Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ EGM Tarafından Yarınlarımız Çocuklarımız Projesi Kapsamında Karadeniz Gezisi

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında kabul edilen “Yarınlarımız Çocuklarımız” isimli proje dâhilinde, İlimizde Merkez Dezavantajlı Mahallerde bulunan ortaokul düzeyinde öğrenciler arasından maddi imkânsızlıklar nedeniyle daha önce hiç şehir dışına çıkmamış, derslerinde başarı olan 40 öğrenci ile Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun ve Amasya illerine yönelik Karadeniz gezisi düzenlendi.

Hanımlar Kurulu Mayıs Kahvaltısı ve Türk Dünyası Defilesi

Türk Ocakları Genel Merkezi Hanımlar Kurulu'nun burslu öğrenciler yararına düzenlediği sohbetli kahvaltıların sonuncusu Hacettepe Beyaz Ev’de gerçekleştirildi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan Projesi - Kazan Gezisi

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen ve Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Türk Dünyası Kültür Başkenti: Kazan” projesi kapsamında yirmi Türk Ocaklı genç incelemelerde bulunmak üzere Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a gitti

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat:"Harput'a Yapılacak Yatırımların Önü Kesilmek İsteniyor"

Bazı basın organlarında Harput'ta Elazığ Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları yapıldığı ve birilerine peşkeş çekildiği yönündeki haberlere Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat'tan tepki

Gençlik ve Spor Haftası Muhteşem Veda ile Son Buldu

15 - 19 Mayıs Gençlik Haftası, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı “Çanakkale - 1 Hilal Uğruna“ Serdar TUNCEL Şiir - Yaşanmış Hikâyeler Dinletisi ve Cihan YILDIZ’ ın Çanakkale Türkü dinletileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR, Gençlik Merkezi personelleri katılımı ve gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Başkan Yanılmaz'dan 19 Mayıs Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yanılmaz mesajında, şu ifadelere yer verdi

Dağ-Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dağ-Doğa Yürüyüşü 17 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi.

Vali Zorluoğlu'nun '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı

Düşman işgali altında olan vatanımızın işgalci kuvvetlerce taksim edildiği bir dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

19 MAYIS'TA MİLLETİMİZ KENDİ ÇABASI NELER BAŞARDIĞINI GÖSTERMİŞTİR

Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş 19 MAYIS 1919 Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Miraç Gecesi Süt İkramı

Peygamber Efendimizin (S.A.V), Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili bu gece (15 Mayıs 2015 Perşembe) idrak edildi.

Elazığ Belediyesi ve Esder'den Ahilik Haftası Kutlaması

Elazığ Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) tarafından Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, cuma namazı çıkışında vatandaşa Ahilik Çorbası ikramında bulunuldu

8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nin Ünlü Konukları Harput'u Gezdi

Elazığ’da düzenlenen 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için şehre gelen ünlü sanatçılar, öğrencilerle bir araya geldikten sonra Harput Kalesi başta olmak üzere bir çok tarihi yeri gezdi.

Vali Murat Zorluoğlu Müzeyi Gezdi

Vali Murat Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezdi.

Başkan Yanılmaz'dan Kandil Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Mirac Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Üstad Necip Fazıl Elazığ'da Anıldı

Büyük şair ve dava adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 32. yıldönümünde, Elazığ Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)'nin düzenlediği 'Yaşayan Necip Fazıl, Şahlanan Büyük Doğu' konulu .....

2015 yılı Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

2015 yılı Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri bugün yapılan Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Gençlik Yürüyüşüne Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Memnune DENİZHAN, Spor Şube Müdürü Ömer DAĞDELEN, Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Murat KILINÇ, Tesisler Şube Müdürü Ahmet YÜCEL, Gençlik Merkezi Müdürü Osman ŞEN, antrenörler, idareciler, sporcular ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Hazar Şiir Akşamları Hazırlık Çalışmaları Başladı

Ülkemizin ve Türk dünyasının kültür hayatına önemli katkılar sağlayan 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları için hazırlık çalışmalarına başlandı.

Başkan Yanılmaz Etli Pilav İkramında Bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, binlerce yıllık tarihi mirasımız olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde vatandaşlara etli pilav ikramında bulundu

Vali Zorluoğlu’ na Ahilik Kaftanı Giydirildi

Ahilik haftası nedeniyle Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda program düzenlendi. Programa Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, ETSO Başkanı İdris Alan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplam 623 haber.