Her yıl 12-18 Mayıs Dünya'da ve Ülkemizde hemşireler haftası olarak kutlanmaktır .

Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs , hemşirelik haftasının başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Hemşirelik insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından birisidir.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs , hemşirelik haftasının başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.Hemşirelik, sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından birisidir. Özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran ve zor bir meslek olan hemşirelik; diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili olan bir meslektir.
Hemşirelik demek , Asırlardır fedakârlık demektir. Hemşireler sabırlarıyla , azimleriyle ve tutkularıyla dünyanın her yerinde tarih yazdılar . Bizlerle kendi anneleri , babaları , kardeşleri , çocukları gibi ilgilendiler .

Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlar, Meslek hayatlarında başarılar dilerim .

Timur GÖK
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri(Paramedik) Derneği 
Elazığ İl Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN