Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Selçuk’tan ‘uzaktan eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin Sınav Stresini Yenmelerini Amaçlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Eylül Tarihinde yapılacak olan Bursluluk sınavı öncesi Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde deneme sınavı gerçekleştirildi.

MTÜ’ye ikinci yılında 166 yabancı öğrenci kayıt yaptırdı

Kuruluşunun ikinci yılında uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettikleri üniversitelerden biri haline gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi 1 fakülte ile 8 meslek yüksekokuluna ilk uluslararası öğrencilerini bu yıl kabul ediyor.

Rektör Karabulut: “Bilimde, akademide, araştırmada farkındalık oluşturmaya hazırız.”

(MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Bu yıl yeni kurulmuş olan Tıp Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne ilk öğrencilerimizi alıyoruz.

LGS'de başarılı olan öğrencilere burs imkanı

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, LGS'de başarılı olan öğrencilere yüzde 100'e varan oranda burs desteği vereceğini duyurdu. Koleji, burs desteğiyle öğrencileri ödüllendireceğini aktardı. Başarılı öğrencilere yüzdelik dilimlerine göre eğitim ve kitap bursu da verileceği belirtildi.

'Türkiye'de 9 yılda 104 bin çocuk kayboldu'

Altınbaş Üniversitesi Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Program Başkanı ve Aile Danışmanı Barış Tuncer, Amerikalı bir e-ticaret sitesine yönelik iddialarla yeniden gündeme gelen çocuk kaçakçılığıyla ilgili güncel verileri paylaştı ve önerilerde bulundu.

Diyabet hastası Türkiye birincisi Ömer 'Yapamazsın' denilen her şeyi yaptı

Diyabet hastası Türkiye birincisi Ömer 'Yapamazsın' denilen her şeyi yaptı.

Lise tercih kılavuzu açıklandı

LGS sonuçları MEB'in duyurduğu tarih olan bugün sabah saatlerinde açıklandı ve öğrencileri şimdi tercih telaşı sardı.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü medrese müze oluyor

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü medrese olarak bilinen Saatli Medrese'nin, 3 yıllık restorasyon süreci geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı.

Gıdaların raf ömrünü uzatan projeleri ile Türkiye ikincisi oldular

Kültür Fen Lisesi, bu yıl 51'incisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, kimya dalında Türkiye ikincisi oldu.

Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu başlıyor

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, çağın gerisinde kalmak istemeyen, güncel gelişmeleri yakından takip edip ileride daha da gelişecek bilişim hukuku alanında bilgi sahibi olmak isteyen hukukçular için Bilişim Hukuku Yaz Okulu'nun bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası STEM müfredatı tamamlandı

1,5 yılı aşkın süredir dünyadan ve Türkiye'den uzmanların çalıştığı proje kapsamında Türkiye'ye özgü hazırlanan müfredatın matematik, biyoloji, fen, ilkokul, bilişim alanlarında örnek modüllerin pilot uygulaması yapıldı.

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'na Türk öğrenci damga vurdu

Öğrencilerin, bilimsel araştırma faaliyetlerine olan ilgilerinin ortaya çıkartılması ve kültürler arası iletişim alanlarının zenginleştirilmesi amacıyla her yıl Rusya Federasyonu Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nın (URFODU) sonuçları açıklandı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Seth Küreselleşmeyle ülkeler arası eşitsizlik büyüdü

Bahçeşehir Üniversitesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth'in katılımıyla 'Sürdürülebilir Kalkınmanın Geleceği' isimli online toplantı düzenledi. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini de sekteye uğratan pandemi sonrası atılacak adımlar ve virüsün kalkınma hedeflerini nasıl etkilediği gibi konular toplantının konu başlıklarını oluşturdu.

PISA Direktörü Schleicher: Covid nesli yetiştiriyoruz

Koronavirüs sonrası eğitimin sisteminin tekrardan uygulama stratejileri ve online eğitim gibi konular PISA Direktörü Andreas Schleicher'ın katılımıyla gerçekleştirilen zoom toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıda BAU Global Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Türk- Alman siyasetçi Özcan Mutlu da yer aldı. Kriz sırasında eğitim tedbirlerinin uygulanması başlıklı bir sunum yapan Andreas Schleicher, 1,5 milyar öğrenci ve ebeveyninin son iki ay içinde teknolojiyle eğitimi benimsediğini söyledi.

'Uzaktan eğitim hayatın bir parçası olacak'

Özel televizyon kanalındaki bir programa katılan Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Emecen ve Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Arzu Azer, koronavirüsün eğitime sektörüne etkilerini masaya yatırdı.

LGS değerlendirmesi: Sınavın belirleyicisi Matematik dersi olacak

Bu yıl geçen yıla göre 600 bin daha fazla öğrencinin girdiği LGS, tercih döneminde daha dikkatli seçimler yapmayı gerektiriyor.

'Türkçe soruları zorlukta matematikle yarıştı'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Geçiş Sınavı sona erdi. Sınav sorularını değerlendiren İSTEK Okulları Sınav ve Yayın Koordinatörü Mustafa Yazıcıoğlu, 'Mart ayında başlayan koronavirüs salgını sonrası öğrenciler, uzaktan eğitim sistemine adapte olmakta biraz zorluk çekmişlerdir.

Lgs'de matematik belirleyici oldu

Matematik Bölüm Başkanı İbrahim Eser, LGS Matematik sınavının ayırt ediciliği yüksek kolay soruların tercih edilmediği ve büyük çoğunlukla orta ve zor sorulardan oluşan bir sınav olduğunu söyledi.

Toplam 318 haber.