Vali Murat Zorluoğlu Hazar Gölünde İncelemede Bulundu

Vali Murat Zorluoğlu, Hazar Gölü ve kıyısında incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İnceleme gezisinde Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir hazır bulundu.

Hazar gölünü tekne ile dolaşarak ilgili kurum müdürlerine Hazar Gölü ve çevresine yapılacak düzenlemeler ve yürütülecek çalışmalar ile ilgili talimatlar veren Vali Zorluoğlu yaptığı değerlendirmede; “Hazar Gölü turizm bakımından önemli cazibe merkezlerinden bir yerimiz. Biliyorsunuz ki ilimizin 3 temel gelişme alanlarından biri turizm. Elazığ’da turizmin gelişmesi noktasında Hazar kritik bir yer. Dolayısıyla Hazar Gölü bu manada önemli bir yer işgal ediyor. Buranın daha fazla turizme hizmet verecek şekilde daha çekici bir hale getirilmesi bizim için önemli. Bu nedenle hem Özel İdare hem Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz hem de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve Bakanlıklarımızın desteği ile Kaymakamlık ve İlçe Belediyesi ile birlikte burada bir takım yenilikler güzellikler yapacağız. Bu konuda kaynak problemimiz yok. Kalkınma Bakanlığı tarafından da Elazığ cazibe merkezi olarak ilan edildi. Önümüzdeki dönemde Sivrice ilçemize dair büyük projeler de inşallah gündeme gelecektir” dedi.  

Vali Zorluoğlu Hazar Gölü ve çevresini incelemek üzere İlçeye geldiklerini ifade ederek, bilahare Sivrice ilçesine program dâhilinde ziyarette bulunacaklarını belirtti.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN