ZAYIFLAMA VE İLTİHABI KURUTMA REÇETELERİ - Numan Aladağ

ZAYIFLAMA VE İLTİHABI KURUTMA REÇETELERİ


Değerli okuyucularımız, Yıl 1995-2017 yılları arası Australia, Queensland-Hindistan-Borneo adası Endonezya bölgesi. Bu ülkelerde, hastalıkların doğal beslenme ile tedavisi:

Hastalıklardan korunmak için, meyve ve sebze tüketimi ihmal edilmemelidir. Apartmanlarda oturanların asansör yerine merdiven kullanarak, yediklerini eritebilirler. Tüketilen kalorinin harcanması gerekir. Australia'nın Queensland eyalatinin başkenti Brisbane de çok katlı apartman siteleri vardır, merdiven kullananlar ile asansör kullananlar arasında, kilo farkı vardır. Auastralia hükümeti, mecbur kalmadıkça şehir merkezine araba ile girmeye izin vermiyor. Araba ile şehir merkezine girmek, insanların fiziksel hareket etmesine mani oluyor, arabaların şehir merkezine girmesi ekonomik, ve sağlık bakımından ço zararlı olduğunu belirterek izin vermiyor.  Queensland eyaletinde, erkeklerin 85-87 kadınların 87-90 arası dır. Hükümet insanların daha çok fiziksel hareket etmesini (yürüyüş) teşvik ediyor. İnsanların yürüyüş yapmaları, önemli ölçüde zayıflatır.

Doğal ve bitkisel yiyecek, içecek kullanarak hastalıklardan kurtulmak için, ilk önce irademizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu konuda Peyhamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde, ''İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin.'' buyuruyor. 

Değerli okuyucularımız, defalarca Türkiye de zencefil yetiştirilmelidir hatırlatmalar yapıldı. Türkiye de zencefil yetişmez diyenlerin, cehalet duygularıyla vatan sevgisinden mahrumdurlar. Zencefil etişmez diyenlerin, harici ve dahili ekonomik terör örgütlerine destek verdikleri anlamına gelmiyor mu? Antalya-Gazipaşa ilçesinde çiftçilik yapan Süleyman Tuncer isimli Türk çiftçisi, on dönümlük serasında zencefil yetiştirdi. Türk sanayicisinin ve çiftçisinin destek istediği noktalarda uzak olmaması ilkelerini, yakinen bilen Mühendis Başbakan Binali Yıldırım ve Dr. Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bu stratejik projeyi müşterek ele alıp ekimini gerçekleştirmelidirler. Mühendis Başbakan Binali Yıldırım diyor ki: ''Gün dostunu düşmanını tanıma günüdür.'' Dr. Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da diyor ki:''Gıda silahtan daha önemlidir.'' Milli seslenişleri, laf ile olmaz icraat ile olur. Yıldırım-Fakıbaba ikilisinin, bu Milli seslenişleri gerçekleşebilmesi için, 2018 yılı bahar arefesi kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Türk çiftçisinin ve sanayicisinin, sağlık ve ekonomik değeri yüksek başta zencefil ve Gac fruit olmak üzere, yeni meyve ve sebzelerin üretilmesi şarttır. Ayrıca Türk çiftçisinin, eğitilerek verimliliğin arttırılması yönünde yönetsel tedbirlerin alınmasına Türk çiftçisinin ve ülkenin ihtiyacı var. 

REÇETE 1- 

MALZEME:

1- 3 (Üç) Ceviz büyüklüğünde taze zencefil      

2- 6 (Altı) Adet limon

3- 7-8 diş sarmısak

4- 2 (İki) Litre içme suyu

HAZIRLANIŞI: 

Limon kabuklarını soyup, suyunu sıkın. Kabuk ve posasını atmayın, daha sonra ilave edeceğiz. Sonra soyumuş sarmısak ve taze zencefili blenderde eziyoruz. Limon suyunu ezdiğiniz sarmısak ve zencefili bir kaba boşaltıyoruz,  iki litre su fokurdadığında, blenderde ezilen malzemeleri ilave edip 8 dakika kaynatıp kapağı kapalı halde soğumaya bırakıyoruz. iyice soğuduktan sonra limon suyunu ilave edersek, reçetemiz hazırdır. 

KULLANILIŞI: Sabah-akşam bir su bardağının 2/3'si içilecek. Bu reçete, vücudumuzun safra kesesini uyarlamasını sağlar. Bu da bütün Gastrointestinal (Mide ve bağısaklarla ilgili) sistemin uyarılmasını sağlar. Sindirim sistemini güçlendirir.Hızlı ve doğal olarak kilo vermeyi sağlar. 

ÖNEMLİ NOT: Hergün taze olarak bu reçeteyi hazırlayın ve hiç bir diyet yapmadan orrtalama 75 gün 15 kiloya kadar verdiğini göreceksiniz. 

Reçetenin etkisi: İnsanların tabiatına göre, zaman ve kilo verme farlı olabilir. Önemli olan sabırlı olup, irademizi kuvvetlendirmektir.  

REÇETE 2- ,

MALZEME: 

1- Bir su bardağı ılık su.

2- Bir çay kaşığı toz karabiber.

3- Bir çay kaşığı taze sıkılmış portakal suyu.

4- 10 (On) Damla esansiyel limon yağı.

HAZIRLANIŞI: Malzemelerin hepisini karıştırın, yatmadan önce için. Sabah, aynı miktarda kahvaltıdan, 45 dakika önce aynı şekilde içiniz.

ETKİSİ: 35 gün devam edip, 12 gün ara verikten sonra, ikinci kür devam edilmelidir.  Esansiyel limon yağı (D-Limonen), limon kabuğunda bulunan bir birleşiktir. Anti-inflamatuar ajan ve bağışıklık sistemini güçlendirir ve düzenlemeye yardımcı olur. 

Bu aktif birleşik ayrıca yağ yakmaya ve doğal olarak kilo vermeye yardımcı olur. Esansiyel limon yağı aromatiktir ve beyin'e olumlu bir etki bırakmaktadır. Desteklenmiş esansiyel limon kullananlara    enerji verir ve daha iyi hissedilmesini sağlar. 

NOT: Zayıflama sorunu çekenler ya da fazla kilolu çocukların en büyük sebeplerinde biri de uykusuzluk sorunudur. Çocukların, ortalama 8 saat az uyuması gerekir. 8 saatten az uyuyan çocuklarda uykusuzluk vücudun metobolizmasını bozup yağ yakmaz. Onun içindir ki uyku, fazla şişman olan çocuklar için çok önemlidir ve dikkat edilmelidir! yaşlılarda ortalama 6-7 saat uyku yeterlidir. 

 

Kaynakça: Numan Aladağ'ın, Hindistan-Rajasthan tarım üniversitesi ders notları.

1995-1998 yılları arası, Australia-Queensland eyaleti, Brisbane-Bundaberg-Kingaraw-Munduberra, kaynak kişilerle sohbet notları.

VÜCUTTA Kİ İLTİHABI KURUTAN REÇETE

MALZEME: 

1- Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

2- Bir su bardağı yulaf ezmesi

3- İki su bardağı doğranmış ananas

4- İki adet yerli muz

5- Bir su bardağı içme suyu

6- Bir çay kaşığı toz tarçın

7- Bir yemek kaşığı bal

8- Yarm su bardağı ağartılmış, ezilmiş badem

HAZIRLANIŞI:

Yulafı küçük bir tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Pişmiş yulafı blenderden geçirin üzerine ananas , portakal suyu, badem, bal ve tarçını ilave edip blenderde püre haline getirin. Karışım çok katı olmuşsa biraz su ilave edilir. 

KULLANILIŞI: 

Sabah-akşam 6 gün bu işleme devam edin, 6 gün sonra şikayetiniz azalacaktır. 40 gün sonra da, diz ağrılarınız son bulacak.

NOT: İnsan tabiatına göre tedavi suresi değişebilir. İradenizi güçlendirip, sabırlı olmalısınız. 

Reçeteler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

Reçeteler ile ilgili soru ve önerilerinizi sitemiz aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Cümle vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta-yaralılara acil şifalar dileriz.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!