Elazığ Belediyesi Sinema Akademisi Oyuncu Seçmeleri Başladı

Yeni yıldızlar yetiştirmeyi amaçlayan Elazığ Belediyesi, Sinema Akademisi'ne start verdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından SOGEP kapsamında desteklenen ve proje yürütücülüğünün Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği Elazığ Belediyesi Sinema Akademisi, oyuncu seçmelerine başladı.

Sinema Akademisi’ne başvuru yapan öğrenciler, yeni eğitim dönemi seçmeleri için ter döktü. Alanında uzman eğitimcilerin karşısına çıkan öğrenciler, performanslarını sergiledi.

Seçmelerin ardından yeni döneme kabul edilecek 30 öğrenci, ağustos ayında başlayacak eğitimlere katılacak.

Elazığ Sinema Akademisi’nde; seslendirme-dublaj, senaryo ve yaratıcı yazarlık, kurgu-montaj, kamera önü oyunculuk, sahne oyunculuğu, fotoğrafçılık, kamera-çekim-aydınlatma ve sinematik drone kullanımı alanlarında eğitimler verilecek.

Eğitim ve uygulama faaliyetleri toplamda 18 ay sürecek.

 “AMACIMIZ KENDİSİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN GENÇLERE DESTEK OLMAK”

Projenin amaçlarından bahseden Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın kültür, sanat ve edebiyat alanındaki projeleri arasında yer alan Elazığ Belediyesi Sinema Akademisi’nin mülakatlarını yapmaya başladık. Sinema Akademisi’ndeki amacımız sanat alanında kendisini geliştirmek isteyen gençlerimize destek olmak. Amacımız, bu tür eğitimlerle Elazığ’da yaşayan gençlerimize hem istihdam alanı üretmek hem de gençlerimizi bu alalarda geliştirmek. Gençlerimize vereceğimiz bu eğitimlerle bilgili bir gençlik yetiştireceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN