Sağlık

Sağlık Haberleri

Destek bekliyorlar

Biyosensör geliştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Asiye Karakullukçu,19'un tanısında da kullanmak için geliştirebileceklerini söyledi.

Klimayı değil pencereyi açın koronavirüs yayılabilir

Kaliforniya Üniversitesi Davis Kampüsü ve Oregon Üniversitesi'ndeki bilim insanları, Kovid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsü ile ilgili araştırmaları inceleyerek yayınladıkları klimanın koronavirüsü yayabileceğini pencere açmanın ise bu yayılımı durduracağını ifade etti.

'Panda' adlı kedi böbrek naklinden kök hücreyle kurtuldu

Böbrek yetmezliği rahatsızlığıyla veteriner hekim Hande Mutlu'ya getirilen 3 yaşındaki 'Panda' isimli kediye, nadir uygulanan kök hücre tedavisi yapıldı.

Kadıoğlu: Koronavirüs iklim değişikliğini durduramaz

Koronavirüsün tek başına hava kirliliğinin azalmasına büyük katkı sağladığını söyleyen Prof. Dr. Kadıoğlu, 'Özellikle İstanbul'da sabah ve akşam trafiğinde binlerce özel araç emisyona neden oluyordu.

Komplo teorisyenleri milyonlarca kişiyi depresyona sürüklüyor

Psikiyatri Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Murat Altın, kısa bir zaman öncesine kadar tüm yaşantının normal olduğunu ancak şu an insanların evlerinin yanındaki parka, deniz kenarındaki bir yürüyüşe bile özlem duyduğunu ifade etti.  

Yaş sınırı değişti

Korona virüsün en çok yaşlı nüfusu etkilemesi üzerine harekete geçen özel sağlık sigortası şirketleri, yaş sınırını 80’e çekti.

3 haftada online eğitim süresi 6 milyon 573 bin dakikayı geçti

Dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının aldığı uzaktan eğitim kararında 4 hafta geride kaldı.

Koronavirüs kaygısı, davranış tekrarına sebep oluyor

 Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını fiziksel olduğu kadar ruh sağlığını da tehdit ediyor.

Uzmanından uyarı: Yaşlılarla görüntülü konuşmayı unutmayın

Küresel ve ulusal düzeyde yaşlı nüfusun sağlığını korumaya yönelik olağanüstü tedbirler alındığını ifade eden Mehmet Başcıllar, yaklaşık bir aydır evden dışarı çıkamamanın ve yalnız yaşamanın yaşlı bireyler üzerindeki psikososyal etkileri son derece ağır olduğunu söyledi.

Türk bilim insanları tasarladı: COVID-19 testi bu istasyonda yapılıyor

Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Dr. Şener Odabaşoğlu ve Dr. Kemal Fırat Oğuz, virüsün sağlıkçılara ve hastalara bulaşmasını engelleyecek bir 'koronavirüs numune istasyonu' geliştirdi.

Ruh sağlığınızı koronavirüsten nasıl korursunuz?

 Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Taha Can Tuman, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan karantinada ruh sağlığını korumanın yollarına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Karantina cildi de etkiliyor

 Neredeyse herkes, koronavirüs nedeniyle kendini izole ederken cildimiz de, yeni düzene uyum sağlamaya çalışıyor.

Aşırı çay ve kahve tüketimi bağışıklık sistemine zarar veriyor

Evde çok vakit geçirildiği için çay ve kahve tüketiminin arttığına dikkat çeken Emsey Hospital'dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, çay ve kahvenin aşırı tüketilmesi halinde yol açacağı sağlık sorunlarına değindi. Bönce, 'Çay ve kahve tüketimini azaltmanın yolu su kullanımını artırmaktan geçer.

Korona döneminde evde stresi yenmenin yolları

Koronvirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlere kapanıldı. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Buğra Çetin, evde iletişimi güçlendirmenin ve gerginlikleri azaltmanın yollarını anlattı.

Kalp hastaları koronavirüse karşı düzenli uyumalı

Fındıkzade Medipol Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Uzm. Dr. Kemal Kunovac, 13-19 Nisan Dünya Kalp Sağlığı Haftası kapsamında kalp hastalarını koronavirüse karşı uyardı.

MHP Malatya İl Teşkilatın'dan Kızılay'a kan bağışı

MHP Malatya İl Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu.

Hareketsiz yaşam hemoroid nedeni evde egzersiz yapın

Hemoroidin makat bölgesinde en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu dile getiren Emsey Hospital'dan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan, koronavirüs salgını günlerinde bu hastalıktan korunmak ve ilerlemesini önlemek için yapılması gerekenleri anlattı.

Bağışıklık sisteminin gücünü test etmek mümkün mü?

Güçlü bir bağışıklık sisteminin, enfeksiyon ve kanserden koruyucu etkisi olduğunu belirten Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler'den Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, vatandaşların son zamanlarda bağışıklık sistemlerini kontrol ettirmek için hastaneye başvurduğunu anlattı.

Toplam 358 haber.