Eski Belediye Başkanı Vefat Etti

Elazığ'ın eski Belediye Başkanı olan Orhan Gökçe 88 yaşında hayatını kaybetti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ eski Orman Bölge Müdürü ve Elazığ eski Belediye Başkanı Orhan Gökçe 88 yaşında hayatını kaybetti. Merhum Orhan Gökçe’nin cenazesi bugün ikinci namazına müteakip İstanbul’da kılınacak olan cenaze namazının ardından defin edilecek.

ORHAN GÖKÇE KİMDİR?

1934 yılında eski Harput Beldesi Gökçe Oymadğı’nda bir memur çocuğu olarak doğdu. İlkokula Harput’ta başladı. Orta ve lise öğrenimini ise Elazığ’da yaptı. İstanbul Orman Fakültesi’ni bitirdi. Yedek subaylık hizmetine müteakip bir müddet taşrada mesleki görevini yaptıktan sonra 1966 yılından itibaren mesleki çalışmalarını Elazığ’da sürdürdü. Şube müdürlükleri yaptıktan sonra Elazığ’da ORKÖY Bölge Müdürlüğü yaptı. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü görevine getirildi ve bir yıl da müfettişlik görevinde bulundu. Mesleki çalışmaları nedeniyle, Avusturya, İsveç ve İsviçre olmak üzere yurt dışında incelemelerde bulundu. 1981’de Orman Bölge Müdürlüğü baş müşaviri olarak, Bursa’da göreve başladı. Bir yıl sonra kendi isteği üzerine emekli olup memleketi Elazığ’a yerleşti. 1983-1984 yıllarında Elazığ Belediye Başkanlığı yaptı. 1975’te Şavak Düzeni, 1991’de Şiirlerle Harput adlı eserlerini yayımladı.

Harput Sancak Haber sitemiz adına olarak merhum Orhan Gökçe’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN