Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Harput Yepyeni Bir Değer Kazanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan kadim şehir Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Belediyesi’nden “Bizim Akif” Tiyatro Oyununa Davet

Elazığ Belediyesi, Hasan Özaşlamacı'nın yazıp yönettiği; Cem Kurtoğlu, Seza Kırgız, Emre Uluocak, Nagihan Yıldız ve Barış Demirtürk'ün oynadığı “Bizim Akif” adlı müzikal tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

Kent Konseyi’nden “Kadının Toplumdaki Yeri” Konulu Konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vehbi Bayhan kadınlara yönelik Malatya Kent KonseyiToplantı Salonu’nda ‘’Kadının Toplumdaki Yeri’’ konulu bir konferans düzenledi.

6. Uluslararası Şehir Tarihi Yazarları Sempozyumu Yapılacak

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi Başkanı Nazım Payam, gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Bilgi Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından gençler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, gençlere yarışma kültürünü kazandırmak amacıyla ödüllü bilgi yarışması düzenliyor. 14-18 yaş arasındaki gençlerin katılım sağlayacağı 3 bin TL ödüllü bilgi yarışması rekabet dolu anlara ev sahipliği yapacak.

Elazığ Valiliği’nden ‘Kadın ve Yaşam’ Konulu Fotoğraf Yarışması

Elazığ Valiliği ve Elazığ Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “kadın ve yaşam” konulu fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Mükemmeliyetçiliğe Dair Yazılan ‘Özgürlük Projesi’ Raflarda Yerini Aldı

Hayatın içinden olan mükemmeliyetçilik kavramı birçok kişinin yaşamını etkiliyor. Mükemmeliyetçiliğe dair yazılan “Özgürlük Projesi” Eğitmen, Yazar Feza Karakaş tarafından kaleme alındı ve Destek Yayınlarından çıkarak okuyucu ile buluştu.

Söz Mülkünün Sultanı Ali Şir Nevai

Ali Şir Nevai’nin Türk Dünyası İçin Simgesel Değerinin Farkında mıyız?

Eğitimci- Yazar Recep Örek'in 3.kitabı

Malatya Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü, Harput Sancak Haber Köşe yazarı olan Eğitimci- Yazar Recep Örek'in 3.kitabı çıktı

Araştırmacı - Yazar Süleyman Yapıcı’nın 12. Kitabı çıktı

Araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı’nın SALNAMELERDE (Harput - Ma’muratü’l-Aziz - El’aziz) ELA ZIĞ isimli büyük boy, 888 sayfadan müteşekkil onikinci eseri kültür hayatımızda yerini alarak yayımlandı.

Portreler Diyarı" Dijital İllüstrasyon Sergisi

Vali Aydın Baruş, “PORTRELER DİYARI” Dijital İllüstrasyon Sergisi açılış törenine katıldı.

Kesişme İyiki Varsın Eren ve Aslan Hürkuş Sinema Filmleri Büyük İlgi Gördü

3 Bine Yakın Öğrenci ‘Başkan Çınar’dan Öğrencilere Karne Hediyesi’ Sinema Etkinliklerine Katıldı

KKTC Elazığ Derneği Üyeleri Yemekte Buluştu

KKTC Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri bir araya geldi.

Başkan Güder’den Depremzede Gençlerine Müjde

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremzede ailelerin yaşadığı Gelincik Tepesi’ndeki gençlerin ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek ve gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak amacıyla “Gençlik Merkezi” yapılacağı müjdesini verdi.

Battalgazi Belediyesi’nden Farkındalık Programı

Battalgazi Belediyesi tarafından toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 7-14 Ocak tarihleri arası kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla “Yüreğiyle Bakanlar” adlı özel bir program düzenlendi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi Açılıyor

Yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazınan Şehit Fethi Sekin anısına Elazığ Belediyesi tarafından Baskil ilçesi Doğancık köyünde inşa edilen Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin açılışı, 5 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2019’da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Malatya’nın tanıtımının bir koordinasyon içerisinde yürütülmesi amacıyla kurulan, sekretaryasını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Malatya Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” ilk toplantısını Vali Aydın Baruş başkanlığında yaptı.

Elazığın Tanıtımı İçin Anlamlı Program.

Ünlü Oyuncular ve Yönetmen Özpolat, Elazığ’da Kürsübaşı Programına Katıldı.

Toplam 623 haber.