Eğitim

Eğitim Haberleri

LGS değerlendirmesi: Sınavın belirleyicisi Matematik dersi olacak

Bu yıl geçen yıla göre 600 bin daha fazla öğrencinin girdiği LGS, tercih döneminde daha dikkatli seçimler yapmayı gerektiriyor.

'Türkçe soruları zorlukta matematikle yarıştı'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Geçiş Sınavı sona erdi. Sınav sorularını değerlendiren İSTEK Okulları Sınav ve Yayın Koordinatörü Mustafa Yazıcıoğlu, 'Mart ayında başlayan koronavirüs salgını sonrası öğrenciler, uzaktan eğitim sistemine adapte olmakta biraz zorluk çekmişlerdir.

Lgs'de matematik belirleyici oldu

Matematik Bölüm Başkanı İbrahim Eser, LGS Matematik sınavının ayırt ediciliği yüksek kolay soruların tercih edilmediği ve büyük çoğunlukla orta ve zor sorulardan oluşan bir sınav olduğunu söyledi.

'Türkçe beklendiği gibi matematik zordu'

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sona erdi. LGS soru kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

Bakan Ziya Selçuk’tan LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ile ilgili "Geçen yıl 3870 okulda sınav yapmıştık. Bu yıl 18 bin okula çıkardık.

YKS adaylarına özel animasyon filmi

'Kendi Hikyeni Yaz' ismini taşıyan film ve şarkı 27-28 Haziran'da yapılacak sınav öncesi Vanilla Media yapımcılığı ile tüm dijital mecralarda yayınlandı.

Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak Liseler İçin Başvurular Başladı

Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak Liseler İçin Başvurular Başladı

Sınav hazırlığındaki öğrencilere tavsiyeler: Kaygılarınızı ailenizle paylaşın

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 20 Haziran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

MEB Liselerde Sorumluluk Sınavı Tarihlerini Açıkladı

MEB tarafından yapılan açıklamayla liselerde sorumluluk sınavının ne zaman gerçekleşeceği belli oldu.

Uzmanından YKS için son ay önerisi

2,5 milyon kişinin katılması beklenen sınav YKS, bu yıl 27-28 Haziran'da yapılacak. Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan şu zor günlerde özellikle 12. sınıf öğrencileri üniversiteli olabilmek için yoğun bir mücadele veriyor. Sınava hazırlıkta hissedilen kaygıya; virüs ve bu sebepten tüm çalışmaları internet üzerinden sürdürme kaygısı eklendi.

Anaokulları açıldı dezenfektan çalışmaları sürüyor

Pandemi sürecinde Türkiye genelindeki tüm kampüslerin rutin endüstriyel temizlik ve dezenfekte süreçlerine ek olarak nano gümüş iyon teknolojisi ile dezenfekte edildiğini söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, anaokullarında alınan önlemleri açıkladı.

Üniversiteli gencin projesi laboratuvar ortamını eve taşıyacak

Ekim 2019'da başlayan çalışmalarını koronavirüs salgını nedeniyle daha da hızlandıran Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri bölümü son sınıf öğrencisi İlyas Eymen Vardar, geliştirdiği projeyle uzaktan eğitim sistemine de destek olacak.

Hidayet Ortaokulu Öğretmenlerinden Öğrencilere Moral Ziyareti

Malatya Battalgazi ilçesi Hidayet ortaokul öğretmenleri LGS ye sınavına girecek öğrencileri evlerinde ziyaret ederek maske ve deneme sınavı dağıttı.

Koronavirüs meslek seçimlerini de etkiledi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin 27 – 28 Haziran 2020 olarak güncellenmesinin ardından üniversiteler de aday öğrenciler için tanıtım günlerine başladı.

Bilfenli öğrencilerden plastik kullanımını azaltacak çevre dostu proje

1999 yılında kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından, öğrencilerin şirket hayatını öğrenmeleri için her yıl 'GençBizz' girişimcilik yarışması düzenliyor.

Öğrencilere telafi sınav imkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversitelerdeki uygulanacak dönem sonu dijital sınavlar için öğrencilere teknik destek sağlanmasından sınav güvenliğine kadar uygulanacak ilkeleri belirleyerek, üniversitelere gönderdiğini duyurdu.

Uzak Eğitim Raporu açıklandı: İlkokul öğrencileri yüz yüze eğitimden yana

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim ile tanışan öğrenciler için, bu sürecin faydalı olup olmadığı tartışılırken, öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden bu sorunun yanıtı geldi.

Üniversite bahar şenliğini 'online' yapacak

Maltepe Üniversitesi, koronavirüs salgını nedeniyle eğitime uzaktan devam ederken kültürel etkinlikleri de ihmal etmediklerini açıkladı. Her yıl final sınavları öncesi geleneksel hale getirilen bahar şenliği bu yıl online olarak gerçekleştirilecek.

YKS'ye girecek adaylara tavsiyeler: Stresi ve süreci iyi yöneten sorun yaşamaz

Üniversite adaylarını yakından ilgilendiren, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Hastalığı (COVID-19) nedeniyle 25-26 Temmuz 2020 tarihlerine ertelenmişti. 2 milyondan fazla adayın gireceği sınav, 27-28 Haziran 2020 tarihlerine alındı. Ayrıca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de yaptığı açıklamada, sınav için, bu yıla mahsus olmak üzere, toplam sürenin 135 dakikadan 165 dakikaya çıkarıldığını, lisans barajının ise 180 puandan 170'e indirildiğini açıkladı.

Toplam 321 haber.