Elazığ Belediyesi TEKNOFEST'te Yarışacak 15 Takıma Malzeme Desteği Sağlıyor

Elazığ Belediyesi, TEKNOFEST'e katılacak gençlere desteğini sürdürmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi Fırat Üniversitesi iş birliğiyle Fırat Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahmet Kabaklı Fen Lisesi’nden öğrencilerin oluşturduğu 15 takıma projelerinde kullanacakları parçaları ücretsiz bir şekilde temin etti.

TEKNOFEST için proje tanıtımı ve malzeme desteği teslim töreni Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

 Son hazırlıklarını yapan TEKNOFEST takımları, 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da Elazığ’ı temsil edecek.

YILMAZ: BU SENE TEKNOFEST’TE İDDİALIYIZ

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Elazığ’ımızdaki öğrencilerimiz ve Fırat Üniversitemizdeki öğrencilerimiz TEKNOFEST’e çok sayıda proje başvurusu yapmakta. Artık proje başvuruları öyle bir noktaya geldi ki kaynak bulmakta ve bunları desteklemekte seçici olmamız gerekiyor. Önceden proje bulmakta zorlanırken şimdi ise çok ciddi bir seviyeye ulaştık. Bu noktada Elazığ Belediyemiz ile iş birliği halindeyiz. Yaptığımız projeler belli bir akademik değerlendirmeden geçirildi. Bir kısmı ise değerlendirilmeye layık görüldü. Gençlerimizi ve Üniversitemizi destekleyen Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na ve Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok kaliteli ekiplerimiz var. Güzel sonuçlar bekliyoruz. Bu sene TEKNOFEST’te iddialıyız. Gençlerimize güveniyoruz.” dedi.

BİLGİNOĞLU: BEKLENTİMİZ 15 TAKIMIMIZIN KENDİ KATEGORİLERİNDE DERECE ALMASIDIR

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise “Bu sene TENOFEST heyecanını tekrar yaşayacağız. Üniversiteden 12 tane takıma destek sağlayacağız. 2 tane İpek Yolu Uluslararası Gençlik Merkezi’ndeki arkadaşlarımızın takımlarına desteğimiz olacak. Ahmet Kabaklı Fen Lisesi’ndeki bir takıma destek olacağız. Fırat Üniversitemiz ile birlikte toplamda 15 takıma maddi ve manevi destek sağlayacağız. Beklentimiz 15 takımımızın kendi kategorilerinde en üst düzeyde derece almasıdır.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN