Sağlık

Sağlık Haberleri

Hareketsiz yaşam hemoroid nedeni evde egzersiz yapın

Hemoroidin makat bölgesinde en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu dile getiren Emsey Hospital'dan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan, koronavirüs salgını günlerinde bu hastalıktan korunmak ve ilerlemesini önlemek için yapılması gerekenleri anlattı.

Bağışıklık sisteminin gücünü test etmek mümkün mü?

Güçlü bir bağışıklık sisteminin, enfeksiyon ve kanserden koruyucu etkisi olduğunu belirten Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler'den Uzm. Dr. Yusuf Yıldırım, vatandaşların son zamanlarda bağışıklık sistemlerini kontrol ettirmek için hastaneye başvurduğunu anlattı.

'Tüberküloz aşısı beklenen korona aşısı olabilir'

Tüm dünyada koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları sürerken, Türkiye'den bilim insanlarının yaptığı araştırma aşıya ve tedaviye umut veriyor.

Pandemiyi şekillendirecek doğru davranış biçimleri

Kendimizin ya da yakınlarımızın hastalanmasından ve ölümünden kaygı duyma böylesi günlerde hepimiz için geçerli duygular.

İnsan sağlığı için tüm ekosistem korunmalıdır

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Veteriner İç Hastalıklar ve Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka hayvanlardan insanlara geçen virüsler hakkında açıklamalarda bulunarak 'Hayvanlardaki hastalıklar engellenemezse insan hastanelerinde boş tek bir yer kalmaz' dedi.

Uzmanından hastalığa yakalanan sporcular için tavsiyeler

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' kategorisine giren Kovid-19 salgını sosyal hayatla birlikte spor dünyasını da etkiledi. Virüse yakalanan ünlü yıldızların spora devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. 

'Bilinçsizce sarımsak tüketmek kanama riskini artırabilir'

Sağlıklı kalmak adına kullanılan ürünleri tüketirken çok dikkatli olmak gerekiyor. Zira kontrolsüz tüketim farklı sorunlara neden olabiliyor.

Kas kütlesinde azalma erken yaşlarda başlıyor

Adı çok fazla bilinmese de sarkopeni özellikle geriyatrik yani yaşlı popülasyonu etkileyen önemli bir sorun. Genel olarak kas kütlesi, kas kuvveti ve işlevlerinde azalma ile seyreden ilerleyici ve yaygın bir kas hastalığı olarak tanımlanan sarkopeni, kişinin hayat kalitesini bozmasının yanında yaşam kaybına varan sonuçlara kadar gidebilen önemli bir sendrom.

Evdeki hayatı paylaşırken, sorumlulukları da bölüşelim

Türkiye'nin koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ettiği bugünlerde milyonlarca kişi evde kendini karantinaya alarak virüsten korunmaya çalışıyor.

Kurallara uyarsak haziran gibi normale dönebiliriz

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgına dönüşen Covid-19 pandemisiyle mücadele çok boyutlu sürüyor.

Koronavirüs sonrası çocuklarda obezite artabilir

İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Aksu, koronavirüs salgını nedeniyle çocukların evde daha çok vakit geçirdiğini dile getirdi. 

'Her yaş için günlük egzersiz şart'

Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karaaslan, evde kalmanın ve karantinada olmanın toplumun yaşam tarzında radikal bir değişiklik meydana getirdiğine dikkat çekerek, ''Daha fazla istirahat etmek ve daha inaktif hale gelmek kişinin fiziksel uygunluk seviyesinin düşmesine ve hastalığa karşı daha açık hale gelmesine neden olmaktadır. Bu durum daha birçok problemi beraberinde getirecek olup yakın vadede hareketsiz yaşam biçiminin yaygınlaşmasına yol açacaktır' diye konuştu.

Sağlık çalışanları yurtlara yerleştirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı en büyük mücadeleyi sağlık sektöründe çalışanlar veriyor.

Bez maskelere dikkat! Virüsü almanıza engel olmayabilir

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri açısından maske kullanımıyla ilgili de yeni düzenlemeye gidildi.

Yüzünüze dokunmamak için bunları yapın

Uzmanlara göre gün içinde farkında olmadan birçok kez ellerin yüzü dokunulması koronavirüsün bulaşma riskini daha da artırıyor.

Evde karantina için 6 kural

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı.

'Koronavirüs kaygısı çocukları da etkiliyor'

İstanbul Kent Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Aynur Akıncı Aydoğan ailelerin çocuklarına kaygıyı yansıtmamaları gerektiğini dile getirdi.

Corona Virüsüne Son!

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi ile Beyaz TV’de yayınlanan “İyi Ki Varsın” programına katıldı.

Son 24 saatte 75 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 75 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 649'e yükseldiğini açıkladı.

Toplam 360 haber.