İstanbul'da bir okul. . Namı diğer Kocaköyde! ! - Fatma Bulunmaziz Taştan

İstanbul'da bir okul. . Namı diğer Kocaköyde! !


Kocaköy diyorum çünkü herkes doğup büyüdüğü köyünü bırakıp istanbul a gelmiş. Kimi işi gereği, kimi ailevi nedenden, kimi tayinle, kimi hastalık tedavisi derken yurdun 81 ili burada toplanmış. Çoğu burada bir aile olmuş, öğrenim hayatları burada başlamış. Tıpkı benim çocuklarımın da olduğu gibi. 

    İstanbul'da bir okul. . 

DEDE KORKUT İLKOKULU. . .

Öğrenim hayatı ve hayalleri yarım kalmış bir insan olarak eğitimin önemini her fırsatta dile getirmeye çalışan ve en iyisine ulaşmaya çalışan bir anne olmaya çabalıyorum. İçimde uhde kalan ' 'öğretmenlik '' mesleğini ve bu hayale olan özlemimi çocuklarıma en iyi eğitimi vermeye çalışarak bir nebze teselli buluyorum.

Bu Kocaköy bizi ne kadar ürkütse de bize umut olan, bize ışık tutan öğretmenlerimizin varoluşu ayakta tutuyor bizi. Yüreğimizdeki umut ışığını söndürmüyorlar. Cehalete inat hep daha da arttırıyorlar o ışığı. 

   Yokluğumuzda anne sevgisi ve şefkatiyle çocuklarımıza sarılıp bizi aratmayan SEVDA YERLİ Öğretmenimiz var! 

   Yanlız öğrencileriyle değil, anne ve babalarını da düşünüp:Onlara da birşeyler kazandırmaya, okumaya öğrenmeye yönlendiren, öğrenmenin yaşı yoktur diyen İSMAİL ARSLAN Öğretmenimiz var! 

   Öğlen okuldan çıkan :

-Öğretmenim bırakın ben giderim, annem belki akşama kadar gelmez diyen öğrencisine :

-Olsun oğlum, gerekirse akşama kadar burda bekler seni yanlız sokağa yollamam diyen YİĞİT KAHRAMAN Öğretmenimiz var! 

   Hepsinden önemlisi :öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle, hizmetlisiyle bir bütün olmayı başarmış yüreği merhamet ve insan sevgisiyle dopdolu MEHMET AKDOĞAN Müdürümüz var. Kocaköyün kocayurekli insanı! . 

    Bu varoluşların yanında birde ' 'artık yok '' olanımız var. ..Geçen ay kaybettiğimiz okulumuzun gülen yüzlü, değerli öğretmenimiz YASEMEN DAL. ..Rabbimin rahmeti yağmur gibi üzerine yağsın, mekanın cennet olsun güzel öğretmenimiz! !..

   Bu nedenledir ki, bu yıl öğretmenler günümüz biraz buruk, biraz eksik. ..

   Eli öpülmeye değer olan saygıdeğer öğretmenlerimiz! Yüreği güzel insanlar, öğretmenler gününüz kutlu olsun, iyiki varsınız. Varlığınıza bin şükür! !!!...

   Fatma Bulunmaziz Taştan

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI