Başkan Karadağ Bizim İçin Önemli 3 Konu Vardı

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 'Bizim İçin Önemli 3 Konu Vardı'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

2019 yerel seçimlerinde Hekimhan Belediye Başkanı olarak seçilen ve geldiği dönem itibariyle gerek Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar gerekse pandemi dönemine rağmen çalışkanlığı ile Hekimhan’da oy veren vermeyen herkesin takdirini kazanan CHP’li Turan Karadağ “Seçildiğimiz gün itibariye sadece CHP’lilerin değil tüm Hekimhanlıların Belediye Başkanı oldum ve Hekimhan’ı hak ettiği yere getirme adına gece gündüz çalışmamız gerekiyor” diyerek doğduğu topraklara olan borcunu ödemek istiyor.
Manşet Malatya’dan Berkman Dulcan’ın sorularını cevaplandıran Karadağ İstanbul’da iş insanı iken açıkça rahatlığı bırakıp elini taşın altına sokmaya Hekimhan’ın 3 önemli konusunu yani istihdam başta olmak üzere, göç ve doğalgazı çözme noktasında gece gündüz bir gayret içerisine girmiş durumda.

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ İŞSİZLİK, DOĞAL GAZ VE GÖÇ SORUNU”
Hekimhan'da doğduğunu ve bu topraklara gönül borcu olduğunu belirten Başkan Karadağ “Hekimhan'da okudum, Hekimhan'da okulumu bitirdim. Doğduğum büyüdüğüm yere hizmet etmek amacıyla buraya geldim. Aday adayıydım. Aday oldum. Adaylıktan sonrada halkın karşısına çıktık sonrada Belediye başkanı olduk. Ne için geldik tabi ki biz bir şey yapmak için geldik doğup büyüdüğümüz yere, buraya eksikleri görmek için geldik.” diyerek sözlerine başlıyor ve ekliyor “Buraya geldiğimizde olmazsa olmazlardan 3 konu bizim için çok önemli idi. Hekimhan'ın yeraltı kaynakları zenginlikleri açısından Türkiye'nin en zengin ama yer üstü kaynakları açısından da en fakiri biz böyle bir zenginliğe sahipken niye biz bu kadar göç veriyoruz. Ben 70-72’lerde burada okuduğumda nüfus 45.000 idi. Zamanla göç başladı tabii ki. Bunların nedenleri işsizlik, doğal gaz ve göç sorunu.” olduğunu belirtiyor.

“HEKİMHAN’DA İŞLEYİŞİ DEĞİŞTİRMEYE GELDİK”
Başkan Karadağ “İnsanlarımız Malatya’dan buraya buradan mesai bitince geri Malatya’ya gidiyor kolay değil gidiş dönüş 160 Km. Biz bir şeyleri burada değiştireceğiz dedik. Başkasını kötüleyen, karalayan değil Hekimhan için, insanlarımız için neler yapabiliriz diye geldik. Biz geldiğimizde 34 proje ile geldik ve projelerimizin Yüzde 90’lık bölümünü tamamladık. Ülke ekonomisine, pandemiye rağmen.” şeklinde konuştu.

“İSTİHDAM İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Başkan Karadağ istihdam konusunda önemli adımlar attıkların belirterek “Biz belediyemize İŞKUR üzerinden personel alma değilde istihdam oluşturmak üzerine Tekstil atölyesi açtık. 2020 den bugüne kadar şu anda 80 kişiyi istihdam ettiriyoruz.
50 senedir beklediğimiz Demir madenlerinin Hekimhan da olup ama buradan Divriği’ye taşınan Demir madenini girişimlerimiz ile yani Malatya milletvekillerimiz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bizim girişimlerimizle beraber 2020 yılında OYAK grubuna ona bağlı Aker madenciliği Hekimhan’a temelini atmıştır. Hekimhan'a bu fabrika kurulacak demiştir. Ve inanın 2026 da bu baca tütecek ve Demir buradan işlenip İskenderun’a dışardan gelecek ithalatın önüne geçecek ve her sene 450 milyon dolarlık yatırım Türkiye'de kalacaktır. Ayrıca 3000 insanın da istihdam edilmesi ile Hekimhan ve Malatya’da ki işsizliğe çözüm bulmuş olacağız.” dedi.

“MADENLER 2026 – 27 YILINDA FAALİYETE GEÇECEK”
Hekimhan layık olduğu yere, gelemediği yere bundan sonra gelecektir diyen Başkan Karadağ “İnanıyorum ki 2026 senesinde 2027 senesinde bu demir madeni faaliyete geçecektir.  Büyük olay hem Hekimhan için hem Malatya için Türkiye için önemli bir olay.  Yine burada Özel sektöre ait şirketler yine bir maden şirketi buradan maden işliyor. Hatta bundan 6 ay önce yine Hekimhan için büyük bir değer olan Karaoğuz bölgesinden DEMİNERAL şirketinin 340 milyon dolara madeni alıp Hekimhan da işletme kurması.
Bunların hepsi Hekimhan için hatta Malatya için çok önemli bir olay. 3 tane firmamızın burada olması Hekimhan halkına Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlaması açısından inanıyorum ki Hekimhan layık olduğu yere, gelemediği yere bundan sonra gelecektir.” şeklinde konuştu.

“O PARTİ BU PARTİ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Karadağ “Bunu hep birlikte beraber, birlik olarak beraber olarak hiç kimse şu parti bu parti demeden Hekimhanımızı düşürerek yapıyoruz. 3 ila 5 yılsonunda burada Kolin Şirketi, OYAK, DEMİNAREL ile birlikte işsizlik bitecektir. Biz ondan sonra ne yapalım dedik biz bu insanlara bunları yapacağız ama Mesela bizim Malatya'da memurlar gelir her zaman sabah sekizde gelir akşam 5 de giderler. Yakacak sorunu vardı çünkü. Derken inanın yine buradan Malatya milletvekilleri, Büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız ve bizim gayretlerimiz ile 2020 senesinden bu güne Ankara'ya gidip gele gidip gele doğalgaz olayını çözdük.
2022’nin Ekim ve Kasım ayında Hekimhan’ımız doğalgazla buluşacaktır ve Hekimhan’ımızın göç oranı tersine dönecektir. “ dedi.
Yarın : Hekimhan’da Yapılan ve yatırımı devam eden projeler

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN