SOMA MADEN ŞEHİTLİĞİ DUALARLA AÇILDI

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının birinci yıldönümünde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma Belediye Mezarlığı içinde yaptırılan maden şehitliğinin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının birinci yıldönümünde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma Belediye Mezarlığı içinde yaptırılan maden şehitliğinin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, kurum müdürleri, maden şehitlerinin aileleri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, şunları söyledi:
“Bir yıl geçti. Bu yıl neler yapıldığının çeteresini sunmak istiyorum. Bana göre uygun ortam burası ve lafın ortasından konuşacağım. Çünkü şehitlerimizin huzurunda, şehit ailelerimizin huzurunda ve 301 insanımızın öldüğü yerde, ortadan konuşmak zorundayız. Biraz uzatabilirim baştan kusurumuzu bağışlayın. Bu gece bir televizyon kanalında kaymakamlığın önünde bir program vardı. Tarafların bir araya geldiği tartışma programını saat 02.30’a kadar izledim. Dolayısıyla sizin söyleyeceklerinizi duymuş bir şekilde huzurunuzdayım. Bu bir yılda neler oldu? Hep söyledik söylemeye devam edeceğiz. Bu 301 insanın öldüğü tarih bir milat olacak. Oldu, oluyor. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Biz bu olayın benzerini 99 Sakarya depreminde yaşamıştık. Çok acı bir fatura ödemiştik ama inşaat sektörü için bir milat olmuştu. Keşke o bedeli ödemeseydik ama ödedik."
13 Mayıs 2014 günü Soma’da bir facia yaşandığını anlatan Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir bedel ödendi, bir kaza meydana geldi. Gelmeseydi iyiydi ama geldi. Bu kimsenin planlayarak ulaştığı bir sonuç değil. Süreçte çeşitli sorunlar bulanabilir. Onun için de bağımsız Türk yargısı çalışıyor. Dediler ki davayı kaçıracaklar. Dava orada devam ediyor. Ucu kime dokunuyorsa dokunsun devam ediyor edecek. Soma hassasiyeti oluştu. Gece bir bacımız konuşuyor diyor ki ‘Ben buraya gelirken sokakta bir karı koca gördüm el ele tutuşmuş yürüyorlardı. Başımı öne eğdim.’ Arkadaşlar, şehitlerimizi geri getirmek hariç ki ona imkanımız yok, şehit ailelerimiz için ne lazımsa yapıldı, yapılıyor, yapılacak. Deniyor ki bu şehit aileleri zengin edildi. Öyle bir şey mi oldu? Hayır. Şehit ailelerine yaptırdığımız evler, aktardığımız hayırların içinde devletimizin bir kuruşu yok arkadaşlar. Sadece o tamamen vatandaşımızın, ülkemizin dört bir yanından gönderilen paralarla oluşturulmuş imkanlardır. Verenin rızası odur. Onlara milletimiz gönül borcunu ödemiştir.”
Soma’nın kaderinin madene bağlı olduğunu kaydeden Vali Bektaş, “Soma, madene göbeğinden bağlı. Madencilerimiz için ne yapabildik. Ücretleri iki asgari ücret oldu. Çalışma saatleri düzenlendi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN