Sınıf Tekrarı Yapan 9.Sınıf öğrencileri Mağdur Olmasın. - Özlem ÇOCGUN

Sınıf Tekrarı Yapan 9.Sınıf öğrencileri Mağdur Olmasın.


Sn. Bakanım,

Sınıf Tekrarı Yapan 9.Sınıf öğrencileri Mağdur Olmasın.

 

Sınıf tekrarı yapan 9.Sınıf öğrencilerinin nakil sürecini haklarının ellerinden alındığını ifade ederek, önceki senelerdeki uygulamada, haziran-Eylül aralığında üç aylı bir süreçte, talep ettiği okulda (yeterli kontenjan varsa,) her öğrencinin nakil hakları bulunuyordu.

Fakat bu sene uygulanan yeni sistemden dolayı sınıf tekrarı yapan 9. sınıf öğrencilerinin hakları ellerinden alınmış gibi... 

b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

"2018 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu" Kılavuzunda belirtilen maddede; “Sınıf tekrarı yapan 9.sınıf öğrencileri 10-14 Eylülde nakil komisyonu tarafından okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirileceği belirtildi.”

Ancak Bu tarihlerden önce 6 Ağustos’tan başlayıp 6 Eylülde biten nakil süreci olduğundan dolayı, boş kalan kontenjan kalmayacağı aşikâr.

Bu yüzden 10-14 Eylül arasında özellikle "Anadolu Lisesi" türü olan okullara Ek kontenjan getirilmelidir… Veya her sene nakil komisyonun yaptığı gibi kontenjana bakılmaksızın yerleştirmesi suretiyle çözümlenebilir..

Milli Eğitim Bakanlığı liselere merkezi ve yerel yerleştirmelere ilişkin hükümlerde “maç oynanırken kural değiştirdi” bir kez. Örneğin “okulda bulunma süresi” kuralı kaldırıldı. Demek ki, amaç sorun çözmek olunca, bu iş yapılabiliyor.

Bu durumda; sınıf tekrarı yapan 9. sınıf çocuklar için de yapılabilecek bir şey mutlaka vardır, İstendiği takdirde yaşanan ağır mağduriyete çözüm bulunabilir…

Çünkü bu çocuklar da, 8. sınıfı bu yıl bitirip liseye geçen arkadaşlarıyla aynı koşullarda eğitim görecekler…

Aynı koşullarda üniversite sınavına hazırlanacaklar.

Herkesin ikinci hakkı/şansı olmalıdır. Bu geçiş sürecinde kimsenin mağdur olmaması adına bakanlığımız için küçük bir adım, ancak bu çocuklarımız için büyük bir fırsat olacaktır.

Sn. Bakanım, çocuklarımız adına istirham ediyoruz. Lütfen bu büyük mağduriyeti gidin… Yeni Türkiye’de, herkesin gönlünde umut olarak yer ettiğiniz  bu süreçte, bu önemli değişikliği hayata geçireceğinize olan inanç ile saygılar sunuyorum…

ö[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI