Başkan Samanlı'dan Kadir Gecesi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve yönetimi Kadir Gecesi sebebiyle Malatya'nın Evliyanur Cami'inde teravih namazı kılıp, namaz sonunda tatlı dağıttı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve yönetimi Kadir Gecesi sebebiyle Malatya’nın Evliyanur Cami’inde teravih namazı kılıp, namaz sonunda tatlı dağıttı. Vatandaş ile selamlaşmanın ardından konuşan Başkan Mesut Samanlı; “Dini gün ve gecelerimiz ile bayramlarımız biz Müslümanların birlik ve beraberliği için oldukça önemli bir yer işgal ediyor. Bu günlerin kıymetini bilen hemşehrilerimiz ile birlikte olmayı adeta dört gözle bekliyor, ayrı bir keyif alıyoruz. Hazzımız hemşehrilerimizin dualarında olmaktan, hemşehrilerimiz ile hep beraber secdeye varmaktan kaynaklanıyor.” dedi. Başkanın konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

“Bu gece bizleri hidayete erdirmek için Yüce Yaradan tarafından gönderilen kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. Büyük bir karanlıktan aydınlıklara çıkan insanoğlunun, Allahın nihai kelamı ile tanışmasının yıldönümüdür. Bundan yüzyıllar evvel idrak edilmeye başlanan bu gecenin nuru, bugün de bizleri aynı parlaklıkla aydınlatıyor.

Müslüman doğmak bizler için ne büyük bir şanssa, bir Müslüman gibi yaşamak da o denli büyük bir şanstır. Herkes Müslüman doğabilir, ancak herkes bu mukaddesatı yaşamaya muktedir olamıyor. Bunu yaşayabilenler ve camilere akın edenler olarak ehl-i sünnet ile selamlaşmak bizler için kıvanç sebebidir. 

Dini gün ve gecelerimiz ile bayramlarımız biz Müslümanların birlik ve beraberliği için oldukça önemli bir yer işgal ediyor. Bu günlerin kıymetini bilen hemşehrilerimiz ile birlikte olmayı adeta dört gözle bekliyor, ayrı bir keyif alıyoruz. Hazzımız hemşehrilerimizin dualarında olmaktan, hemşehrilerimiz ile hep beraber secdeye varmaktan kaynaklanıyor. 

İKRAMLARIMIZI GELENEKSELLEŞTİRDİK

Taviz vermediğimiz en mühim husus hiç şüphesiz tüm İslam düşmanlarına karşı; göğsümüzü gere gere camilerde, mescitlerde ve Kuran kurslarında hak davasını haykırmaktır. Ezan sesine, oruca ve diğer tüm ibadetlere karşı olanlara inat hemşehrilerimizle birlikteyiz, bu birlikteliğe ömrümüz yettiğince de devam etmeye kararlıyız.

Kadir Gecesinde de tıpkı diğer Ramazan gecelerimizde olduğu gibi teravih namazımızı hemşehrilerimiz ile birlikte kıldık. Bu gecenin uhreviyatına binaen namaz çıkışı hemşehrilerimizle selamlaştık ve Evliyanur Cami’ine gelen hemşehrilerimize tatlı ikram ettik. Göreve geldiğimiz günden beri, mübarek gün ve gecelerimizde tatlı ikramlarımızı adeta gelenekselleştirdik. Bunun için farklı camilerimizi seçerek daha çok hemşehrimiz ile selamlaşma fırsatını bulmak da önceliğimiz haline geldi. Bir araya geldiğimiz ve gelemediğimiz tüm hemşehrilerimizin mübarek Kadir Gecesini kutluyorum. Hayırlı kandiller diliyorum.”

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN