Kent Konseyi'nden 'Kadının Toplumdaki Yeri' Konulu Konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vehbi Bayhan kadınlara yönelik Malatya Kent KonseyiToplantı Salonu'nda ''Kadının Toplumdaki Yeri'' konulu bir konferans düzenledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kadın bilinçlendirme programlarına devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vehbi Bayhan kadınlara yönelik Malatya Kent KonseyiToplantı Salonu’nda ‘’Kadının Toplumdaki Yeri’’ konulu bir konferans düzenledi.
Düzenlenen programa konuşmacı olarakkatılan Prof. Dr. Vehbi Bayhan ev hanımı ve çalışan kadınların sorumluluklarının fazla olduğunu belirterek ev hanımlarının kendilerini asla ötekileştirmemeleri gerektiğini, güçlü ve akıllı bir kadının hiçbir zaman şiddet yaşamayacağını söyledi. 
Bayhan, toplumsal cinsiyet rollerinin tarih içinde kültüre, coğrafyaya, zamana, sınıfa ya da ırka göre olduğu kadar toplumun siyasi ve ekonomik koşullarına göre de çeşitlilik gösterdiğini söyledi. 
Toplumsal cinsiyetin, kendimizi nasıl değerlendirdiğimizi etkilediği gibi, aynı zamanda bize nasıl davranacağımızı da öğrettiğini vurgulayan Bayhan, “Erkekleri hırslı ve rekabetçi olarak tanımlayan bir kültür, onları liderlik pozisyonları arayıp bulmaya ve takım oyunları oynamaya teşvik etmektedir. Hürmetkâr ve duygusal olarak tanımlanan kadınlardan ise destek veren, yardımcı ve duygularını göstermede hızlı olmaları beklenmektedir” dedi. 
Bayhan, toplumsal cinsiyette hakkaniyetin kadın ve erkek arasında sorumluluk ve gelirdağılımında adalet ve hakkaniyet olmasına dayandığını, bu kavramda kadın ve erkeğin farklı gereksinimlerinin ve gücünün olduğu kabul edildiğini, iki cinsiyet arasındaki farklılıkların belirlenerek dengeyi düzeltecek şekilde, gerekenlerin yapılması benimsenmesi gerektiğini ifade etti. 
Programın sonunda Kadın Meclisi üyeleri Prof. Dr. Vehbi Bayhan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltti. Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Batar,  Prof. Dr. Vehbi Bayhan’a ebru sanatından yapılmış bir tablo hediye etti.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN