Zencefil Varken, Grip Kader Olmasın - Numan Aladağ

Zencefil Varken, Grip Kader Olmasın


GRİP HASTALIĞI KADER OLMASIN

Değerli okuyucular! Grip, soğuk sebebiyle yakalanılan bir hastalık olduğu için bu ismi almıştır. Bu hastalık, belirli zamanlarda salgınlar yapabilen, çok kolay bulşan, solunum sistemi ile ilgili bir hastalıktır. 

Grip hastalığı ilk defa 16 cı asırda görülmüş ve sonra büyük salgınlar yaparak geniş felaketler meydana getirmiştir. 

Grip yaygın olarak bilinen, grip nedeiyle bulaşıcı solunum yolları hastalığıdır. Grip A veya B virüsleri, en sık kış ve erken ilkbahar mevsimlerinde görülür. Grip virüsü, üst veya alt solunum yollarında geçerek vücuda saldırır.

Hastalık esnasında solunum yollarında bulunan diğer mikroplar da hayatiyet kazanarak, başka hastalıkların meydana gelmesine sebep olabilir. Tahribatın artmasına öncülük edebilir. Grip hastalığı, vücutta yaygın kırıklık, ürperme hali, kol ve bacak ağrıları, insan tabiatına göre bazen şiddetli baş ağrısı ile başlar. Ateş genellikle 38-40 olabilir.  Nezle ve bronşit hali beraberdir. Ateş yine insan tabiatına göre iki veya dört gün devam ettikten sonra düşer. Diğer şikayetler de gerilemeğe başlar. 

Allah korusun, griphastalığının başka hastalıklarda ağır broşit, zatüre, orta kulak iltihabı, kemik ve mafsal iltihapları, böbrek ve damar iltihapları gibi hoş olmayan başka hastalıklar meydana gelebilir. Doğal ve uygun tedavi ile bu hastalıklardan korunabilinir.

Aralık, Ocak, Şubat, mart ayları, grip hastalığınınen yaygın olduğu devredir. Bunun bir sebebi de bedenlerimizin dayanma gücünün azalmasıdır. Kış aylarında genellikle yeterli temiz hava alamadığımızdan ve eğzersiz yapamadığımız için, grip hastalığına daha kolay yakalanıyoruz. Kış aylarında kaloriferli ve sobalı evlerde oturmakla sağlığımızı koruyamayız. Kalın giyinerek temiz havadar yerlerde yürümek, kan dolaşımını düzenler. Kış mevsiminde mevsimsel sebze-meyve tüketimi ihmal edilmemelidir. Kış sezonunda taze sera domatesin yerine, kurutlmuş domates tüketimine özen göstermeliyiz ki, grip ve diğer soğuk hava hastalıkları, bizi ziyaret etmesinler. 

DİKKAT! Grip tedavisi için, antibiyotik almak yalnıştır. Bedenin umumi sağlığını koruduğumuz zaman, gripten korunabiliriz, veya hafif atlatırız. 

Grip hastalarına verilecek yiyecek, içecek ve her türlü temizlik işlerini ayırmak gerekir ve onlarla temas edilmemesi için, eldiven kullanılmalıdır. Grip hastası yatak istirahatına konmalı, ağız ve burun temizliğine özen gösterilmelidir. 

GRİP TEDAVİSİ İÇİN, ZENCEFİL BUHARI

Grip hastalığının tedavisi için, zencefil buharı: Üç ceviz büyüklüğünde taze Zencefil rendelenir kaynar suya atılır, başınızı bir havlu örterek burun ile nefes alıp, ağız yoluyla verin. Zencefil buharı mukusu ve tıkanıklığı giderir. Zencefil buharı burun akıntısı, boğaz ağrısı ve grip kaynaklı ateşten etkili bir rahatlama sağlıyacaktır. Solunum borusunun düzgün işleyişini iyileştirerek düzenli uyku için yatmadan önce düzenli buhar prosedürü uygulayın.

GRİP TEDAVİSİNDE ZENCEFİLİN ETKİLERİ

1- Zencefil, grip virüsüne ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan diğer mikroplara karşı savaşta çok etkili olan antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.

2- Zencefiin ant-i inflamatuar ve analjezik özellikleri gribin neden olduğu tahriş, rahatsızlık ve ağrıların iyileşmesine yardımcı olacaktır. 

3- Gingerol shagol denilen, terlemeyi arttırıp dolayısıyla vücut ısısını düşüren iki şaşırtıcı birleşik bulunur.

4- Grip'e yakalanan sindirim sıklıkla zayıflar, zencefil tüketerek iştahı harekete geçirir ve böylece sağlıklı gıdaları tüketmek için sindirime yardımcı olur.

5- Zencefil iç ısı üretir (İnsanın içini ısıtır) ve soğuk, titreme ve gripten kurtulmak için kan dolaşımını arttırır.

6- Akciğerlerden ve sinüste muksun gevşetilmesine yardımcı olan balgamı söktürücü özelliklere sahiptir. Düzenli zencefil kullanmak, akciğer dokularını rahatlatacaktır.

7- Zencefil kullanımı, vücutta aşırı ter oluşturur ve bu da toksinleri dışarı atar ve böylece bu enfeksiyonu etkin bir şekilde önler. 

8- Fazla mukus oluşumunu önlemeye yardımcı olan ve böylece tıkanıklığı, soğukluğu veya grip'i temizleyen güçlü etkenler içerir. 

REÇETELER

 Reçete 1- Malzeme: Ceviz büyüklüğünde taze Zencefil, Bir adet limon, Bir yemek kaşığı bal, iki su bardağı mevsimsel meyvesuyu veya içme suyu. 

Hazırlanışı: Taze Zencefil ince soyulup küçük parçalara ayırın. Limonu ılık suda iyice yıkayıp temiz bir havlu ile kurutup dört parçaya bölüp çekirdekleri ayıklayıp küçük doğrayarak blendere atıp, meyvesuyu veya içme suyu ile çırpınız. 

Kullanılışı: Hazırladığınız karışımı, 20'şer dakika ara ile iki seferde içiniz. Bu işlemi, aç karnına günde iki defa yapınız.

 

Reçete 2- Malzeme: 15-20 Damla Esansiyel Limon yağına, aynı miktarda zeytinyağı ilave edilir. Bir yemek kaşığı bal. 

Kullanılışı: Günde üç defa aç karnına 15-20 damla esansiyel limon yağı direk olarak ağza alınır ve üzerine bal yenir. 

NOT: Ağız enfeksiyonları için, diş fırçasını esansiyel limon yağına batırıp dişlerinizi fırçalarsanız, hem diş eti hem de ağız sağlığı için çok faydalıdır. 

 

Reçete 3- Malzeme: Yumurta büyüklüğünde iki adet kuru soğan, 1,5 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı bal.

Hazırlanışı: Soğanı mutfak robotunda veya rende ile püre haline getirip süt ile karıştırın. 180 Dereceye getirilmiş sıcak fırına koyup 20 dakika bekletildikten sonra süzünüz. 

Kullanılışı: Yemeklerden 20 dakika sonra sabah akşam, günde iki defa içiniz.

 

Reçete: 4- Malzeme: Bir yemek kaşığı bal, yarım ceviz büyüklüğünde zencefil.  

NOT: Limon suyu taze sıkılıp hiç beklemeden hemen kullanılmalıdır. Limon suyu bekledikçe etkin maddeleri azalır.

Hazırlanışı: Bir su bardağı limon suyu sıkılıp, hiç beklemeden yemeklerden 30 dakika sonra aç karnına içilir ve üzerine taze zencefili çiğnenerek yiyiniz. 20 dakika sonra da, bir yemek kaşığı bal yiyiniz. 

 

Reçete 5- Malzeme: 7 Adet orta boy elma, bir litre su, 7 adet kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze Zencefil.

Hazırlanışı: Elma'nın kabuğunu soymadan sıcak su ile iyice yıkayıp temiz bir havlu ile kurutup kaynamakta olan bir litre suya atınız. Kısık ateşte 20 dakika kaynadıktan sonra süzünüz. 

Kullanılışı: birer saat ara ile haşlanmış elmaları yiyip, üzerine bir kesme şeker büyüklüğünde taze Zencefil yenir.

NOT: Haşlanmış elmalar aynı gün yiyerek bitirilmelidir. 

Reçete 6- Malzeme: Biberiye (Rosmarinus officinalis), Bir tatlı kaşığı bal, bir limon suyu, bir su bardağı içme suyu, iki adet ikiz cam su bardağı.

Hazırlanışı: Biberiye yıkanır bir su bardağına konu üzerine kaynar suyu boşaltıp ikiz su bardağını ters çevirip kapak yerine kullanın, 15 dakika demlemeye bırakın.

Kullanılışı: Bal ve limon suyunu ilave ederek günde üç kere aynı işleme devam ediniz.

ÖNEMLİ UYARI! Bu yazımız, sizleri daha sağlıklı beslenmeyi tercih etmenizi yöneltmeye yardım etmek içindir, ama vasıflı tıp doktorlarının hizmetlerinin yerine geçme iddiasında değildir. Doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olacaktır.

NOT:Grip hastası,  peynir tüketmemelidir. Grip tedavisinin iyileşmesini geciktirir. Grip hastalığı süresince peynir yerine günde bir adet Avokado tüketirseniz, peynir de ki, besinlerin çoğunu almış olursunuz. Grip tedavisi için kullanacağınız tıbbi bitkiler, insan tabiatına göre etkinliği değişebilir. 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk'ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara ve yaralılara acil şifa-i şerifler dileriz. 
Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Vicdan muhasebesi yaparak, gayret ve çabalarıyla hastaları tedavi etme ahlakına sahip hekimlerin eksikliğini vermesin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.      

 

ÖZDEYİŞLER

1- Yoksulluk şiddetin en kötü şeklidir. (Mahatma Gandhi)

2- Güç fiziki kapasiteden gelmiyor. Bir güçlü iradeden geliyor. (Mahatma Gandhi)

3- Kimse benim iznim olmadan bana zarar veremez. (Mahatma Gandhi)

4- Sigara şiddeti insanlığın emrinde büyük güçtür. Bu adamın marifet tarafından geliştirilen imha silahından daha güçlüdür.. (Mahatma Gandhi)

5- Nefes oldukça, ümit vardır. (Hint Atasözü)

6- Azizlerin kalbi değişmez, arpa ekince pirinç çıktığı görülmüş müdür? (Hint Atasözü)

7-Cehennemde bile olsa iyi kimselerle oturup kalkmak, kötülerle saraylarda oturmaktan iyidir. (Hint Atasözü)

8- Hastalıklar vicdanlı mı, vicdansız mı, olduğumuzu bize öğretiyor. (Numan Aladağ)

 

KAYNAKÇA:

Elma haşlaması kaynakçası, ziraatçı M.V.D

Numan Aladağ'ın, Hindistan-Rajasthan tarım üniversitesi notları.

Zencefil kaynakçası, Hindistan-Rajasthan eyaletinde Türk asıllı Hindistan vatandaşı olan Türk köylülerinin, sohbet notları.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!