ÇAYDA ÇIRA FİLİM FESTİVALİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

12-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında bu yıl 8.si düzenlenecek olan 'Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nin geniş katılımlı istişare toplantısı Elazığ TSO'nun ev sahipliğinde yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

12-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında bu yıl 8.si düzenlenecek olan “Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali”nin geniş katılımlı istişare toplantısı Elazığ TSO’nun ev sahipliğinde yapıldı.

 

İstişare Toplantısına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Halis Dağoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Kültür Müdürü Tahsin Öztürk, TKDK Genel Sekreteri Turhan Karahan, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akan, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan, bazı stk ve kültür kuruluşu temsilcileri ile medya mensupları katıldı.

Dağoğlu: Kültürel Faaliyetler İl Tanıtımı Açısından Önemli Bir Araçtır…

Toplantının açılışını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halis Dağoğlu yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl 8’cisi yapılacak olan “Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali”  ilimizin önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biridir. Ülkemizin en köklü edebi ve kültürel faaliyetlerinden biri olan “Hazar Şiir Akşamları” ile birlikte yine uluslararası bir sanat etkinliği olan Film ve Sanat Festivali, Elazığ’ı kültür ve sanatta diğer kentlere göre bir adım öne çıkaran önemli etkinliklerdir.

“Kültür ve Sanat Şehri” olarak adlandırılan Elazığ bu haklı ünvanı elbette yetiştirmiş olduğu önemli kültür ve sanat adamları ve etkinlikler ile tarihi kültürel değerlerinden almaktadır.

 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gelenekselleşen bu önemli kültürel ve sanatsal faaliyetlere bütçe imkanlarımız doğrultusunda bugüne kadar maddi desteklerimizle birlikte katılımımızla manevi destekte sağlamaya gayret gösterdik. Çünkü, ilimizin çok zengin olan potansiyeline karşın en önemli eksikliğin tanıtım yetersizliği olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bu tür kültürel etkinlikler ilimizde sanatsal faaliyetlerle birlikte tanıtım aracı olarak çok önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu düşüncelerle 8. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali’nin hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Yanılmaz: Kültür ve Sanata Belediye Olarak Büyük Önem Vermekteyiz…

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da yaptığı değerlendirmede, “Sayın Başkanın ifade ettiği gibi Hazar Şiir Akşamları ve Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Elazığ’ın çok önemli kültürel değerleri ve etkinliklerinin başında gelmektedir. Ancak Belediye olarak bu tür etkinliklerin biz tüm halkımıza yayılarak ve onların da katılımı sağlanarak yapılmasından yanayız. Aksi takdirde üç beş kişinin kendi kendisini tatminden öteye gidemeyen etkinlikler olarak kalacaktır. Biz Belediye olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek vermeye ve tüm halkımızın da katılımını sağlamaya gayret edeceğiz. Film insanları etkileme yada bilgilendirmede en etkili silahtır. İslamiyet’in doğuşunu ‘Çağrı’ filmi, Libya’nın kurtuluşunu ‘Ömer Muhtar’ filmi ve İsrail’in Filistin halkına zulmünü ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ kadar etkili hiçbir sunum ortaya koyamamıştır. Bu nedenle biz film festivalini önemsiyoruz. Yine yeri gelmişken burada ilk kez bir bilgiyi de sizlerle paylaşma ihtiyacı hissediyorum. Bundan böyle Belediyemiz bünyesinde oluşturulmuş olan Kültür Komisyonumuzun başına ilimizin önemli kültür ve sanat adamlarından Sayın Nevzat Ülger’i getirmiş bulunuyoruz. Bu komisyonda belediyeden hiç kimse olmayacak ve bu komisyonun ilimiz için önereceği kültür ve sanat faaliyetleri tartışmasız olarak belediyemizce desteklenecektir. Ben burada ilimizin kültür ve sanat hayıtına katkı sağlayan tüm kardeşlerimizi bir kez daha kutluyor, etkinliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Elazığ Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara tarafından Çayda Çıra film festivalinin bugüne kadarki gelişimi ile ilgili bir sunum yapılarak, bu yılki etkinliğin içeriği tartışmaya açıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN