun 5 Önemli Faydası

Çiçekleri ve yaprakları demlenerek hazırlanan ıhlamur, yüzyıllardır öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ihlamur çayı, içindeki aktif maddeler sayesinde içildiğinde vücut ısısını yükselterek terlemeyi artırmaya yardımcı oluyor. Sakinleştirici etkisi nedeniyle kalp çarpıntısını ve yüksek tansiyonun etkilerini azaltıyor, çiçeklerinin epilepsi tedavisini desteklediğine inanılıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Betül Merd, soğuk günlerin sıcak içeceği ıhlamur ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Güder’den Miniklere Farkındalık Oluşturacak Hediye Seti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, miniklerin Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Başkan Güder çocuklara ağız ve diş bakım seti dağıtarak dişlerin günde 2 kere fırçalanması için miniklerden söz aldı.

'Sinopia' Sergisi: Pigmentler, Renkler ve Fikirler

“Antik Çağ’dan beri, pigmentler bir hayranlık ve yaratıcılık kaynağı olmuş, bazıları ise çekici renkleri ve verdikleri mükemmel sonuçlar nedeniyle özel bir ün kazanmıştır. Bu pigmentlerden biri olan, eski metinlerde “kızıl toprak” olarak adlandırılan miltos sinopensis, aslında Kapadokya'daki taş ocaklarından çıkarılan ve Sinop limanından ticareti yapılmış olan çok amaçlı bir pigmenttir. Bu pigment, tarihte uzun dönemler boyunca itibarını korumuş, Rönesans döneminde boyama öncesi fresklere yapılan kırmızı konturlara “sinopia” adı verilmiştir. Günümüzde bu pigmentin, Kapadokya'da kiliselerin fresklerinde ve güvercinliklerin cephelerinde kullanılagelmiş olan ve bugün “yoşa” olarak bilinen pigmentle özdeş olduğunu tespit etmek mümkündür. Günümüzde Avanos çömlekçileri bu pigmenti vazolarını süslemek için kullanmaktadır.”

Büyükşehir Belediyesinden Ortaokul Öğrencilerine Kitap Desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatili nedeniyle 14 ortaokulda 6 bin 335 öğrenciye, ara tatillerini kıymetli bir şekilde geçirmeleri amacıyla ‘Güz Tatili Değerlendirme Kitap Seti’ dağıtımı gerçekleştirdi.

Başkan Gürkan’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

10 Kasım Atatürk’ün Ölüm Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan; “Canlarını Feda Eden Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmetle, Minnetle Anıyorum”

Başkan Güder, Kızılay Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kızılay Haftası nedeniyle Kızılay Malatya Şubesi Başkanı Osman Korkut, yönetim kurulu ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

GÜRKAN: Hep Birlikte Malatya’yı Ayağa Kaldıracağız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü Nedeniyle Nikâh Sarayında Bir Program Düzenlendi

Başkan Gürkan'dan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan, “Tecrübeleriyle Bizlere Yol Gösteren Yaşlılarımız, Her Zaman Baştacımızdır”

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Üyeleri İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Ettiler

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri, İtfaiye Teşkilatı’nın 309. Yılı “İtfaiye Haftası” nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ettiler.

İtfaiye Teşkilatı 309. Yıl Dönümünü Kutluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

MÇP Genel Başkan Yrd. Mehmet Özçelik’in Sağlık Durumu Ciddi

Milliyetçi Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik sağlık durumundaki problem nedeniyle Fırat Üniversitesinde…

Malatya’nın Fethinin 922. Yıldönümünde Melita’dan Malatya’ya Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın Fethinin 922’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Malatya’nın Fethi ve Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları: ‘Gazilerimize Her Zaman Sahip Çıkarak Layık Oldukları Hürmeti Göstereceğiz’

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakarlıklarını ve mukaddes hatıralarını daima minnetle ve hürmetle yâd edeceğiz.” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden Kan Bağışı Çağrısı

Elazığ Belediyesi, azalan kan stokları nedeniyle Türk Kızılay'ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla vatandaşlara "Kan Bağışı" yapılması çağrısında bulundu.

Başkan Şerifoğulları’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden Duyuru

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Olgunlar, Kültür, Sürsürü, Üniversite ve Çaydaçıra Mahallelerinde su kesintisi yaşandığı ve arızanın giderilmesine yönelik çalışmaların ivedilikle sürdürüldüğü bildirildi.

Akgün Ailesi'nden Taziye Teşekkür Mesajı

Eğitim Müfettişi, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, annesi, emekli öğretmen Hayriye AKGÜN’ün vefatı nedeniyle cenaze törenine katılan başsağlığı dileklerini ileten ve taziyede acılarını paylaşanlara teşekkür etti.