Sağlık

Sağlık Haberleri

'Erken Teşhis Hayat Kurtarır'

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır.

Havuç un Faydaları

Havuç Faydaları Saymakla Bitmez! Kuvvet verir, vücuttan kaybolan mineralleri yerine koyar, kansızlığa karşı iyi gelir, hemoglobin ve eritrositleri çoğal­tır. Cildin asit oranını dengeleyen havuç sayesinde vücut tazelenir, yenilenir ve güzel bir görünüm kazanır.

Kayısı Yağı Faydaları

Artık tazesi ve kurusu bilinen ve bolca tüketilen bu şifalı meyvenin, yağının faydaları da herkes tarafından araştırılmaktadır.

Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık seven kişiler düzenli olarak balık tüketir ve omega yağlarından bol miktarda vücuduna alır. Sevmeyenler ise tüketmediği için bu tür yağlardan ve bu yağların faydalarından yoksun kalır. İşte bu yağların faydalarından yoksun kalındığında günümüzde birçok kişi kapsül olarak balık yağı kapsülü tüketmeyi tercih eder.

RUŞEYM İLE İLGİLİ HER ŞEY !!!

RUŞEYM NEDİR? NASIL ELDE EDİLİR ? FAYDALARI NELERDİR ? ZARARLARI NELERDİR ? KULLANIM ŞEKLİ NASIL OLMALI ?

Kanal tedavisi tarihe karışıyor

Kanal tedavisi tarihe karışıyor Diş tedavisinin en can sıkıcı bölümü kanal tedavisi bitiyor. Gelecekte diş sinir köklerine müdahale edilmeyecek. Bunun yerine hastalıklı doku kök hücreyle iyileştirilecek...

OYUN ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARDA 20 DAKİKADA BİR SU TÜKETİMİ ŞART !!!

Özellikle oyun çağındaki çocukların 20 dakikada bir su tüketmeleri gerekiyor. Bu konuda ailelere büyük görevler düşüyor, aileler çocuklarına rol model olmalıdır.

ALZHEİMER ve ALUMİNYUM İLİŞKİSİ

İki kelime de "A" harfiyle başlıyor ve ikisi de "9" harfli. İkisinde de sessiz harf sayısı "5" ve sesli harf ise "4" tane. Sizce Alzheimer ve Aluminyum ilişkisi bu kadar mı?

Sağlık Açısından Faydalı Bilgiler!

Yaz sıcaklarının en şiddetli günleri başlarken; Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Baki Albayrak, "Sıcak çarpması durumunda yapılması gereken en önemli şey, hastayı acilen soğutmak" diyor.

11. Avrupa Aşı Haftası Başladı

Programda önce Vali Zorluoğlu tarafından annesi eşliğinde bir çocuğa oral polio damla (çocuk felci) aşısı yapıldı.

Sağlığa 11 bin 173 yeni personel

Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 11 bin 173 sözleşmeli sağlık personelinin istihdamına yönelik Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ATT DER Elazığ İl Başkanı Timur GÖK'ün 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Mesajı‏

112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutlu olsun.

Zindeliğin Formülleri

Spor yapacak vaktiniz mi yok, Beslenmenize çok dikkat edemiyor musunuz? Önemli değil… ABD’li araştırmacılar tüm bunları yapmadan formda kalabilmenin püf noktalarını açıkladı.

Doğanın sihirli gücü: Pancar

Şifalı ve mucizevi sebze pancarın faydaları saymakla bitmiyor.

Kamu Hastaneleri Birliğinin Verimlilik Başarısı.

lazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin ülke genelinde verimlilik değerlendirmesinde 3. Olduğu açıklandı.

Hastahanelerde Yeni Poliklinik Düzenlemeleri Yapıldı

Elazığ Kamu Hastaneleri Biriliği Genel Sekreterliği Harput Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleşimi gerçekleştirilmesinin ardından yapılan poliklinik düzenlemesi hakkında bir açıklama yapıldı.

Ruh Sağlığı Hastanesinde Acil Servis Yenilendi

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yeniden düzenlenen Acil Servis Ünitesi hastaların hizmetine sunuldu.

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve çeşitli STK’ların katkıları ile hazırlanan 1. Elazığ Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu gerçekleştirildi.

Ambulansta Lahmacun Ziyafeti Başlıklı Haberi Kınıyoruz

Haberin başlığı ve içeriğinde kullanılan dil ile 112 çalışanları suçlanmaktadır.

Toplam 358 haber.