EREN '3 Yılda Önemli Yatırımlar Kazandırdık!'

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, görev süresinin üçüncü yılını da başarılı çalışmalarla bitirdi. Görev süresince yapılan çalışmalar, yatırımlar ve tamamlanan çalışmalar hakkında açıklama yapan Abdulsamet Eren, çalışmaları bir bir sıraladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; ‘‘ Öncelikle şahsımı bu göreve layık gören tüm devlet büyüklerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Zor bir dönemde görevi devraldık. Göreve geldiğim günden itibaren iç saha maçlarımızı dışarı da oynayan şehrimizin marka değeri olan Elazığ spor’umuzun iç saha maçlarını oynaması için Gençlik Merkezi Sahasında şimdi ki adı Münir Yılmaz Sentetik Saha olan yerde kısa bir süre de zemin, tribün, aydınlatma, giyinme odalarında bakım onarım çalışmalarını bitirerek 283 gün sonra maçlar şehrimizde oynanmaya başladı. Tabi maçlar burada oynanırken şehrimizin doğu yakası Doğukent Mahallesinde 2600 kişilik seyirci kapasitesiyle Çim Sahamızın çalışmalarını yürüttük ve tamamladık, hamdolsun Stadyum tamamlanana kadar takımlarımız Çim Saha da maçlarını oynamaya devam ediyorlar.Birleşen kurumumuzun idari bina ihtiyacı, öğrenci yurtlarımızın eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi, yeni şehir stadyumu temelinin atılması, amatör branşların futbol sahası ve spor salonu ihtiyaçları gibi çözüm bekleyen acil işler vardı; İl Merkezi, İlçeler ve Beldelerimize yatırım yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Elazığ tarihinin en büyük toplu yatırımı bu dönemde yapıldı. 3 yıl içerisinde yaklaşık 900 Milyon TL yatırım yaptık. Allah’a şükürler olsun ki, 24 Ocak depremi ve pandemiye rağmen başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Elazığ Valiliğinin, Millet Vekillerimizin, Belediye Başkanımızın, İl Başkanımızın, Basınımızın, STK’ların, Spor Taban Birliklerinin ve cefakar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelimizin destek ve katkılarıyla büyük bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı aşk ve heyecan ile ülkemiz ve ilimiz gençliğine hizmet etmeye devam edeceğiz. Kurumumuz üç hizmet müdürlüğü himayesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bunlar, Gençlik Hizmetleri, Spor Hizmetleri ve Yurt Hizmetleri olarak üç hizmet müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları kapsıyor.’’ ifadelerini kullandı.

İŞTE 3 YILLIK SÜREÇTE ELAZIĞ’A KAZANDIRILAN YATIRIMLAR

Gençlik Merkezlerimiz ve Genç Ofislerimizle bir çok etkinliği burada gerçekleştirdik ve inşallah devam edeceğiz. Tabi bu faaliyetlerin yapılmasında da Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi Gönüllü Ordumuzla yürütüyoruz.

Yaşlılarımıza uzayan el

Camilerimize hijyen,

sokak hayvanlarımız için mama ve su,

yardıma muhtaç insanların yardımına koşan,

Kan Bağışı,

Konteyner kent Programları ve halihazırda burada konaklayan misafirlerimiz; Ahıska Türkleri,

Bir Tebessüm İçin çocuklarımızla hemhal olan bu gençlerimiz

deprem ve pandemi zamanlarında bile Şehrimizin takdirini kazanmış, bir çok yüreğe dokunmuş sevgi bağı kurmuşlardır.

Yine Biz Anadoluyuz, Biz Bir Takımız, Damla Gönüllülük Hareketi ve 1071 Malazgirt Zaferi ile 800 Gencimiz Gönül Köprüsü kurdular, sadece bu yıl içerisinde, son iki yılda da deprem ve pandemi olmasından dolayı son üç yılda 2 Bin civarında katılımcıyı şehrimizde ağırladık.

Palu Genç Ofis,

Arıcak Genç Ofis,

Elazığ Gençlik Merkezi bakım-onarım,

Gençlik Merkezi Açık Semt Sahası,

Fırat Üniversitesi Genç Ofisi,

Çok Amaçlı Spor Merkezi Genç Ofisi,

İpek Yolu Genç Ofisi,

Harput Öğrenci Yurdu Genç Ofisi,

Sare Ana Öğrenci Yurdu Genç Ofisi,

İzzetpaşa Öğrenci Yurdu Genç Ofisi  tamamlandı.

Sosyal donatı bakımında zenginleştirdiğimiz Ahmet Kabaklı ve Ömer Bilginoğlu Öğrenci Yurdu Genç Ofislerimizi de yeni eğitim öğretim dönemine hazırladık.

Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz olarak;

Elazığ Merkez de;

Biri Kapalı olmak üzere toplam beş adet Tenis Kortu yapımı,

Beş adet cep salonu genç ofisi ve sportif anlamda tüm donatılarıyla Çok Amaçlı Spor Merkezi,

Gençlik Merkezi Açık Tenis Kortu ve Basketbol Sahası,

15 Temmuz Şehitleri Spor Salonumuzda Profesyonel Tırmanma Duvarı (3 Disiplini birden içeren),

Alacakaya Açık Basketbol ve Voleybol Sahası,

Ağın Giyinme Odası ve Spor Tesisleri bakım-onarımı,

Yakup Kılıç spor Salonu zemin yenileme ve beş adet cep salon,

Olimpik Yüzme Havuzu bakım-onarım,

15 Temmuz Spor Salonu komple bakım onarımı,

Karakoçan Spor Salonu komple bakım onarımı.

Kovancılar Kapalı Spor Salonu komple bakım onarımı,

Arıcak Spor Salonu komple  bakım onarımı,

Alacakaya İlçe Müdürlüğü ve Güreş Spor Salonu bakım onarımı tamamladık.

Kapalı Olimpik Havuzumuz içerisinde 15 gün içerisinde Eskrim Salonu dizayn ettik ve antrenmanlara hazır hale getirdik.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kapsamında yaz ayı boyunca 21 branşta 12 Bin çocuk ve gencimizi sporla buluşturduk.

Yetenek Taraması ile yıl boyunca ilçe ve merkezlerden katılan çocuklarımızla 20 bin tarama gerçekleştirdik.

Sportif tesislerin ve bakım onarımların yanı sıra bir çok müsabakayı da şehrimiz ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olduk. Şampiyona Şehri Elazığ olarak nitelendirdiğimiz ve bir çok müsabakaya ev sahipliği yapan Aziz Şehrimiz hem tanınmasında hem ekonomik olarak katkı sağlaması noktasında bir çok müsabakaya ev sahipliği yaptık.

6 Türkiye Şampiyonası,

3 Yarı Final

2 Çeyrek Final

12 Grup Müsabakaları

6 Bin 552 sporcu ve teknik ekiplerle birlikte 9 bini aşkın misafiri şehrimizde ağırladık ve sportif müsabaka gerçekleştirdik.

Yurt Hizmetleri Müdürlüğümüz olarak;

Gençlerimizin eğitim öğretim dönemi boyunca barınma ihtiyaçlarının karşılanması hususunda büyük bir yük omuzlayan GSB Elazığ Yurtlarında 9 bin 49 olan kontenjan yeni eğitim döneminde yapılan revize ile Bin 82 artış ile  10 bin 131 olarak güncelledik. Sadece beslenme ve barınma alanı olarak kullanılmaması adına Yurtlarımız da dönem içerisinde

Kültür Gezileri,

Spor Müsabakaları,

Moral Akşamları

Her Ay’ın 23’ü Yöresel Elazığ Günleri ile Kürsübaşı, Yöresel Yemeklerimiz ve Çaydaçıra

Geleneksel Ramazan Ay’ı Sokağı

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Bakan Yardımcımız, Genel Müdürlerimiz, Elazığ Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımızı yine Yurtlarımız da ağırladık. Gençlik Merkezlerimizin minyatürü olarak nitelendirdiğimiz Genç Ofislerimizi açtık, şuan da 6 Yurdumuz da aktif olarak hizmet vermeye başladık. Peyzaj alanları ile gençlerimizin vakit geçirdiği noktaları elverişli hale getirdik tabiri caizse adım atılan her noktayı güzelleştirdik ve gençlerimizin kullanımına sunduk.

ŞEHRİN EN BÜYÜK SPOR YATIRIMI KAZANDIRILDI

Şehrimizin en büyük spor yatırımı olan yeni ve modern bir görünüme sahip Yeni Şehir Stadyumumuz da inşa çalışmaları ile yüzde 95 seviyesinden devam ediyoruz. Tabi sadece dışarıdan bakıldığında sadece maç günleri açılan bir stadyum değil, Yaşayan Bir Stadyum olarak inşa çalışmaları devam ediyor. 8 adet cep salonuyla 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonuyla, İdari binasıyla, antrenman salonlarıyla kapalı tribünleri ve localarıyla, Genç Ofisiyle de Yaşayan Stadyum olarak kazandıracağız inşallah. İnşaat seviyesi olarak yüzde 95 üstündeyiz, bir aksilik olmazsa 10-15 Eylül tarihlerinde de Çim Serim işlemini gerçekleştirmiş olacağız.

İLÇE VE BELDELER DE SPOR YATIRIMLARI

Geçtiğimiz aylar da Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızın katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanımızın açıkladığı şehrimizin en büyük spor yatırımını aldık.

Maden ilçe Sahası,

Sivrice İlçe Sahası,

Sivrice su sporları ve adrenalin merkezi,

Merkez Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksinde Açık Basketbol ve Voleybol Sahası;

 Devam eden yatırımlarımız içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan Elazığ tarihinin en büyük toplu yatırım protokolü ile Elazığ Belediyesi, İl Özel idaresi ve İlçe Belediyeleri birlikte İnşaatlarımız devam ediyor.

MERKEZ’DE

8  kulvarlı sentetik yüzeyli atletizm pisti,

4'lü tip soyunma odası,

500 seyirci kapasiteli çelik portatif tribün ve aydınlatması,

1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası,

1 adet 500 seyirci kapasiteli çelik portatif tribün,

1 adet 4'lü soyunma odası ve aydınlatması,

Yukarı Demirtaş köyüne 3 poligonlu trap-skeet atış alanı,

4'lü soyunma odası ve tel örgüsü,

250 seyirci kapasiteli spor salonu,

AKÇAKİRAZ BELDESİ; 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet 1 adet kütüphaneli gençlik merkezi

MOLLAKENDİ BELDESİ; 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası

YURTBAŞI BELDESİ; 2 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası

YAZIKONAK BELDESİ;1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, 1 adet kütüphaneli gençlik merkezi

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri sitesinde bulunan sentetik çim yüzeyli sahanın üzerinin kapanması

Mevcut spor kompleksine kapalı tenis kortu yapımı

Karayolları 8.Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin mevcut  nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahasının zeminin değiştirilmesi

İLÇELERDE

Arıcak; Mahalle tipi gençlik merkezi, 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, BÜKARDİ BELDESİ 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, ÜÇOCAK BELDESİ 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, ERİMLİ BELDESİ 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası

Karakoçan Sarıcan Beldesinde; 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

Palu; 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 2 adet basketbol-voleybol sahası, Mahalle tipi gençlik merkezi, 250 seyirci kapasiteli spor salonu

Beyhan beldesi; 2 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

Sivrice; 1 adet  spor salonu

Baskil; Fırat Üniversitesi Baskil Meslek Yüksekokuluna 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 2 adet basketbol-voleybol sahası, 250 seyirci kapasiteli spor salonu

Kovancılar;1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

Maden; 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet  spor salonu

Ağın; 1 adet  spor salonu

Alacakaya; 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet basketbol-voleybol sahası, 1 adet  spor salonu

“Yatırımlarımız ile inşallah Spor ve Gençlik alanında birçok eseri kazandırmış olacağız” diyen Eren; “Üç yıl da ki görev süresi boyunca yaptığımız çalışmalar ve organizasyonlarda başta Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere, Elazığ Valiliğimiz, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın, İl Başkanımızın, STK’lerin, Spor Taban Birliklerinin ve cefakar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelimizin destek ve katkılarıyla ve yaptığımız çalışmaların kamuoyu ile paylaşılmasında köprü görevi gören siz değerli basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN