Çalık KOSGEB Malatya'da 13 bin işletmeye 497 Milyon Lira Destek Verdi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından son 19 yılda Malatya'da 13 bin 377 işletmeye 497 milyon lira destek verildiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından son 19 yılda Malatya'da 13 bin 377 işletmeye 497 milyon lira destek verildiğini açıkladı.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Keklik, Eski ve Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Hasan Tunçel, Zahireciler Odası Başkanı Bülent Artun ile bir araya geldi. 

Ziyarette konuşan Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Keklik, “Milletvekilimiz, esnafımızın ve hepimizin ablası Öznur Hanım ile bir araya geldik. Bütün sıkıntılarımızı çok rahat bir şekilde ablamıza söyleyebiliyoruz. Sorunların çözümü için elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Sorunlarımızı çözdüğü için, esnafımız adına milletvekilimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Eski ve Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Hasan Tunçel ise her zaman yanlarında olan ve esnafa destek veren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a teşekkür etti. 

Zahireciler Odası Başkanı Bülent Artun da AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın esnafın sorunlarıyla her zaman yakından ilgilendiğini belirterek, “Size ulaşmak çok kolay. Sorunlarımızı sizlere iletiyoruz, sizlerde bu sorunların çözümü için çalışıyoruz. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer ise AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Malatya’da çok sevilen bir isim olduğunu ifade ederek, “Sevilmeseydiniz 5 dönem olmazdınız. Bize sürekli destek veriyorsunuz. Yanımızda olduğunuz için size çok teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımızda çözüm için bize verdiğiniz tam destek içinde şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da gerçekleştirilen seçimlerde başkanlık görevine seçilen oda başkanlarına hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Esnafımız bizim can damarımız. Esnafımız hem Türkiye hem de Malatya ekonomisinin omurgasını oluşturuyor. Bu kapsamda 20 yıldır esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Milletvekili Çalık, pandemi ve deprem döneminde esnafa ciddi desteklerin verildiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Bütün dünyayı kasıp kavuran pandemiyle birlikte mücadele ettik. Salgınla mücadele etmenin yanı sıra 24 Ocak 2020 depremini yaşadık. Afet ve pandemi dönemini aynı anda yaşayan illerden biriyiz. Cumhurbaşkanımız hem pandemi hem de deprem döneminde esnafımızın yanında durdu ve Sosyal Koruma Kalkanı ile desteklerini verdi. Deprem döneminde 50 bin TL ve sıfır faizli krediler, KOSGEB destekleri esnafımız için o dönemde çok önemli bir can suyu oldu. TESKOMB aracılığıyla verilen kredilerin faizlerinin silinmesi, sonrasında Halkbank tarafından verilen sıfır faizli destekler esnaf adına oldukça önemliydi. Ticaret Bakanlığımız tarafından Kovid-19 pandemisi nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararları doğrultusunda esnaf ve sanatkarlarımıza gelir kaybı desteği, kira desteği, 3 bin lira ve 5 bin lira tutarlı hibeler kapsamında yaklaşık 8,9 milyar lira karşılıksız destek verildi.”

Her zaman esnafların yanında olduklarını ve esnafın ahilik kültürüyle millete hizmet ettiğini ifade eden Öznur Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün bakanlıklarımız seferber oldu. Bu kapsamda hem esnaf hem de vatandaşlarımıza önemli destekler verildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanımız Bendevi Palandöken ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız (MESOB) Şevket Keskin esnafımızın her türlü sorun ve sıkıntısında bizlere ulaşıp, yapılacak çalışmalarla ilgili bir dosya hazırlarlar. Bizde bunu Cumhurbaşkanımıza iletiriz ve esnafımızla birlikte sorunları çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Çalık, KOSGEB tarafından Malatya’da 2003 yılı öncesinde 178 işletmeye 251 bin lira, 2003-2021 yılları arasında ise 13 bin 377 işletmeye 497 milyon 291 bin lira destek verildiğini kaydetti.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN