Başkan Şengönül: Kadir Gecesinde İnen Kur'an Dünyaya Umut Oldu

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Şengönül söz konusu mesajında: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından ebedi kurtuluş olan Ramazan ayımızı uğurluyor olmanın burukluğu içindeyken, Kadir Gece’mize ve ardından da Ramazan Bayramı’na ulaşacak olmanın heyecanı ve manevi huzuru içerisindeyiz. Bilindiği üzere, yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim Kadir Gecesi’nde indirilmiştir. Kadir Gecesinde indirilen yüce kitabımız Kuran-ı Kerim kararan kalplere nur, karanlık emellere sur ve inananlara her zorluğun karşısında bir kolaylığın olduğunu hatırlatan bir çıkış kapısı olmuştur. 

Nitekim, Kadir Suresi’nin 4. ve 5. Ayet-i Kerimelerinde; ‘O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.’ buyurularak, Kadir Gecesi’nin günahlardan ve yapılan yanlışlardan geri dönülmesi için bir fırsat kapısı olduğu vurgulanmıştır. Bizler de, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede kendimizi yeniden muhasebe etmeli, küskünlüklerimiz varsa bunları gidermeli, bütün benliğimizle yüce kitabımızın manevi iklimine teslim olmalı ve ülke olarak saflarımızı daha da sıklaştırmalıyız. 

Ülkü Ocakları olarak, bu manevi havayı bütün benliğiyle teneffüs eden Bozkurtlar ve Asenalar yetiştirmek için çıktığımız bu yolda, saflarımızı daha da sıklaştırmak için verdiğimiz mücadeleyi sürdürecek ve maneviyatımızdan aldığımız güçle, yarınları inşa etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, tüm Türk ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, yapılan ibadetlerin ve duaların kabul edilmesi temennisinde bulunup, tüm inananların Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN