Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, Görkemli Bir Açılışla Başladı

Bu yıl ki teması geçtiğimiz aylarda UNESCO tarafından kültür mirasları listesine alınan Arslantepe temasıyla gerçekleştirilen 10. Malatya Uluslararası Film Festivali,10 Aralık Cuma Günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan görkemli bir açılışla başladı.

'GÜZ’ Seyircisiyle Buluşuyor

'Güz’ adlı tiyatro oyunu, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Sanatçılardan Kızılay’la Kız Çocuklarının Eğitimine Destek

Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Kadın Başkanlığı’nın düzenlediği kız çocuklarına burs yardımı etkinliğine sanatçılardan destek yağdı.

Bu Mezarın Yönünü Düzeltmek Kimin Görevi?

Balıkesir’imizin kadim belediye binası (Şimdiki Kuvayı-ı Milliye Müzesi) yanındaki Hacı Ali Camii 'nin haziresinde bir bakışta mezar olduğu kabul edilen bir yapı var....

Vali Baruş Öğrencilerle “Akif” Filmini Seyretti

Vali Aydın Baruş, beraberinde eşi Nagihan Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan “Akif” filmini izledi.

Battalgazi Belediyesi Yunus Emre’yi Anıyor

Battalgazi Belediyesi, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden biri olan Yunus Emre’yi vefatının 700. Yıldönümünde anmak ve bu özel günü kutlamak için 26 Eylül Pazar günü “İlahi Nefes” isimli tasavvuf musikisi programı düzenleyecek.

Tarihi Kentler Birliğinden Battalgazi Belediyesi’ne Ödül

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 22-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Battalgazi Belediyesi “Prestij Sokak Sağlıklaştırma” ödülü aldı

Kuluncak Standına Büyük İlgi

Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe buluşmaları kapsamında İnönü Kapalı Çarşı üzerinde açılan statlar büyük ilgi görürken en büyük ilgiyiise Kuluncak Belediyesinin açmış olduğu stand gördü.

Foto Akademi Sergisi Açılışı Yapılsı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Tarihteki Birliktelik Bizi Bir Araya Getiriyor’

Arslantepe Buluşması Sergi Açılışı Yapıldı

Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması etkinlikleri kapsamında İnönü Kapalı Çarşı üzerinde sergi açılışları yapıldı.

Battalgazi Belediyesi Tanıtım Standı Açtı

Battalgazi Belediyesi tarafından, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nün daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Malatya’da düzenlenen "Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması" kapsamında tanıtım standı açıldı.

Arslantepe Buluşmaları Başladı

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları Başladı

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Başladı

Malatya’da, ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başladı.

Gürkan: Arslantepe Malatya’nın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak

17-18-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşması tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Doğanyal’a Uzanan Sevgi Eli

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Malatya Merkez ve İlçelerde Yaşayan bütün engellilere ulaşmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerine, topluma katılmalarına, engelli olmayan diğer bireyler gibi hayatın her alanında var omlarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Tarihi Hoca Hasan Hamamı’nda Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi’nin, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput’u hak ettiği değere kavuşturmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi İnşasında Sona Gelindi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vizyon projelerinden biri olan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Fuar ve Kongre Merkezinin şehrin gelişimi açısından çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Malatya’da Ahilik Haftası törenle kutlandı

Malatya’da Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

Toplam 624 haber.