Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

İsmet Paşa İlkokulu’nda OTİS Etkinliği

1/B Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN – Rehber Öğretmen Serkan YILDIZ, hazırladıkları OTİS Kapsamında hazırladıkları; Kültür – Sanat - Spor Dostu Okul Projesi faaliyetlerine kapsamında; üyesi olduğu Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Tiyatro etkinlikleri ile öğrencilerinde kültürel değerleri yaşarken, öğrenmelerine katkı sağladı.

Prof. Dr. Yağbasan'a Yeni Görev

Hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Yağbasan YÖK kararıyla asaleten Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne Dekan olarak atandı.

Başkan Akgün’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayınladı…

Yesevi Havacılık, Alanında İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Avrupa Birliği projesi kapsamında yurtdışından ülkemize stajyer kabulü yapan okul, tersine Erasmus ile sektörü şaşırttı.

Uzmanlar Uyardı

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili sona eriyor, milyonlarca kişi Pazartesi günü iş başı, öğrenciler ise ders başı yapacak.

Başkan Akgün’ün, Ramazan Bayramı Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı AKGÜN, “Ramazan Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akgün’ün, “Kadir Gecesi ve Avukatlar Günü’nü” Kutlama Mesajı

EKG Derneği Başkanı Metin AKGÜN, “Kadir Gecesi ve Avukatlar Günü” Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımladı.

Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor! Süre Uzatıldı

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatılmasına karar verildi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne Yeni Klinikler

Fethi Sekin Şehir Hastanesi güçlü bir eğitim hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mevcut durumda beş eğitim kliniğini ile hizmet veren Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde radyoloji, psikiyatri, göz hastalıkları ve biyokimya branşlarının klinik başvuruları da Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından kabul edildi.

21 Mart Günü İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfından Farklı Bir Etkinlik

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfı, 2011 yılında tüm dünyada DOWN sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sınıfça aldıkları kararla yaşadıkları etkinlikle fark yarattı.

Elazığ Belediyesi, Ahmet Şerif İzgören’i Veliler ve Öğrencilerle Buluşturdu

Gençlerin eğitimlerine katkı sunarak donanımlı bireyler yetiştirilmesi adına önemli faaliyetler gösteren Elazığ Belediyesi, İletişim Uzmanı-Yazar Ahmet Şerif İzgören’i veliler ve öğrencilerle buluşturdu.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi.

Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak Adlı Seminer Düzenlenecek

Elazığ Belediyesi, “Gelecek Sensin” projesi kapsamında Türkiye’nin en ünlü ve en iyi eğitimcilerinden İletişim Uzmanı-Yazar Ahmet Şerif İzgören tarafından veli ve öğrencilere “Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak” adlı semineri düzenleyecek.

LGS Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş sınavı(LGS) başvuruları başladı.

Başkan Akgün’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Akgün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Eğitimci-Yazar Hayati İnanç Söyleşisine Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Etkinliklerinin konuğu Eğitimci-Yazar Hayati İnanç oldu.

EKG Derneği Başkanı Akgün’den ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü’ Mesajı

EKG Derneği Başkanı Metin Akgün İstiklal Marşı’nın Kabulü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

EKG Derneği Başkanı Akgün; “Kardeşliğin Doğduğu, Sevgi Dolu Bir Ramazan Diliyoruz.” Dedi.

EKG Derneği Başkanı Metin Akgün Ramazan Ayını Karşılarken Yaptığı Açıklamada; "Kardeşliğin Doğduğu, Sevgi Dolu Bir Ramazan Diliyoruz." Dedi.

Elazığlı Eğitimci-Yazar Adnan AYDIN'dan Yeni Kitap

Elazığlı eğitimci-yazar Adnan AYDIN birinci kitabı Sessiz Çığlık Yemen-Uzaktaki Umutlar'dan sonra, “Mum Işığında Tükenen Hayatlar” adlı 3. Romanı yayınlandı.

AKIN ’Başkanlığımız'da Söz Hakkı Olmayan Değil, Fikirlerine Başvurulan STK'larımız Olacak’

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Sivil Toplum kuruluşları ziyaretlerini devam eden Akın Şavaklılar Derneği, Elazığ Pazarcılar Derneği ve Elazığ Kiğı'lılar Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi, Bağımlılık ve Alkol Bağımlılığı Konulu Seminer Düzenledi

Elazığ Belediyesi tarafından, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireylerin ailelerine 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebeti ile Bağımlılık ve Alkol Bağımlılığı adlı seminer verildi.

Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında Okul Güvenliği Koordinasyon Toplantısı

Okullarda, güvenli eğitim ortamının sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici hizmet tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim-Öğretim 2. Yarı Yıl Okul Güvenliği Toplantısı” Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.

ALES Başvuruları Başladı

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) için başvurular başladı.

Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, ‘Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya’ Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlerine hız verdi.

'Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar' Paneli Düzenlendi

Özel Elazığ Bahar MTAL (Elazığ Bahar Sağlık Lisesi) ve Elazığ Belediyesi ile ortak yürütülen 'Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar ' konulu panel düzenlendi…

EKG Derneği Başkanı Akgün’ün, Beraat Gecesi Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, Beraat Gecesi Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

Gezer, Eğitim-Bir-Sen Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 31 Mart akşamı yetki aldıklarında ilk işlerinden birisinin de kent ekonomisini harekete geçirmek olduğunu ifade ederek, “Bu şehirde her alanda bir kalkınma seferberliği başlatacağız” dedi.

‘Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar’ Paneli

Özel Elazığ Bahar MTAL (Özel Elazığ Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Yeşilay Kulübü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk kapsamında “Toplum Hizmeti” ekseninde öğrenci arkadaşları ve özellikle ailelerin aydınlanması amaçlı “Bağımlılıkla Mücadele” amaçlı panel düzenleme girişimleri Özel Elazığ Bahar MTAL okul müdürlüğünde karşılık buldu.

Elazığ Özel Bahar MTAL Sosyal Etkinlikleri İle Dikkat Çekiyor

Elazığ Özel Bahar MTAL, (Özel Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Sosyal Etkinlikler kapsamında “Toplum Hizmeti” başlığı altında öğrencilerinin talep ve organizasyonları ile okul yönetiminin koordinasyonunda Elazığspor Yönetici, Teknik direktör ve futbolcuları ile bir araya geldiler.

Öğrencilerin Sorunları Çözüme Kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e özel öğretim kurumları ile ilgili ilettikleri birçok sorunun yeni yönetmenlik ile çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurs Der Başkanı Veli Aksu, üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü söyledi.