Elazığ'da Öğrenciler Ter Döktü, Veliler Dua Etti

Elazığ'da binlerce öğrenci LGS sınavında ter dökerken, veliler de okul önlerinde Kur'an okuyup dua ederek çocuklarının başarısı için bekledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınav heyecanı yaşandı. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, proje okulları ile Anadolu teknik ve mesleki liselere yerleşmek isteyen binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tuttu.

LGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde düzenlendi. Öğrenciler, sınav başlamadan yaklaşık bir saat önce aileleriyle birlikte okul bahçelerine geldi. Görevliler eşliğinde salonlara alınan öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri ise dışarıda dua ve heyecanla çocuklarını bekledi.

SINAV STRESİ AİLELERE DE YANSIDI
Okul önlerinde klasikleşen görüntüler bu yıl da değişmedi. Çocuklarının başarısı için sabahın erken saatlerinde okul kapılarına gelen velilerden bazıları Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler.  Velilerin yaşadığı heyecan, sınava giren öğrencilerinkiyle yarıştı.

VELİLER DUALARLA DESTEK OLDU
Bekleyiş boyunca ellerindeki tesbihlerle dua eden aileler, sınav süresi boyunca çocuklarına manevi destek oldu. Bazı vatandaşlar sınav süresi boyunca okul çevresinde sessiz kalmaya özen gösterirken, emniyet ekipleri de sınav düzeni ve sessizlik konusunda gerekli önlemleri aldı.

Kaynak: Günışığı

Bakmadan Geçme

Harput Sancak Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0 532 155 92 03
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!