ATT DER Türkiye Büyük Millet Meclisinde‏

TBMM Sağlık Komisyon Başkanlığına ve AK Parti Grup Başkanlığı na da hazırladığımız dosyaları sunduk

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Ambulans Sürücülerinin hizmet alımı yoluyla istihdam edilmesi konusunu görüşmek ve Acil Tıp Teknisyeni ve Paramediklerin bu konudaki görüşlerini iletmek üzere ATTDER Genel Başkan Yardımcıları Hasan Bozok, Süleyman Yıldırım ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Taner Yıldırım’dan oluşan heyet TBMM ziyaretleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay’ı makamında ziyaret etti.
 

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’a 112 çalışma sistemi,koşulları ve ATTDER’in faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Hasan Bozok; 112 sisteminde sürücülerin hizmet alım yöntemiyle istihdam edilmesinin sıkıntılarını anlatarak taşeronlaşmanın doğuracağı sorunlara vurgu yaptı.

ATTDER Heyeti tarafından verilen bilgileri değerlendiren Altay “Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın canıyla mücadele esnasında aldığı sağlık hizmetinin taşeronlaşmasına göz yummamız mümkün değil” diyerek gerekli adımların atılacağının sözünü verdi.
 

ATTDER Heyetinin ikinci durağı Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu oldu.”Atanamayan meslektaşlarımızın taşeron olarak ifade edilen hizmet alım yöntemiyle istihdam edilmesi beraberinde birçok sorunu da barındırmaktadır” diyen Süleyman Yıldırım aynı sistemde çalışan insanlar arasında hem ücret hemde özlük hakları açısından farklılıkların olması çalışanların motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.

ATTDER Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Taner Yıldırım ise; “İlk önceleri atanamama sorunu,ardından 4924, ardından 4/B gibi çeşitli koşullarda istihdam edilen meslektaşlarımız taşeronlaşma konusunda endişeli. 112 sisteminde hizmet alımının ambulanslar ile başlayıp sürücülerle devam etmesi ileride de genisleyerek devam eder mi? kaygılarına yol açmaktadır” dedi.
 

Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu; Milliyetçi Hareket Partisi olarak 112 çalışanlarının yanındayız ve gerekirse konuyu meclis gündemine taşıyacağız” dedi

Görüşmelerde doğum sonrasında 2 yıl boyunca gönüllü olmasına rağmen nöbet tutamayan 112 çalışanlarının talepleri de dile getirildi.

Yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Hasan Bozok”TBMM Sağlık Komisyon Başkanlığına ve AK Parti Grup Başkanlığı na da hazırladığımız dosyaları sunduk ve önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz gerçekleşecektir”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN