Kazakistan Cumhuriyeti'nde Gençlik Yarışması

Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın bilgi desteğiyle, Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Gazetecilik Fakültesi Basın ve Elektronik Medya Bölümü, televizyon yarışması düzenliyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın bilgi desteğiyle, Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Gazetecilik Fakültesi Basın ve Elektronik Medya Bölümü, yazar-yayıncı, sanat eleştirmeni, televizyoncu Şerhan Murtaza ve Kamal Smayilov 90. yıl dönümüne ve gazeteci yazar Sagat Aşimbaev’in 75. yıl dönümü, Kazakistan Cumhuriyeti kültürüne layık bir isim olan gazeteci Nurtileu İmangalioglun’nun yıl dönümüne ilişkin TANŞOLPAN televizyon yarışmasını gençler arasında düzenliyor.

Yarışmaya yükseköğretim kurumlarının öğrencileri ve 30 yaş altı genç bilim adamları katılabilir.
 
Yarışmanın amacı, yükseköğretim kurumları öğrencileri tarafından yapılan TV filmlerinin ve TV programlarının üretimine destek vermek, TV uzmanları arasındaki kültürel ve yaratıcı bağları güçlendirmek ve geliştirmek, Kazak televizyon kişilikleri Sherkhan Murtaza, Kamal'ın isimlerini yüceltmektir. Smayilov, Sagat Ashimbaev, Nurtileu Imangaliuly, ulusal televizyon okulunun başarılarını yücelterek.
 
Yarışma koşulları:
Yarışmaya 2022 yılında çekilen Kazakça yaratıcı eserler kabul edilecektir. Yarışma çalışmalarının 30 Kasım 2022 tarihine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.
 
Yarışma başlıkları:
• En iyi video materyali (Şerkhan Murtaza, Kamal Smayilov, Sagat Ashimbaev, Nurtileu Imangaliuly'nin adını taşıyan ödül)

Gazetecilik araştırma çalışması (Şerkhan Murtaza, Kamal Smayilov, Sagat Ashimbaev, Nurtileu Imangaliuly'nin adını taşıyan ödül)

En iyi multimedya projesi (Şerkhan Murtaza, Kamal Smayilov, Sagat Ashimbaev, Nurtileu Imangaliuly'nin adını taşıyan ödül)
 
Kazananlar organizatörler ve özel olarak oluşturulmuş bir komisyon tarafından belirlenir. En iyi projelerin kazananlarına mali ödüller verilecek ve eserler Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, "Kazakistan" RTRK" JSC, "Khabar" JSC ve Al'in resmi web sitelerinde yayınlanacaktır. -Farabi KazNU.
 
Televizyon gençlik yarışması "Tangsholpan" ilk kez Kazakistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı ve Gazetecilik Fakültesi tarafından düzenleniyor. Bugün ulusal televizyon başyapıtları olarak kabul edilen "Asyl Murza", "Kokpar", "Kymızkhana", "Altybakan", "Aitys", "Therme" Şerkhan Murtaza, Kamal Smayilov, Sagat Ashimbaev, Nurtileu Imangaliuly önderliğinde açıldı. "Kazakistan" TV ve Radyo Kurumu'nun "Altın Fonu"nda "Tamaşa", "Borç ve borç", "Kalpten gidelim", "Akranlar", "Yüz yüze", "Nur Tiley" programları yer almaktadır. 
 
Ödül:
Yarışmanın kazananları 1., 2., 3. derece diploma ve burslarla ödüllendirilir.
Yarışmaya gönderilen eser ve projeler için teknik şartlar:
Eserler elektronik olarak gönderilmeli ve TV projeleri linklerle YouTube kanalına kaydedilmelidir.

DÜZENLEME KURULU ADRESİ:
71 Al-Farabi Caddesi, Almatı, Kazakistan Cumhuriyeti
Al-Farabi Kazak Milli üniversitesi, Gazetecilik Fakültesi, Basın ve Elektronik Medya Bölüm Başkanı,  Profesör G.S. Sultanbaeva telefon: +77272211492, cep: +77011527488, +77073777049
Bilimsel ve yenilikçi çalışma ve uluslararası işbirliği için bölüm başkan yardımcısı, PhD A.B. Akynbekova, tel.: +77272211351, mobil: +77772750861

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN