Elazığ Belediyesi'nin Teknofest'te Desteklediği 13 Takım Finale Yükseldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor' projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi ve İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Teknoloji Takımları, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te farklı kategorilerde finale kaldı. 39 farklı kategorinin yer aldığı teknoloji yarışmalarında 600 bine yakın yarışmacının arasından finalist olan Fırat Üniversitesi öğrencileri, bütün Elazığlıları gururlandırdı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

GENÇ YETENEKLERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın destek verdiği gençler ise; Fırat Üniversitesi ve İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, TEKNOFEST finaline adını yazdırarak büyük başarılara imza attılar. Performanslarıyla göz dolduran gençler, çalışma sürecinde kendilerine her türlü imkânı sağlayan Başkan Şerifoğulları ve Elazığ Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiler.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “HAYALLERİNİN PEŞİNDE KOŞAN VE DAİMA ÜRETEN BÜTÜN GENÇLERİN YANINDA OLACAĞIZ”
Bu yıl beşincisi düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ yarışmalarında Elazığ’ı gururlandıran bütün gençleri tebrik eden Başkan Şerifoğulları, ülkemizi bilim ve teknoloji alanlarında bir adım öteye taşıyarak geleceğe dair umutlarımızı artıran bütün organizasyonlarda en önde olacaklarını kaydetti.

Elazığ Belediyesi olarak hayallerinin peşinde koşan, daima üreten, vatanına, milletine ve bayrağına yakışır bir azimle çalışan gençlerin bütün imkânlarla yanlarında olacaklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

“Elazığ Belediyesi olarak yarınların teknolojisini tasarlayacak, üretecek ve yönetecek gençlerimizin daima yanında yer aldık. Bu doğrultuda TEKNOFEST yarışmalarına katılan Fırat Üniversitesi öğrencilerinden ve İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bünyesinde gönüllü gençlerden oluşan Teknoloji Takımlarına destek olduk. Bu takımlarımızın 13’ü finale kalmaya hak kazandı. Onların yanında olmayı görev bilerek Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yapılan festivalde Fırat Üniversitesi ile birlikte stantlarımızla yerimizi aldık. Milli ve yerli projelerin hızlıca hayata geçmesine öncülük eden TEKNOFEST’te, adeta Elazığ rüzgârı estirdik. Gençler, onlara güvendiğimiz ve imkân sunduğumuz takdirde başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını bizlere gösterdiler. Bu başarıda Belediye olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduk. Gün geçtikçe büyüyen TEKNOFEST organizasyonunda emeği geçen bütün hocalarımızı, takım koordinatörlerimizi ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN