Sağlık

Sağlık Haberleri

Griple mücadelede 'ozon terapi' önerisi

Son günlerde dünya genelinde endişe yaratan koronavirüs ve mevsimsel virüslere dikkat çeken Medicana Çamlıca Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi'nden Dr. Tansel Turan, ozon terapinin etkilerini anlattı. Grip salgınından korunmanın ilk kuralının bağışıklığı kuvvetlendirmek olduğunu ifade eden Dr. Tansel Turan, 'Düzenli beslenme, sıvı alımının artırılması, grip aşısı olmak mümkün olduğunca toplu yaşam alanlarından uzak durmak gibi birçok önlemi artık hepimiz biliyoruz. Ancak zaman zaman yeterli olmayabiliyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar için hastalığın içerdiği riskler ve komplikasyonlar şiddetli semptomlara neden olabiliyor. Bu noktada grip gibi salgınlardan korunmak için bağışıklığı güçlendirmek önemli bir fayda sağlayabiliyor. Bu noktada da ozon tedavisi ile oldukça güzel sonuçlar alıyoruz. Eğer herhangi bir salgın hastalığa yakalanmadı ise ozon tedavisi, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirici ve bakteriosidal/virosidal (yani mikrop öldürücü) etkileri ile hastalığa yakalanmasını engelleyecektir. Gribal bir hastalığa yakalandı ise kişi bu defa aynı etkilerle hastalığı yenmeyi, analjezik ve antienflamatuar etkileriyle hastalığı kolay atlatmasını sağlayacaktır. Ozonun doku oksijenlendirmesini arttırıcı, dolaşımı düzenleyici ve antioksidan etkileri tedaviyi ve kişiyi güçlendirecektir' diye konuştu.

Bırakmak kolay, sürdürmek çaba gerektiriyor

Sigara, pasif içiciler dahil yılda 7 milyon kişinin ölümüne yol açıyor.

Uzmanından deprem sonrası yapılacak ilk yardım bilgisi

Deprem gibi afetlerde de ilkyardımı iyi bilmek gerekiyor.

'Gizemli virüs' yeni bir salgının habercisi olabilir'

Şimdiye kadar 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve Çin'de ortaya çıkan 2019-nCoV adı verilen corona virüs dünyada tehdit oluşturdu. Türkiye'de de virüsten etkilenmemek için İstanbul Havalimanı'ndaki Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Türkiye'de 'gizemli virüse' ilişkin herhangi bir hastanın olmadığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum açıklamasında bulundu.

Çocukluk Çağında Astım Hastalığına Dikkat!

Çocukluk çağının en sık rastlanan kronik hastalığı olan astım hastalığı, çocukluk çağında okul kaybı ve hastane yatışlarının önemli sebeplerinden biridir.

'Sarsılmış bebek sendromu' ani ölüme neden olabilir

Sarsılmış bebek sendromu, özellikle bir yaş altındaki çocukları olumsuz etkiliyor. Ebeveynlerin çocuklarını fazla sarsmaması gerektiğini belirten Nişantaşı Üniversitesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, ailelere önemli uyarılarda bulundu. Sarsılmış bebek sendromunun en büyük nedeninin bebeği sarsmak olduğunu belirten Uzm. Dr. Murat Doğan, Çocuklarda boyun kaslarının zayıflığına bağlı baş hareketleri hızlı yapıldığında beynin etrafını saran yapıların zedelenmesi, beynin normal oluşumunun bozulması anlamına gelmektedir. En büyük nedeni bebeğin ani hareketle ileri, geri, sağa, sola veya elle sarsılmasıdır. Ebeveynler bunu çoğunlukla fark etmeden yaparlar. Biz bunu kaza dışı kafa travması olarak da söylüyoruz. Sarsılmış bebek sendromundaki olay ani harekete bağlı çocuğun zarar görmesidir. Bebeği hızlı salladığınızda beyin kanamasına yol açabilir, bebeğin görme merkezini etkileyebilir. Beyin kanamasına bağlı çocukta ilerde epilepsiye neden olabilir. Öğrenme bozukluklarına dahi neden olabilir diye konuştu.

Kış hastalıklarına karşı 'akılcı ilaç kullanımı' uyarısı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk havalar kış hastalıklarına da kapı araladı. Vücut direncinin azalmaya başladığı bu mevsimde gripten bronşite, boğaz enfeksiyonlarından sinüzite pek çok hastalık hem yetişkinleri hem çocukları etkisi altına alıyor. Hastalıklarla beraber ilaç kullanımının da arttığı kış aylarında uzmanlar akılcı ilaç kullanımının öneminin altını çiziyor.

YEŞİLDERden Kızılay’a anlamlı plaket

Kızılay Malatya Şubesi tarafından, çevreyolu altı olarak tabir edilen Yeşiltepe ve civar mahalleleri kapsayan bölgede 1.000 Adet mont dağıtımı yapılmasının ardından YEŞİLDER’den, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu’ya, teşekkür plaketi verildi.

'Genetik yatkınlığı olanlarda omurga yıpranması daha hızlı'

TÜMÖRLER OMURGANIN BİYOMEKANİĞİNİ BOZUYOR

Vücudun her yerinde olduğu gibi omurgada da tümör gelişebildiğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, bu tümörlerin kötü huylu olduğunda omurganın kas, kemik ve zar yapısını bozduğunu belirterek: 'Her tür tümör, bulunduğu bölgede hem omurganın biyomekaniğini etkiliyor. Hem de etrafına, örneğin sinirlere baskı yaparak felç veya felce yakın tablolara yol açabiliyor. Çok kanlanan bir yapı olan omurga, vücudun başka yerinde oluşan tümörün metastaz yapması için müsait bir ortam oluşturuyor' dedi.

Çikolata ve peynir çocuklarda migren yapabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Nöroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yasemin Topçu, çocukların yüzde 8 ile 20'sinde migren ağrısının yiyecekler ile tetiklendiğini ifade etti. Topçu, 'Et, yoğurt, kızartma, monosodyum glutamat içeren hazır gıdalar baş ağrısını tetikleyebilir. Hastalar ve aileleri baş ağrısını tetikleyen gıdalar konusunda bilgilendirilmeli ve gıdalarla baş ağrısı arasında ilişki olması halinde ilgili gıdadan kaçınılmalıdır' uyarısını yaptı.

Sağlıklı beyin için erkeklere mate, kadınlara adaçayı tavsiyesi

Beyinde bulunan yağların yüzde 20'si DHA denilen omega-3'lerden oluşuyor. Bilim insanları doğru besinlerin doğru zamanda tüketildiğinde zeka ve konsantrasyon gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade ediyor. Bu noktada güçlü bir hafıza, zek gelişimi ve beyni zinde tutmak için bazı besinlerin diğerlerine göre önemi çok daha fazla olduğu ifade ediliyor. Beynin güçlü, canlı kalmasını sağlayan, zihinsel gelişimine katkı sunan omega-3 seviyesinin ise en düşük olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğu da belirtiliyor. 

Kış Depresyonuna Karşı 4 Etkili Öneri

Sonbaharı geride bırakıp kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde pek çok kişi kış depresyonuyla karşı karşıya.

Bu yöntemlerle katkı maddesiz ekmeği anlayabilirsiniz

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre katkı maddelerinin kanser oluşumunda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Jale Çatak, ekmekte güzel bir görüntü sağlanması, ağartmak, hacminin artması, hamurun işlenmesinde kolaylık, ömrünü uzatmak ve bayatlamayı geciktirmek, dayanıklılığı artırmak, ucuz olmasını sağlamak gibi sebeplerle katkı maddeleri kullanıldığını söyledi. Koruyucu, işlev ya da dayanıklılığı artırıcı malzemeler kullanıldığını belirten Çatak, katkı maddeli ekmeğin basınç uygulanarak, rengine ve gözeneklerine dikkat edilerek anlaşılabileceğini dile getirdi.

Grip okul çağındaki çocukları daha çok etkiliyor

Mevsim değişikliklerinde artış gösteren grip, kış boyunca birçok kişiyi etkiliyor

Elektronik sigara doğurganlığa zarar veriyor

Birçok genç ve hamile kadın elektronik sigaraları normal sigaraya karşı daha güvenli bir seçenek olarak görüyor ve alternatif olarak kullanıyor.

Polikistik overleriniz varsa nasıl beslenmelisiniz?

Hormonal dengesizliklere ve metabolizma sorunlarına neden olan polikistik over (PCOS) sendromu, doğurganlık çağındaki her 10 kadından birini etkiler.

Zatürre bardaktan da bulaşabilir, hapşırıkla da geçebilir

ATEŞ, BALGAM VE KUSMA VARSA DİKKAT Pnömoni halk arasındaki bilinen adıyla zatürre, başta bakteriler olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelen akciğer dokusunun iltihabıdır. Genellikle üşüme- titreme ile yükselen ateş, öksürük, balgam çıkarma (yeşil, sarı, pas rengi), göğüs veya yan ağrısının hastalığın en sık rastlanan belirtileri olduğunu kaydeden İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Yazar, 'Bazen balgamın eşlik etmediği kuru öksürük de olabilir. Bazı pnömoni türleri ise iştahsızlık, halsizlik, bulantı, kusma, eklem ve kas ağrıları gibi daha az görülen belirtiler ile sinsi bir başlangıç gösterebilir. Hastaların grip olduğunu zannederek eş-dost önerisi ile ilaç kullanmaktan kaçınması ve bir doktora başvurması gerekir' dedi.

Çalışmayan tiroid cilt kuruluğu yapıyor

Emsey Hospital'den Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, havaların soğuyup kurumasıyla cildin daha kuru ve cansız göründüğünü söyleyerek, alınması gereken önlemleri sıraladı.

Karaciğer nakli 79 yaşına kadar yapılabiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Bölümü’nden Prof. Dr. Onur Yaprak, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası’na özel açıklamalarda bulundu.

Toplam 360 haber.