TOPLUM EĞİTİMİNDE ŞAHSİYET VE EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK - Numan Aladağ

TOPLUM EĞİTİMİNDE ŞAHSİYET VE EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK


DEĞERLİ OKUYUCULARIM

Türk Milleti, tarihte her Milli felaketi yenmiştir. Son zamanlarda ve bunun bir örneği: 15 Temmuz olaylarını meydana getiren riyakarların,  Milli birliğimizi bozma hayalleri kursaklarında kalmıştır. Cenab-ı Allah'ın yardımıyla Milli birliğimiz daima kendisini tazeleyeceğini riyakar ''İhanet şebekeleri'' bunun bilincinde olmalıdırlar!

Türk vatandaşı kimliğini taşıyan her Türk vatandaşının, ''Sen ben yok, biz varız'' demekle Milli birliğimiz kurulmuş olup, bugünü beraberce huzur içerisinde yaşıyoruz.

Tüketim kültürünü, ilkokula giden çocuklarımıza öğretmenler ilk sırada yer alırken, anne-babaya da büyük görevler düşüyor. Tüketim kültürü demek, ülkemizin huzur ve mutluluk içerisinde olaması demektir. Tüketim ile ilgili eleştiri ve olumlu yaklaşımlar hem makro (sosyal, politik, kültürel, psikolojik ve dini yapı, ekonomi politika gibi) hem de psikolojik değişiklikler göz önüne getirilerek iyi araştırılmalıdır. 

Tüketim kültüründe, ''Ekonomik milliyetçilik'' vazgeçilmez stratejik önem taşıyan bir konudur. Türk sanayicisi ve çiftçisinin ( %100 yerli sermaye) ürettiği ürünleri tercih etmek, anarşik ve ekonomik terörün kökünü yok etmek demektir. Türk sanayicisi ve çiftçisinin ürettiği ürünler, Milli kültürü oluşturan ana aktif maddelerinden birisidir. Ayrıca yerli sermayenin ürün isimlerini paylaşmak Milli kültürü paylaşmaktır.  
 
Türkiye de temel gıda ve temizlik (Un, yağ, su,dondurma, her türlü sıcak ve soğuk içecek ve temizlik ürünleri) sektöründe faaliyet gösteren üretici ticari kuruluşların sahibi kimdir diye dikkat edip, İnternetten araştırdıktan sonra o ürünlere ilgi göstermeniz, başta sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için ve Türkiye de daha güçlü bir Milli ekonomik yapı oluşturur. Riyakarlık duygu ve düşüncesinde olan yabancı sermayenin ürettiği temel gıda ve temizlik ürünlerini, yerli sermayeye tercih etmemiz, hastalıklara yakalanmayı kolaylaştırmak demektir. Ayrıca anarşik ve ekonomik terör olaylarının gelişmesini teşvik etmek demektir? onun içindir ki, tüketime dikkat etmeliyiz!

Öğretmen-Anne-Baba'lar tarafından %100 yabancı sermayeli gıda ve temizlik maddeleri üreten üreticilere, soracakları sorular:
Yabancı sermayenin üretiği temel gıda da, başta süt ürünleri olmak üzere, temizlik ve her türlü soğuk-sıcak içecek etiketlerinde okunacak şekilde, kanser hastalıklarına yol açacak katkı maddeleri içermemektedir, bilgiler yer alıp ve taahüt ediliyor mu?  

Yaz geldi. Sıcak mevsimlerde su temel içeceğimiz' dir. Soru? Su satan büyük mağazalar ve küçük bakkallar, su damajana ve şişelerinin bir saat güneş görmesinin zararlarını biliyorlar mı? Su, et, balık, süt ürünleri, dondurma ve benzer gıda maddeleri nasıl ki, güneşten korunuyor ise, su ambalajlarının da aynı şekilde güneş görmemesi gereklidir. Bu konuda, Sağlık ve tarım Bakanlıkları acaba nasıl bir önlem alıyorlar? 

Ayrıca bu işe seyirci kalmak hastahanelere müracaatları çoğaltmak değil midir? Acilen plastik ambalajlı içecek suyun muhafaza ve nakliyesine dikkat edilmesi için, gereken kanun, kararnameler çıkarılarak önlem alınması gerekir. Bir saat güneş gören pet şişe de ki, suyun hangi hastalıklara yol açacağını sağlık Bakanlığı yetkilileri çok iyi bilmektedirler. Bu suyu içmek, devlete mali yük getirip, vatandaşın hastahanelere akın etmesine sebep olur. Bu da, vatandaşın zaman kaybına yol açıp ekonomik sorunlar oluşturur. Onun içindir ki, acilen su muhafaza ve nakil işlemleri, sigaraya getirilen yassak ve caydırıcılıkların aynısı getirilmelidir. Öğretmen-anne-baba'nın çocuklara, güneş gören ambalajlı su almaları ve içmeleri zararlı olduğu uyarısını yapmalıdırlar. 

Plastik ambalajlı su konusunda, TBMM de ki, başta tıp doktorları olmak üzere, ziraat, kimya, eczacı ve diğer ilgili meslek sahibi ve vicdan muhasebesi ahlakına sahip tüm Milletvekillerinin, acilen bu Milli konuya, parti ayrımı yapmadan el birliği ile çözüme kavuşturmaları gerekir.

Pet şişe ambalajlı içecek suyun nakliye ve muhafazası konusunda; Başbakan Binali Yıldırım'ın: ''Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.'' Milli seslenişinin arkasında olup, halen bunu savunuyor ise, acilen su muhafaza ve nakliyesi konusuna Başbakan Binali Yıldırm'ı göreve çağırıyorum: Acilen su konusuna el atıp gerekli önlemlerin alınması, sağlık ve okula giden çocuklarımız için, stratejik önem taşımaktadır.

Başbakan Binali Yıldırım'a Milli bir çağrı: Başbakan Binali Yıldırım, madem ki; ''Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür'' diyorsa ve bu Milli seslenişin arkasında ise, o zaman yerli malı haftasını kutlamayı resmileştirerek, Türk sanayicisinin, mühendislik eğitimi veren fakültelerin, endüstri meslek liselerinin, Türk çiftçisinin yeni buluş ve üretimleri her yıl yerli malı haftası kutlamasında sergilenip, Türkiye'nin sanayi ötesi toplum bir ülke olmasına atılan ilk adımlardan birisi olamaz mı? Acilen Başbakan Binali Yıldırım'ın, yerli malı haftasını kutlama olayına , mühendis Binali olarak el atıp kutlamayı resmileştirmesi gerekir. Tabi ki mühendisliği seviyorsa...
 
Siyasi partilerin el ele vermeleriyle, riyakar Vatan hainlerine ve maddi kültür ahlakına sahip olanlara karşı yenilmeyecek güçlük yoktur.

Türkiye de, eğitim-öğretim ve her türlü dini eğitim de, devletin himayesinde olmalıdır ki, 15 Temmuz olaylarını bir daya yaşamayalım.

Eğitimin mimarı, öğretmen de devletin öğretmenidir. Bütün Milli değerlere, siyasi partilerin yalnış şekilde ve sahte riyakar zihniyetli tarikatların el atması Milli bir felakettir.

Türk tarihi geleneklerinden günümüze kadar uygulanan şahsiyet ve toplumun önemi tartışılamaz. Şahsiyet ve toplum da, öğretmenin etkisi inkar edilemez. Öğretmenin milletlerin kalkınmadaki  stratejik önemleri tartışılamaz.
 
Eğitim denilen manevi ve Milli kültür eğitimine sarılmak, Milletlerin, geleceğini teminat altına alınması gayretini göstererek, genç nesillere sağlıklı miraslar bırakmak demek...

Her iş kolunda, her işte başarı, eğitime verilen ehemniyette doğrusu...

Bugün, artık eğitim yalnız, öğretim işi değil, eğitim de, ve tüketimde  Milli kültür ve Milli sermayeyi tercih etmek de Vatan sevgisini ruhunda taşımanın önemi demektir. 

Milli kültürünü terk etmiş, Milli tarihini ve sermayesini umursamayan, Milli benliklerini kaybetmiş olan, milletler, başka milletlerin idaresi altında eriyip, yok olmuş demek...

Yalnız, bu stratejik önem taşıyan Milli görevlerin tatbikçisi öğretmenlerdir...
 
  Hangi şahsiyete sahip olan kişiler, topluma hizmet eder: 

   1-  Büyük düşünen, her şeyden önce iyi niyet sahibi insandır. İcraatındaki hedefler, toplumun yükselmesidir.
 
   2-  Büyük düşünen, her devirde erdem ve meziyet diye tanınan vasıfların birçoğuna sahip olan insandır.
 
   3-  Mevki için Vatanını ve milletini feda eden değil; aksine, gerektiği zaman millet uğruna mevkiini, hatta hayatını verebilen insan büyük düşünendir.
  
   4-  Gerçekleri görebilen, acı gerçeklere cesaretle bakabilen, haksızlık bilmeyen insan büyük düşünendir.
 
   5-  Sözü ile işi arasında zıtlıklar olmayan, vatandaşın üretimi, tüketime galip olabilmesi için söz verip, sözünde duran büyük düşünendir. 
 
   6-  Büyük düşünmenin şartlarından biri de zekadır. Ahmaklardan büyük düşünen insanı, tarih kaydetmemiştir.
 
   7-  İnsan seçmesini, her işin ehlini bulmasını bilen büyük düşünendir.
 
   8-  Büyük düşünen, Şeref konusunda çok titizdir. Verdiği sözden asla dönmez. 
 
   9-  Büyük düşünen, sorumluluktan kaçmaz. 
 
 10- Büyük düşünen, ülkesini ve milletini, bütün ülke ve milletlerden üstün olması ülküsüdür.
 
 11- Büyük düşünen, dışarıdan gelen kültür ve ve ekonomi politikalarına kesinlikle itibar etmeyip, yer vermez. Neden ? Çünkü uyum sağlayamaz.
 
 12- Birlik ve beraberlik olan bir topluluk, yürüyen bir yığındır, beraberlikten mahrum bir topluluk ise yerinde sayandır.
 
 13- Milletlere milli inanç ve güç veren beraberlik ne kadar büyük bir kuvvet olduğunu anlamak için, geçmişten bugünümüze kadar ki, Harran ovasının tarımsal sanayileşmeden nasıl mahrum bırakıldığına bakıp değerlendirmeniz yeterlidir.
 
 14- İnsanın sağlık, mutluluk ve ekonomik sıkıntılardan kurtulması isteniyorsa, ilgili idarecilerin vicdan muhasebesi ahlakına sahip olması zaruridir. 


 15 Büyük düşünen fikirleri, orta düşünen hadiseleri, küçük düşünen kişileri (Dedikodu) konuşur.
 
  16- Şahsiyetli bir insan, bulunduğu makam-mevki ve maddi varlığı ile değil, üretime ve yerli sermayenin gelişmesine verdiği önemle ölçülmelidir.

17- Hükümetlerin şekli ne olursa olsun, tarımın (Protein) modernleşmesine önem verilmediği takdirde o toplumun hür olmadığı bir kanıttır.

18- Bu gün dünyanın büyük bir kesimine hükmeden madde medeniyeti, ortaya çıkardığı, bencil, güncel, çıkarcı, menfaatından başka hiç bir şey düşünmeyen soğuk insanları ile dünyayı çekilmez bir hale getirmektedir.
 
 19- Meyveciliğin gelişmesini engelleme politikasını uygulayanların peşinden koşmak, Vatana ihanet etmenin ta kendisidir.

20- Türk Milleti, bugünü kavga ile geçirme düşüncesini geçirirse, Allah korusun yarını kaybederiz.

21- Her millet, her devlet, zararlı ve riyakarlık duygularıyla yayıma dur, demediği gün, Milli felaketin kapısını çaldığı gündür... Allah korusun.
 
Cenab-ı Allah Yüce Türk Milletini, riyakar maddi kültür ahlakına sahip olan ''İhanet şebekeleri'' nin şerrinden muhafaza etsin. Amin. Vehamdullillahirabbilalemin.
 

Cümle şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk'ü Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!