Hayal Kırıklığı!...

Gıda ürünlerindeki, fahiş fiyat artışlarını engellemek için açılan, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'ndeki fiyatlar piyasanın önüne geçti. Gıda ürünlerine, daha uygun ulaşabileceklerini hayal eden vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, emri ile  tüm Türkiye’de olduğu gibi, ilimizde de açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri, uyguladıkları fiyat politikası ile vatandaşların tepkisine neden oluyor. 

Gıda ürünlerine uygulanan, fahiş fiyatlarla mücadele etmek için açıldığı ifade edilen marketlerde, satılan ürünlerin piyasanın üstündeki fiyatları, vatandaşları  hayal kırıklığına uğrattı. 

Gıda ürünlerine, piyasanın altındaki fiyatlarla sahip olacağını düşünerek tarım marketlere giden vatandaşlar, yüksek fiyatlar karşısında hayal kırıklığına uğrayarak,  adeta şok yaşıyorlar

Tarım Marketlerde 1 Kilo Peynir 50 Liraya Satılıyor

Elazığ’da iki şubesi bulunan; Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nin, temel gıda ürünleri için istediği fiyatlar, normal piyasanın bile üstünde oldu. 

Örneğin; vatandaşların en temel gıda ürünleri arasında bulunan peynirin tarım marketlerdeki satış fiyatı  50 lira oldu. 

Peynir ve diğer süt ürünlerinde, piyasa normallerinin üstünde fiyat uygulayan tarım marketler, vatandaşların tepkisine neden oldu.  

Gördükleri manzara karşısında tepkilerini dile getiren vatandaşlar; “  Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlarla mücadele etmek için kurulan marketler fahiş fiyatlarla bu şekilde mi mücadele edecekler ?”sorusunu yönelttiler.

Sıvı Yağ Normal Piyasadan  %12  Daha Pahalı 

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri, Türkiye’de ciddi bir kriz haline gelen ve vatandaşların ulaşmak için ciddi problemler yaşadığı; sıvı yağda da, vatandaşları şaşırtıyor.

Piyasadaki muadillerine göre, sıvı yağa yüksek fiyat uygulayan marketler, sıvı yağı normal piyasaya göre yaklaşık %12, daha pahalı satıyor.

Şu anda piyasada 99.90 liradan satılan 5 litrelik ayçiçeği yağı, Tarım  Kredi Kooperatifi Marketleri’ndeki 112 liradan satılıyor

Tarım Marketlerdeki Sebze Ve Meyve Stantları da Yüksek Fiyatlarıyla Cep Yakıyor

Fahiş fiyatlar ile mücadele etmek için, kurulduğu iddia edilen ancak piyasa fiyatlarının üstündeki  fiyat politikası ile vatandaşları, hayal kırıklığına uğratan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri, sebze ve meyvede de bu yüksek fiyat uygulamasını sürdürüyor. Sebze ve meyve almak için, büyük bir heyecanla  tarım marketlerine giden vatandaşlar  meyve ve sebze  tezgahlarında karşılaştıkları  yüksek fiyatlar karşısında adeta hayal kırıklığına uğruyorlar.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nin sebze ve meyve tezgahında satışa sunduğu sebzeler arasında yüksek fiyatlarıyla tepki çeken iki ürün ise; patlıcan ve domates oldu. 

Piyasada 7 lira ile 8 lira arasında satılan patlıcanın tarım marketteki satış fiyatı 11,90 lira oldu. piyasada 5- 6 lira arasında satılan domates ise tarım marketlerde 9.90’a satılıyor.

Bakliyat Ürünlerinde De Yüksek Fiyat Uygulanıyor

Vatandaşların,  eskiden olduğu gibi gönlünce alış veriş yapacağını düşünerek geldiği ve büyük bir heyecanla market girişindeki, alışveriş arabalarını sürdüğü tarım marketlerde, vatandaşların bu umudu,  ilk stantta gördükleri  fiyatlarla sona eriyor. Hayal kırıklığı içerisinde, en azından  bakliyat alabileceğini düşünerek, bu standa yönelen vatandaşlar, ikinci şoku da burada yaşıyorlar.

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde, diğer ürünlerde olduğu gibi, bakliyat ürünlerinde de  yüksek fiyat uygulanıyor.

Bir kilo fasulyenin  21.50 liradan, bir kilo pirincin 10.60 liradan ve diğer bakliyat ürünlerinin de piyasa fiyatının çok üstünde  satıldığı bakliyat standını gören vatandaşlar, tabiri caizse sükutu hayal içerisinde, diğer marketlerin yolunu tutuyor.  


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN