Elazığ Mahalli Müziğinin Üstadı Ali Öner Anıldı

Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Ali Öner, Elazığ Belediyesi ve Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programla anıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına; Elazığ Belediye Başkan Yardımcıları Nazif Bilginoğlu ve Mustafa Pirinçci, Elazığ Valiliği Eski Yazı İşleri Müdürü Galip Belhan, TEDAŞ Eski Genel Müdürü Rıza Barut, Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar Eski İl Müdürü Suat Kenç, Elazığlı Sanatçı Zülküf Demirtaş, Elazığ Musiki Derneği Başkanları, Musiki Derneği’nin üyeleri, Ali Öner’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Programda, Elazığ ve Harput müziğine yıllarca gönül vermiş musikinin çınarı Ali Öner’i daha yakından tanıtan panel ve sinevizyon gösterimi yer aldı.

Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ’ın oturum başkanlığını yaptığı panele Elazığ Valiliği Eski Yazı İşleri Müdürü Galip Belhan, TEDAŞ Eski Genel Müdürü Rıza Barut ve Ali Öner’in oğlu Kürşat Öner konuşmacı olarak katıldılar.

BİLGİNOĞLU: AMACIMIZ ELAZIĞ’IMIZA HİZMET EDEN İNSANLARA VEFA GÖSTERMEK
Panel sonrası konuşma yapan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ’ımıza; sosyal, kültürel ve sanat hayatına değer veren çalışmalar ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu anlamda merhum Ali Öner’i rahmetle anıyoruz. Merhum Öner, tanıyan herkesin memnun olduğu ve sevdiği bir insandı. Amacımız Elazığ’ımıza hizmet eden insanlara vefa göstermek.” diye kaydetti.
Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ da, “İnsan, sevdiği insanların anma programını yaptığında ister istemez duygulanıyor. Değerli abilerimizi anma görevi bize düştü. Programda Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından ise Hüseyin Karlıdağ yönetimindeki Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Ali Öner’in gönüllerde yer edinmiş eserleri seslendirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN