Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Giyim markasından 1 milyon maske desteği

Geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarının günlük ihtiyaçlarını karşılamak için giyim seti dağıtımına başladıklarını açıklayan DeFacto,  'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği, uluslararası standartlara uygun, çok kullanımlı anti bakteriyel 1 milyon maske ile destek olacağını duyurdu.

Başkan Arslan'dan Bankalara Çağrı

Tüm bankaları sıkıntıya düşen firmalara destek olmaya çağıran Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan “Üyelerimiz bankalar tarafından ‘Limit bitti’ veya farklı gerekçelerle başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Depremin vurduğu Elazığ bir de Koronavirüs darbesiyle yara almıştır. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değildir.” dedi.​

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesini bu hafta alacak. Corona salgınından dolayı emeklilerin bayram ikramiyelerini almak için ATM'ler önünde kalabalık oluşturabilme ihtimali endişe yaratıyor.

Fındıkta ilkbahar için zirai uygulama önerisi

Ferrero Değerli Tarım ekibinden Ziraat Mühendisleri Abdurrahman Cömert ve Gürkan Kadıoğlu, ilkbahar sezonu başlarken, çiftçilerin fındığın verimi için yapılması gereken uygulamaları anlattı.

Darphane'den altın açıklaması: Piyasada altın arzında sorun yok

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Güven Pado, Demirören Haber Ajansı'na(DHA) yaptığı yazılı açıklamada, 'Bilindiği üzere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Ziynet ve Cumhuriyet Sikke altınlarının tek yasal üreticisi olup söz konusu ürünlerin üretimine kesintisiz bir şekilde devam edilmekte, Genel Müdürlüğe gelen tüm Cumhuriyet Altını talepleri zamanında karşılanmaktadır. Piyasada altın arzında herhangi bir sorun bulunmamaktadır' bilgisini paylaştı.

Online değişim ve iade süresi 100 güne çıkarıldı

Erkek giyim markası Altınyıldız Classics, online satış süreçlerinde de değişiklik yaparak ürün değişim ve iade sürelerini uzattığını açıkladı.

Vergi ertelemesiyle ilgili merak edilenler

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının Türk ekonomisine etkisini azaltmak adına hükümet destek paketlerinin kapsamını genişleterek vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektörü belirlemişti. Aralarında çiftçi, terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. Beyannameler 27 Temmuz'da verilecek, vergi ödemeleri ise ekim, kasım ve aralık aylarının son haftası yapılabilecek. Mazars Denge Ankara Vergi Ortağı Yeminli Mali Müşavir İlyas Emre Yayla en çok sorulan soruları yanıtladı.

Ekonomist Erbaş: Covid-19 salgını sonrası yüksek likidite ortamı oluşacak

DHA'nın, Covid-19 salgını sonrası piyasa gelişmelerine ilişkin sorularını yanıtlayan Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş, Covid-19 salgını tüm dünyada uygulanan karatinalar ve sınırların kapanması ile ticaret hacminin azalmasına global büyüme beklentilerinin aşağı yönlü keskin yenilenmesine ve petrol, altın, borsa, tahvil gibi her türlü varlık fiyatının değer kaybetmesine neden oldu dedi ve ekledi:

Giyim markasından sağlık çalışanlarına günlük ürün yardımı

Türkiye genelinde doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından 112 acil servisinde görevli binlerce sağlık çalışanının günlük ihtiyaçlarını karşılamak için DeFacto, 'beyaz destek' sağlayacağını duyurdu.

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına belediye başkanlarından da destek geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir yardım hesabı açıldı.

19 Bin Firma Kısa Çalışma Ödeneğine Başvurdu

19 Bin Firma Kısa Çalışma Ödeneğine Başvurdu

Bayram İkramiyelerinin Ödeneceği Tarih Belli Oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilerin bayram ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasından ödeneceğini söyledi.

Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneği Şartlarını Kolaylaştırdık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa değişikliği ile "Kısa Çalışma Ödeneği’"şartlarının kolaylaştırıldığını duyurdu.

Elazığ TSO’un “Corona Virüs”ün İş Dünyasına Etkileri ve Talepler Raporu TOBB’ye Sunuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Corona Virüs’ tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ve dünya genelinde yaşanan gelişmelerin iş dünyasına etkilerini içeren rapor hazırlanarak TOBB’ye sunuldu.

Ekonomist Melik Ertuğrul: Koronavirüs altın fiyatlarını yükseltecek

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Lagarde'ın Koronavirüsten ötürü Avrupa 2008 benzeri bir kriz riski ile karşı karşıya sözlerini değerlendiren İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, önemli detaylara dikkat çekti.

Koronasız bankacılık internet bankacılığını tercih edin

Mazars Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Departmanı Partner'i Ateş Sünbül, koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle bankacılık ve ödeme işlemleri sırasında alınacak önlemleri anlattı.

Tarımsal Sanayide Yatırımlar Tkdk Eliyle Çoğalıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Elazığ İl Koordinatörlüğü, tarımsal sanayiye yönelik yatırımları desteklemelerine devam ediyor.

Sabiha Gökçen, yüzde 523'lük büyümeyle Avrupa'da birinci

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2019 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu'nu yayınladı. SHGM'nin internet sitesinde yayınlanan rapora göre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2009-2019 yılları arasındaki 10 yılık dönemde, yüzde 523'lük büyüme ile Avrupa'da doğrudan bağlantısını en fazla arttıran havaalanı olurken, Antalya Havalimanı yüzde 257'lik büyüme ile ikinci, İstanbul Havalimanı ise yüzde 89'luk büyüme ile dördüncü sırada yer aldı.

Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa'da 2019 yılında doğrudan bağlantısını en fazla geliştiren 5 Havalimanı içinde yüzde 8'lik büyüme ile 4'üncü sırada yer aldı.

'İndirimlerde en çok spor giyim satılıyor'

Aile ekonomisini düşünen insanların ilk tercihlerinin outlet mağazalar olduğunu ve ziyaretçilerin geçen sezon en çok spor giyim, çocuk ve kadın giyim ürünlerinin tercih edildiğini belirten Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, 'Yüzde 70'e varan indirimlerle tasarruflu alışveriş yapmak isteyenlerin ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz' dedi.

Toplam 387 haber.