Eğitim

Eğitim Haberleri

Online platformda kariyer planlama fırsatı geliyor

Koronavirüs sürecinde kariyerlerine yön vermekte zorlanan ve kararsızlık yaşayan aday öğrenciler için 'Kariyer Günleri' programı, online platform üzerinden hizmet vermeye hazırlanıyor.

Yoksulluğa karşı çalışmalarda ilk sıraya yerleştiler

Times Higher Education (THE), 2020 dünyanın en iyi üniversitelerini 'etki güçlerine' göre sıraladı. Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan sıralamada, üniversitelerin toplumsal, çevre ve sosyal gelişme üzerindeki etkileri ölçüldü.

Koronavirüsü çocuklarınıza anlayabileceği dilde anlatın

Koronavirüs  dünyayı derinden sarsarken, ülkeler salgının önüne geçebilmek amacıyla çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Bu süreçte aileler izolasyon çağrılarına uyarak evde çocukları ile birlikte daha fazla vakit geçirmeye başladılar. Mektebim Koleji Psikolojik Danışmanı Döne Bitişik, öncelikle ailelerin yaşanan salgınla alakalı doğru kaynaklardan bilgi edinmelerini sonra da çocuklarına anlayabilecekleri sadelikte yaşanan bu süreci anlatmaları  gerektiği tavsiyesinde bulundu.  Çocuğun öncelikle yaşanan salgın ile alakalı ne bildiğinin öğrenilmesine dikkat çeken Döne Bitişik çocuğun, okuldan, televizyondan, arkadaşlarından ya da aile bireylerinden neler duymuş olabileceğin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

İSG'den çocuklara 23 Nisan mesajı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi (İSG) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Çocukların Bayramını kutlayan İSG, onlara hayal kurmanın önemini vurguladı.

Üniversitede Anadolu'dan evrensele sanat eğitimi başlıyor

Günümüz dünyasına uygun sanatçılar yetiştirmek amacıyla harekete geçen Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı yapay zeka temelli üretimleri ile de sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Koronavirüs günlerinde ruh sağlığını korumak için 15 öneri

Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, yapılan bir taramaya göre, daha önce bir ruh sağlığı sorunu bulunmayan, bu sürece kadar önceden psikolojik olarak bir destek almamış kişilerde de karantina sürecinde çeşitli ruh sağlığı sorunları gelişebileceğini söyledi.

Online Eğitimde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Online Eğitimde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”

Lise öğrencilerine üniversite hayatını online deneyimleme fırsatı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçen ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere, üniversite derslerini deneyimlemeleri için Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan 'BAU Open Class' sistemiyle eğitim vermeye hazırlanıyor.

Liseye giriş sınavına koronavirüs etkisi

Koronavirüs bu yıl lise ve üniversite sınavına girecek öğrencileri doğrudan etkileyecek. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, 'LGS kapsamındaki merkezi sınav sadece birinci dönem müfredatından yapılacak' açıklamasının ardından lise sınavına girecek adaylara tavsiyelerde bulunan Mektebim Koleji Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Erdem Çıplak, koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren tedbir uygulamaları kapsamında okullarda yüz yüze eğitimlere son verildiği ve uzaktan eğitim uygulamasına geçildiğini belirtti.

Tuzla Belediyesi, YKS ve LGS derslerini dijital ortama taşıdı

Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında TUZGEM ve bilgi evlerinde derslerin iptal edilmesi sonrasında, videoya kaydedilen dersler Tuzla Belediyesi Youtube kanalında yayına alındı. Böylece üniversiteye hazırlanan öğrenciler gibi LGS'ye hazırlanan öğrenciler de, Tuzla Belediyesi Youtube sayfasındaki dersleri takip ederek sınav hazırlıklarını sürdürebilecek.

ÖSYM yeni KPSS tarihini duyurdu

Corona virüsü salgını nedeniyle ÖSYM 2020'nin sınav takvimini yeniden belirledi. KPSS Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül'de yapılacak. İşte KPSS erteleme açıklamasına dair detaylar.

EKG Derneği Üyesi Eğitimci-Yazar Selami Danışmanoğlu’ndan Çocuklara Sürpriz

Elazığ Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği üyesi aynı zamanda Hafıza Teknikleri Uzmanı olan eğitimci-yazar Selami Danışmanoğlu’nun “Akıl Sarayınıza Hükmedin” adlı Hafıza Teknikleri kitabı çıktı.

Tavuk kovalayarak UNESCO'nun gözüne girdiler

UNESCO tarafından ilan edilen 14 Mart Dünya Matematik Günü nedeniyle her yıl yapılan kutlamalara bu sene yenisi eklendi. Uluslararası Matematik Birliği tarafından 'Matematik Her Yerde' temasıyla birçok faaliyete imza atıldı. Bu amaçla her ülkenin kendi diliyle matematiğin nerede olduğunu anlatan 15 saniyelik kısa videolar istendi. Ödüllü projeleriyle adını duyuran Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi de bu küresel harekete çektikleri video ile destek verdi.

Sınavlar Ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı 6 Haziran'a; öğretmen adaylarımızın gireceği ve 25 Nisan'da yapacağımız Adaylık Kaldırma Sınavı'nı 5 Temmuz'a erteledik'' açıklamasını yaptı.

Uzaktan eğitim programı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA sisteminde eğitimlerin 23 Mart günü saat 09.00'da başlayacağını söyledi.

9 Sınavın Tarihi Ertelendi

ÖSYM, Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında 9 sınavın tarihini erteledi.

İlkokul ve Ortaokul İnşaatı Protokolü İmzalandı

8 derslikli Çığlık Abuzer Güngör İlkokulu-Ortaokulu İnşaatı Protokolü İmzalandı

İletişim Lisesi, Sınavla Öğrenci Alacak

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, artık sınavla öğrenci alımı yapacak.

Okullardaki Tüm Sosyal Etkinlikler İptal Edildi

MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazıyı illere gönderdi - Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara izin verilmeyecek.

Toplam 320 haber.