AK Partili Çalık insan hakkı ihlallerini ortadan kaldırdık

Milletvekili Çalık, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Önder İmam Hatipliler Derneğini ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’de geçmişte birçok insan hakkı ihlallerinin yaşandığını ifade ederek, “28 Şubat sürecinde yaşanan hele de Malatya’nın pilot il seçildiği dönemde, başörtülü kızlarımızın mağduriyet yaşadığı bir dönemden başörtülü valilerimizin atandığı bir Türkiye’ye döndük. İnsan hakkı ihlallerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye’deyiz” dedi. 

Milletvekili Çalık, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Önder İmam Hatipliler Derneğini ziyaret etti. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, Önder İmam Hatipliler Derneği’nin yıllar mazhar birçok mağduriyeti ortadan kaldırmak adına önemli çalışmalar yaptığını ifade etti. 

Türkiye’de insan hakkı ihlallerinin ortadan kaldırıldığını dile getiren Çalık, “28 Şubat sürecinde ve öncesinde özellikle başörtülü kızlarımızın yurt dışında gidip eğitimlerine devam etmeleri adına çok ciddi şekilde o dönemin mağdurlarına destek oldu. İmam hatipli öğrencilerin ve meslek liselerinin önlerinin kesildiği bir Türkiye’den şimdi imam hatip lisesi mezunu bir cumhurbaşkanına ülkemiz kavuştu. 28 Şubat sürecinde yaşanan hele de Malatya’nın pilot il seçildiği dönemde, başörtülü kızlarımızın mağduriyet yaşadığı bir dönemden başörtülü valilerimizin atandığı bir Türkiye’ye döndük. İnsan hakkı ihlallerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye’deyiz. İnsan hakkı ihlallerini ortadan kaldıran Sayın Cumhurbaşkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

Milletvekili Çalık, Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen’e, Malatya Cihannüma Dernek Başkanı Erhan Berk’e, Yedi Hilal Derneği Malatya Şube Başkanı Behçet Bakır’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise Malatya Önder İmam Hatipliler Derneğine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Milletvekili Aydın, en çok insanın mağdur edildiği dönemden bugünlere gelindiğini ifade ederek, “Uzunca bir tarihten bahsetmiyoruz, daha 3-5 sene öncesine kadar sıkıntıların yaşandığı bir alandan geldik. Çok şükür bugün milletvekili arkadaşlarımızdan valilerimize kadar artık fırsat eşitliğinin olduğu bir dönemdeyiz. 8-10 sene önce dönemin Türkiye Barolar Birliği Başkanı ‘İmam Hatipli Başbakanı içime sindiremiyorum” demişti. O kadar zoruma gitti ki çünkü bu ülkenin evladı, asli bir ferdi sırf imam hatipli olduğu için, dişiyle tırnağıyla bir yere gelse, milletin tamamı oy verse bile bir hazımsızlık oluşturuyordu. Bir taraftan katsayı adaletsizliği, bir taraftan başörtülü kızlarımızın üniversite kapılarında başlarında örtülü çekilirken hüngür hüngür ağlamasının unutulmaması lazım. Buralara kolay gelinmedi” diye konuştu.

Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen ise konuşmasında, Milletvekili Öznur Çalık ile İl Başkanı İhsan Koca’ya her zaman yanlarında oldukları için teşekkür etti.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN