Gargat ağacı - Akın AKTI

Gargat ağacı


Gargat ağacı denildiğinde  ilk olarak aklımıza Yahudiler geliyor?  HDP'nin parti logosu  neden Gargat Ağacı ?

 

Gargat ağacı Yahudiler için kutsal bir ağaç inançlarına göre Gargat ağacı Yahudileri kötülüklerden koruyacak.

 

Gargat ağacı hadisi şerifte şöyle anlatılır.

 

 

 Hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239)

 

Tamam buraya kadar her şey  normal fakat şunu bir türlü anlayamadım Dünyada bu kadar ağaç türü var iken HDP neden Gargat ağacını logo olarak seçmiştir. Aslında anladıkta anlayamayan zihniyetlere soruyoruz .

 

Ortadoğuda dönen bütün bu oyunların hepsi büyük İsrail devleti içindir. Ortadoğuda güçlü bir devletin bulunması her yönden İsrail devletini rahatsız eder.

Bugün İsrail devletinin coğrafyasına yakın hiçbir ülkede huzur yoktur hep iç savaş hüküm sürmektedir. Bunun nedenini anlamak için şunları bilmek gerekiyor

 

Tevrat'ta hz. Adem'in yaratıldıktan sonra dünyada Aden bahçesine yerleştirilmesi ve burada Fırat-Dicle nehirlerinin akıyor olmasından bahsedilmektedir: "Tanrı, Aden bahçesini yarattı, Adem'i buraya koydu. Aden'den bir ırmak doğmakta ve dört kola ayrılmaktadır. Üçüncüsünün adı Dicle, dördüncüsünün adı Fırat'tır (Yaratılış 2:8-14)". Farklı yerlerde yine iki nehirden bahsedilmektedir. "(Daniel) Dicle'nin kıyısındayken başımı kaldırıp bakınca ... bir adam gördüm (Daniel 10:4-5)" (Ezra 4:10; 5:3; 6:6; 7:25; Yeşu 24:2; I.Krallar 4:21; Yeremya 46:2). Ayrıca Fırat-Dicle İsrail'in Kutsal Topraklar için kuzey sınırı olarak zikredilmektedir. Bu sebeple yahudilik tarihi için önemlidir. 

 

Peki Hristiyan dünyası için FIRAT DİCLE  bölgesinin önemi var mı? İncil'de kıyamet alametlerinin anlatıldığı Vahiy Bölümü'nde de Fırat'tan bahsedilmektedir. "Büyük Fırat Irmağı'nın yanında bağlı duran, dört meleği çöz dedi;Altıncı melek tasını büyük Fırat Irmağı'na boşalttı. (Vahiy 9:14; 16:12 )"

Şimdi neden İsrail ve Batı devletleri Terör örgütlediklerini beslediklerini az çok anlamış oluyoruz.

 Bu dünyada ki en tehlikeli insan Cahil insandır çünkü neye hizmet ettiğini bilmeden kendi kutsal değerlerine en çok zarar verende o cahil kimselerdir. Şimdi artık neden logo Gargat ağacı neden milyar dolarlık yardımlar edilir bu terör örgütlerine cevaplarınıda biraz düşünürsek buluruz .

Allahtan  dileğimiz  ülkemize zeval gelmesin Bayrağımız hep dalgalansın Ezanlar susmasın hem Türk halkı için hem Ortadoğu Müslümanları için

Türk devleti kalkandır

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI