MASSAD Başkanı Üzel'den Asilhan Aslana Destek

MASSAD Başkanı Üzel: 'Asilhan ASRLAN Elazığ'da Girişmciliğin ve Ortaklık Kültürünün Temelini Atmıştır'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

MASSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih UZEL :’’ ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU’’ nun Elazığ da girişimcilik ruhunun ve ortaklık kültürünün temel taşını oluşturduğunu ifade etti.

Sürece değinen ÜZEL: Elazığ’da yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, (MTA) 'Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervini Maden ilçesi Sağrılı Köyü Kısabekir ve Seterli mevkiilerin de bulundu. 

Bakır maden rezervi sahasının olduğu bölgede bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maden de bulunduğu ifade edildi. Rezervin toplam piyasa değerinin 30 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilmektedir dedi.

Süreç bu şekilde işlerken Elazığ tarihinde bir ilk yaşandı ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU kuruldu .

MASSAD olarak bizlerde madden ve manen bu oluşumu tüm samimiyetimizle destekledik.
21 Nisan 2022 tarihinde yapılan İhalede açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi 2 milyar 205 milyon lira ile Port Madencilik Ticaret A.Ş. vererek ihaleyi kazandı.
ASLAN DOĞRU OLANI YAPTI.
MASSAD Başkanı Fatih ÜZEL süreci yakından takip ediyorduk  .Şehrimiz yine çok büyük bir hamlenin eşiğindeydi .ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN doğru olanı yaptı ve şehri birlik olmaya davet ederek öncülüğünde  ELAZIĞ GİRİŞİM GURUBU nu kurdu.

Kamu ihalelerinin şartları bellidir .Şartları sağlayıp en yüksek bedeli veren ihaleyi kazanır .Buraya kadar her şey normal. Ancak şu unutulmalarıdır ki İZABE Tesisi şartnamede yer almamaktadır. İzabe tesissisinin şehrimizde olmaması çok büyük bir handikaptır.

İhale sonrasında ağzı olan herkesin konuştuğuna şahit olduk diyen ÜZEL:Velev ki içte bir takım hesaplar var ve bu söylemler sadece  sözden ibarettir. Aslolan sonuçtur.
Şehirde hiçbir ticari geçmişi olmayan sırf konuşmak için konuşan inşaların varlığı hepimizi rahatsız etmektedir. Eleştiren kişilerin bir çoğu ticaretinde başarısız kişilerdir.

Netice itibari ile bu saatten sonra MASSAD olarak bölgelerimizde bu madenden nasıl istifade ederizin hesabını yaparak oluşturacağımız talepleri ilgilerine ileterek takip etmek kalmıştır.

Ticaret ve Sanayi odasının bu oluşumunu ve Başkan Asilhan ARSLAN ı gayretlerinden   ötürü teşekkür eder Şehrimizde bir nebze de olsa birlik beraberlik ruhunu ticarette müşterek aklın oluşturulması anlamında yapmış olduğu girişimini de tebrik ederek başarılarının devamını dilerim dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN